Citat:
În prealabil postat de Tomita
Marinela iti atrag atentia ca numele topicului tau este foarte urat..ai grija la gandurile tale.
|
De acord, numele topicului nu este tocmai potrivit.
Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin
i-a,exemplu,si nu mai pune alte intrebari.ceia-ce ti-se cuvine este plata lucrului miinilor tale,nu cistiguri gratuite.
|
Scuze dar eu nu pot sa-mi umplu viata cu "da, sa traiti" si sa stau cu privirea in pamant, am intrebari si am nevoie de raspunsuri logice la ele. Din plata lucrului mainilor mele imi cumpar biletul la loto, nu din cersit si/sau furat.
Citat:
În prealabil postat de costel
Cei ce joaca la loto se aseamana pentru mine cu cei ce muncesc o zi si cer sa fie platiti toata viata pentru o zi de munca.
|
Toti? V-ati gandit ca este posibil ca unii sa aiba intr-adevar nevoie de un castig la loto? Exemple pot fi mai multe dar eu o sa va dau doar unul: sa presupunem ca o persoana, pe nume "X", isi doreste foarte mult sa ajunga pilot de linie pe elicopter, este convins sufleteste ca in viata lui nu poate face altceva decat asta. Cum scoala intreaga si cu orele suplimentare necesare il poate ajunge undeva spre 200.000 euro si cum salariul sau de bugetar ii spulbera orice sansa de imprumut bancar, ajunge la concluzia ca are doar 2 posibilitati: ori fura ori se roaga pentru un castig la loto. Bazandu-se pe cuvintele religioase "cere si ti se va da", alege sa joace la loto si sa se roage pentru ajutor divin. Anii trec, "X" nu castiga la loto, imbatraneste si in cele din urma moare cu acest regret in suflet.
I-a fost placuta lui Dumnezeu viata acestui om? Nu cred. Avea acel om o altfel de viata daca ar fi castigat si i s-ar fi implinit visul iar in semn de multumire ar fi spus din cand in cand un profund "multumesc Doamne"? Cu siguranta da. De ce nu l-a ajutat Dumnezeu? Nu stiu, ma abtin sa comentez. A murit acel om plin de pacate pentru ca s-a rugat sa castige? Nu cred. A incalcat acel om vreuna din cele 10 porunci cand a jucat la loto? Nu cred.
Chestia asta precum ca e pacat sa te rogi ca sa castigi la loto mi se pare absurda. Inteleg ca e pacat sa joci cu bani furati, inteleg ca e pacat sa joci cu banii cersiti pe care i-ai primit din mila ca sa ai ce manca, inteleg ca e pacat sa joci cu banii luati de pe o haina vanduta si pe care ai primit-o din mila ca nu ai cu ce sa te imbraci (sau pomana), inteleg ca sunt situatii in care reprezinta un mare pacat sa joci banii pe care-i ai in mana dar nu inteleg de ce e pacat sa joci si sa te rogi sa castigi la un joc unde toti joaca benevol cu bani castigati cinstit. Traim intr-o societate in care Dumnezeu a permis "nasterea" banilor, bani dam si la preot, bani dam si la biserica, unii oameni au aspiratii a caror realizare necesita mai multi bani decat castiga. Ce ar trebui sa faca acesti oameni? Sa renunte la visele si dorintele lor prea "scumpe" si sa se mute intr-un bordei din pamant undeva la tara si sa traiasca cu fasolea si cartofii din gradina? Eu prefer sa raman realist.