Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2012, 09:41:20
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela233 Vezi mesajul
Este pacat sa te rogi Sfintei Fecioare Maria sa castigi la loto? Nu pt ca iti place sa \"joci\" ci de nevoie.
Marinela iti atrag atentia ca numele topicului tau este foarte urat..ai grija la gandurile tale.

Referitor la castigul la loto presupune pagubirea aproapelui.
Castigul in caz de nevoie este bine sa vina frumos...poate veni si prin rau/intamplare/etc. dar nu spre cinstea ta.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 16:34:26
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Marinela iti atrag atentia ca numele topicului tau este foarte urat..ai grija la gandurile tale.
De acord, numele topicului nu este tocmai potrivit.

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
i-a,exemplu,si nu mai pune alte intrebari.ceia-ce ti-se cuvine este plata lucrului miinilor tale,nu cistiguri gratuite.
Scuze dar eu nu pot sa-mi umplu viata cu "da, sa traiti" si sa stau cu privirea in pamant, am intrebari si am nevoie de raspunsuri logice la ele. Din plata lucrului mainilor mele imi cumpar biletul la loto, nu din cersit si/sau furat.

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cei ce joaca la loto se aseamana pentru mine cu cei ce muncesc o zi si cer sa fie platiti toata viata pentru o zi de munca.
Toti? V-ati gandit ca este posibil ca unii sa aiba intr-adevar nevoie de un castig la loto? Exemple pot fi mai multe dar eu o sa va dau doar unul: sa presupunem ca o persoana, pe nume "X", isi doreste foarte mult sa ajunga pilot de linie pe elicopter, este convins sufleteste ca in viata lui nu poate face altceva decat asta. Cum scoala intreaga si cu orele suplimentare necesare il poate ajunge undeva spre 200.000 euro si cum salariul sau de bugetar ii spulbera orice sansa de imprumut bancar, ajunge la concluzia ca are doar 2 posibilitati: ori fura ori se roaga pentru un castig la loto. Bazandu-se pe cuvintele religioase "cere si ti se va da", alege sa joace la loto si sa se roage pentru ajutor divin. Anii trec, "X" nu castiga la loto, imbatraneste si in cele din urma moare cu acest regret in suflet.
I-a fost placuta lui Dumnezeu viata acestui om? Nu cred. Avea acel om o altfel de viata daca ar fi castigat si i s-ar fi implinit visul iar in semn de multumire ar fi spus din cand in cand un profund "multumesc Doamne"? Cu siguranta da. De ce nu l-a ajutat Dumnezeu? Nu stiu, ma abtin sa comentez. A murit acel om plin de pacate pentru ca s-a rugat sa castige? Nu cred. A incalcat acel om vreuna din cele 10 porunci cand a jucat la loto? Nu cred.

Chestia asta precum ca e pacat sa te rogi ca sa castigi la loto mi se pare absurda. Inteleg ca e pacat sa joci cu bani furati, inteleg ca e pacat sa joci cu banii cersiti pe care i-ai primit din mila ca sa ai ce manca, inteleg ca e pacat sa joci cu banii luati de pe o haina vanduta si pe care ai primit-o din mila ca nu ai cu ce sa te imbraci (sau pomana), inteleg ca sunt situatii in care reprezinta un mare pacat sa joci banii pe care-i ai in mana dar nu inteleg de ce e pacat sa joci si sa te rogi sa castigi la un joc unde toti joaca benevol cu bani castigati cinstit. Traim intr-o societate in care Dumnezeu a permis "nasterea" banilor, bani dam si la preot, bani dam si la biserica, unii oameni au aspiratii a caror realizare necesita mai multi bani decat castiga. Ce ar trebui sa faca acesti oameni? Sa renunte la visele si dorintele lor prea "scumpe" si sa se mute intr-un bordei din pamant undeva la tara si sa traiasca cu fasolea si cartofii din gradina? Eu prefer sa raman realist.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 17:11:01
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

de ce nu se comenteaza titlul care este total deplasat si batjocoritor
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 19:30:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul

Toti? V-ati gandit ca este posibil ca unii sa aiba intr-adevar nevoie de un castig la loto? Exemple pot fi mai multe dar eu o sa va dau doar unul: sa presupunem ca o persoana, pe nume "X", isi doreste foarte mult sa ajunga pilot de linie pe elicopter, este convins sufleteste ca in viata lui nu poate face altceva decat asta. Cum scoala intreaga si cu orele suplimentare necesare il poate ajunge undeva spre 200.000 euro si cum salariul sau de bugetar ii spulbera orice sansa de imprumut bancar, ajunge la concluzia ca are doar 2 posibilitati: ori fura ori se roaga pentru un castig la loto. Bazandu-se pe cuvintele religioase "cere si ti se va da", alege sa joace la loto si sa se roage pentru ajutor divin. Anii trec, "X" nu castiga la loto, imbatraneste si in cele din urma moare cu acest regret in suflet.
I-a fost placuta lui Dumnezeu viata acestui om? Nu cred. Avea acel om o altfel de viata daca ar fi castigat si i s-ar fi implinit visul iar in semn de multumire ar fi spus din cand in cand un profund "multumesc Doamne"? Cu siguranta da. De ce nu l-a ajutat Dumnezeu? Nu stiu, ma abtin sa comentez. A murit acel om plin de pacate pentru ca s-a rugat sa castige? Nu cred. A incalcat acel om vreuna din cele 10 porunci cand a jucat la loto? Nu cred.

