![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Prietene, milioane de adventiști postesc așa continuu 10-20-50-80 și chiar 90 de ani! Și nu se laudă, ci-L laudă pe Dumnezeu că le-a descoperit un model sănătos de viețuire. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
"noi" ? deci acum sunteti si dumneavoastra baptist? sau Cipri a trecut la adventisti? cum deci..."noi" ? ce disperat sunteti, incat dati ca exemplu cultul adventist reformat, care s-a desprins din BAZS, fiind considerati de catre adventistii de ziua a 7-a printre care va numarati si dvs., niste eretici, dar acum sunt buni ca exemplu, nu?.... vai, vai! |
|
|||
|
|||
![]()
Mda, speranța moare ultima. Dar într-un final, moare și ea (mă refer strict la acest caz)...
Citat:
M-am referit strict la credincioșii adventiști de ziua a șaptea nu la cei ai Mișcării pentru Reformă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
apropiata??? cred ca glumiti ! probabil nu stiti cum vedea Ellen White religiile care erau atunci in timpul ei, printre care si baptistii, NISTE RATACITI ! sunt diferente foarte mari intre baptisti si adventisti. adventistii reformisti sunt cei care practica vegetarianismul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunteți cam depășit și la capitolul acesta. Dacă chiar vă interesează, studiați capitolul Reforma Sanitară din doctrina Bisericii AZȘ. |
|
||||
|
||||
![]()
Cornele,
Fii bun și nu deturna complet topicul de față.
|
||||
|
||||
![]()
draga, dar tocmai despre asta discutam: postul la neoprotestanti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi, nu stiu daca s-a zis, dar postul are doua componente. Unul este aspectul fizic, celalalt este ascultarea. Daca postul nu e facut sub ascultare, nu are mare valoare (nu discutam aici de mari pustnici, asceti care au trait in pustie). Degeaba tine un neoprotestant post, dat fiind ca il tine "dupa muschiul lui" el insusi fiind intr-o relatie de razvratire fata de Biserica, mare folos nu-i aduce. Cel mult, fizic dar daca e imbinat cu rugaciune fierbinte si sincera ca Dumnezeu sa-l duca spre Adevar ..poate ajuta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, asta nu face ca adventiștii să excludă postul (adevăratul post - cel "negru" cum e cunoscut de către ortodocși) din practica lor religioasă. Citat:
Nu-l ține "după mușchiul lui", ci după cum ne-a învățat Hristos și Biserica [Creștină] fondată de El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, NU este post, postul presupune un anumite ascetism, poti manca pe saturate si chiar te poti ingrasa binisor, chiar fiind exclusiv vegetarian. Citat:
"bisericile" neoprotestante au invataturi mai degraba teoretice despre post, atat timp cat nu fixeaza perioade clare de post, pentru toata lumea, practic credinciosul nu prea resimte nici o obligatie in acest sens.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 21:13:03 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|