![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Damage-ul e pe partea Bisericii, nu in alta parte. Pe scurt, BOR avea de castigat daca tacea, pur si simplu. Citat:
http://www.contributors.ro/cultura/o...i-incinerarea/ Mai mult, un comunicat public nu are destinatar, e citit de toata lumea. Sa inteleg din asta ca cei din BOR nu au luat in considerare efectele unui asemenea comunicat pentru familia raposatului? Lipsa de forward planning, sau pur si simplu lipsa de compasiune si omenie (valori crestine, sau asa mi se tot spune)? Pana la urma, comunicatul a fost scris de niste oameni a caror slujba (si existenta) e justificata de conexiunea cu o intelepciune divina, mult superioara celei umane. Asta e rezultatul? Orice firma de PR de cartier venea cu un comunicat mai delicat decat asta, fara sa fie conectati la "divin". Citat:
Care e pacatul mai grav? Sa iti iei viata, sau sa optezi pentru o modalitate non - canonica de a scapa de un cadavru (cadavrul propriu, in acest caz)? Deci un sinucigas are parte de slujba, iar un om care e deja mort, din cauze naturale, nu? Si asta e motiv pentru a emite comunicate? Citat:
1. Preotul respectiv, se pare, a fost filmat. 2. Mergand pe tiparul unei investigatii criminalistice (look for motive and opportunity), BOR avea toate motivele sa aiba un reprezentant acolo. Dupa ce au dat respectivul comunicat, ce credibilitate ar mai fi avut BOR daca un angajat din propria ograda, momit financiar sau pur si simplu din omenie si compasiune, facea o slujba la crematoriu? Si mai afla si presa (prezenta acolo) despre asta? Deci da, faptul ca BOR a trimis acolo un preot care sa se asigure ca lucrurile merg "cum trebuie" nu mi se pare deloc SF. Citat:
Da, Nicolaescu a fost un regizor OK, care probabil nu ar fi acces la nivelul de unica celebritate nationala in plan regizoral intr-o tara libera, unde concurenta in lumea filmului era reala. Dar in Romania inainte de '89, unde o mana spala pe alta, a fost unealta perfecta (si oarecum talentata). Unde e Nicolaescu pe plan european, in lumea filmului, dupa '89? Am crescut cu filmele lui, dar asta nu inseamna ca am vreo obligatie de a-l diviniza, avand in vedere ce stim despre el si epoca comunista in zilele de azi.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|