Chestia asta precum ca e pacat sa te rogi ca sa castigi la loto mi se pare absurda.
Mai intai, nu cred ca vreun om serios sustine ca este pacat sa te rogi, chiar si pentru lucruri materiale. Adevarul este in felul de a privi lucrurile: exista un primat al celor spirituale si a fost spus de Domnul nostru: noi sa avem grija sa-L urmam pe Cel care hraneste pasarile cerului si crinii campului; si toate celelalte se vor adauga noua.

Pe urma, pe ce va bazati in a crede ca a fi pilot de linie este planul lui Dumnezeu ? Noi sa avem grija sa identificam nu ce vrem noi, ci ce vrea Dumnezeu sa facem in viata noastra.

In sfarsit, nu inteleg conceptul de "pilot de linie de elicopter". Exista zboruri regulate cu elicopterul ? Din cate inteleg, un pilot de linie e un tip platit de o companie aeriana care are o licenta pentru zboruri regulate.

Citat:
Inteleg ca e pacat sa joci cu bani furati,
Din punct de vedere formal, propozitia e corecta, desi enuntul poate deruta. Mai exact, este pacat sa furi, nu sa joci cu banii furati. Alfel spus, e la fel de pacat sa joci cu bani furati pe cat este sa cumperi un sac cu cartofi din bani furati.

Citat:
Traim intr-o societate in care Dumnezeu a permis "nasterea" banilor, bani dam si la preot, bani dam si la biserica, unii oameni au aspiratii a caror realizare necesita mai multi bani decat castiga. Ce ar trebui sa faca acesti oameni? Sa renunte la visele si dorintele lor prea "scumpe" si sa se mute intr-un bordei din pamant undeva la tara si sa traiasca cu fasolea si cartofii din gradina? Eu prefer sa raman realist.
Daca realismul dv se bazeaza pe probabilitatea unui mare castig la loto, permiteti-mi sa am rezerve fata de un asemenea realism. Cred ca mai probabil ar fi sa ajung eu mitropolit.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 21:33:52
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
Pe urma, pe ce va bazati in a crede ca a fi pilot de linie este planul lui Dumnezeu ? Noi sa avem grija sa identificam nu ce vrem noi, ci ce vrea Dumnezeu sa facem in viata noastra.
Pe planeta asta suntem cateva miliarde de suflete si cred ca fiecare suflet are cel putin o dorinta, mai mult sau mai putin legata de Dumnezeu. Ne nastem, ne inmultim si apoi murim doar cu scopul de a identifica ce vrea Dumnezeu sa facem fiecare in viata? Ce-si doreste in plus fiecare om in parte trebuie sa dispara? Ce patesc cei care simt ca nu pot sa faca toata viata asta? Ce patesc cei care nu reusesc sa identifice ceea ce vrea Dumnezeu? De unde putem sti ca ceea ce facem este vointa lui Dumnezeu? Ce s-a intamplat cu sufletele oamenilor care au trait inainte de a veni Hristos pe pamant si care nu au cunoscut Biblia?

Citat:
In sfarsit, nu inteleg conceptul de "pilot de linie de elicopter". Exista zboruri regulate cu elicopterul ?
Da, din cate am inteles de la altii, pe platforme petroliere. Ar mai fi si mici aeroporturi private in tari precum Norvegia.

Citat:
Mai exact, este pacat sa furi, nu sa joci cu banii furati.
Aici am fost cam "spartan" la exprimare. Consider ca este pacat sa furi, este pacat sa joci la jocuri de noroc cu banii furati si apoi sa te rogi sa castigi, eventual cu pretextul ca o sa inapoiezi banii inzecit daca castigi. In plus, in ziua de azi exista tineri care iau bani din portofelul parintilor fara sa spuna, ii folosesc la jocuri de noroc si in cazul in care parintii observa, ei se scuza ca le-au trebuit banii sa-si cumpere nu stiu ce la scoala si ca au uitat sa spuna ca au umblat in portofel pentru asta. In schimb, daca un pusti primeste 10 lei pentru ca a curatat zapada din fata unei case si ii joaca la loto, nu consider ca a pacatuit, e munca lui si are dreptul sa faca ce vrea, respectand cele 10 porunci.

Citat:
Daca realismul dv se bazeaza pe probabilitatea unui mare castig la loto, permiteti-mi sa am rezerve fata de un asemenea realism.
Aici nu am fost bine inteles. Eu prefer sa fiu realist si sa consider ca nu este un pacat sau o rusine sa-i ceri Domnului ajutor la loto atunci cand nu ai alta solutie pentru nevoile tale. Ca Dumnezeu ignora multe din rugaminti, ca de multe ori "cerem si nu ni se da", ca de multe ori "vedem" cum rugamintile noastre nu trec de tavan...sunt alte "povesti".
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 13:22:15
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gdf-fdc Vezi mesajul
de ce nu se comenteaza titlul care este total deplasat si batjocoritor
Subscriu! Cum sa fie Dumnezeu complice al diavolului?!
Nu pot fi amandoi in acelasi loc, asta e clar! Iar dupa cum suna titlul ar reiesi cumva superioritatea diavolului? Groaznic!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum recunoastem siretlicurile si inselaciunile diavolului? crestinortodox123 Reguli generale de utilizare a forumului 6 08.05.2013 11:28:24
Marea smecherie a diavolului The_Fallen Generalitati 17 27.06.2011 14:57:12
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55