Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #291  
Vechi 08.01.2013, 11:02:21
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Mesaje: 549
Implicit Și totuși ne-au confiscat revoluția din 1848 și '89 inlocuind monarhia cu oligarhia.

Ce mai au oare de confiscat de la noi ca să se laude ei cu suferințele altora?

1. Confiscarea suveranității poporului.
2. Confiscarea prerogativelor președintelui.
3. Confiscarea interpretării constituției.
4. Concluzie clarificatoare de încheiere.

Nu mai este deci nimic de demonstrat și de zis căci toate s-au autodemonstrat prin fapte vădite, ci ne trebuie de acum multă răbdare și rezistență curată și bună căci ne aflăm în plină dictatură, dicatura cea de 23 de ani de după dictatura de 42 de ani de la ultima grevă regală și studențească împotriva impostorilor și autoemanaților și erijaților la ciolan.

'Bucuroși le-om duce toate'...până la sfârșit.

Așa că nu vă pierdeți speranța căci toată puterea este a lui Dumnezeu oricât unii se cred în măsură s-o confiște vremelnic pentru ei și urmașii lor ce seamănă cu ei la nărav, căci 'lupi-și schimbă blana și pielea de oaie dar năravul ba'.

Last edited by vsovivivi; 08.01.2013 at 11:07:52.
Reply With Quote
  #292  
Vechi 08.01.2013, 11:09:32
Pascaru Manole Pascaru Manole is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 19
Implicit Am scapat de PDL,si am dat de....mafia rosie.Eu apolitic,

Romania liberă dă în vileag groznicătoriile lui Traian Băsescu
Control asupra justiției, arestarea lui Dan Voiculescu, spargerea USL
Acasă » Actualitate


Când tace Băsescu, vorbesc vuvuzelele din media


Agenții lui Băsescu au ieșit din bârlogul în care au stat ascunși după ce el a fost umilit la alegerile parlamentare din decembrie trecut. Agenții din presă! Când tace Băsescu, vorbesc ei: acoperiții sau mai puțin acoperiții din mass-media.După cum le e misia ori simbria.

Evoluțiile ulterioare participării lui Băsescu la ședința Consiliului Superior al Magistraturii par a demonstra un lucru: se pune în scenă piesa mizeră în care rolurile sunt distribuite. O piesă cu sun singur actor în rolul principal, Băsescu, și cu mulți alții în roluri de figuranți. Rolul acestora din urmă ? Ecoul ! Ei sunt ecoul lui Băsescu. Spune Băsescu ceva, hop! și ei preiau, amplifică. Și dezvoltă! Ce nu spune Băsescu în mod direct, probabil din timiditatea-i proverbială, spun cu mult ”curaj” oficioasele sale. Nici nu mai e nevoie de purtător de cuvânt al Cotrocenilor. Pontarea acestuia poate fi doar o dovadă vie că spiritul Elenei Udrea e prezent peste tot prin palat. Băsescu și-a tras acum purtători de cuvânt cu gazetă. Ce mai contează că proprietarul gazetei are probleme serioase cu diverse organe ? Este un mogul la fel de bun ca fratele Bancorex.

Ceva între ecou și purtător de cuvânt cu gazetă pare să fie și editorialistul României libere. Care ne transmite pe de o parte, la fel cum o făcea și televiziunea fratelui bancorex zilele trecute, cam cum, unde, cât și când ar trebui să se rupă USL. USL, adică exact coșmarul lui Băsescu al majorității parlamentare democratice. Acea majoritate parlamentară care a început să stopeze înaintarea tăvălugului dictaturii portocalii a lui Băsescu.

Ce n-a spus Băsescu în mod direct, spune gazeta sa de serviciu: Dan Voiculescu ar cam trebui arestat. La fel de arestat cum a reușit Băsescu și cu Năstase și cu Vîntu. Următorul pe listă e Ghiță, dacă nu-și continuă jocul la două capete. Așa cum a făcut-o televiziunea sa, în primele zile ale acestui an, când a arătat cam pe unde și din motive ar trebui să se rupă USL.

Cu Vîntu, Băsescu aproape că a rezolvat-o prin Ghiță și cu ajutorul justiției fantastic de independente. Singurul ghimpe din gâtul lui Băsescu a rămas Voiculescu și trustul său de presă. Nu întâmplător: alături de extrem de puține publicații, Intact Media și mai ales Antena 3 au dus - prin adevărurile rostite nu doar cu insistență, ci cu disperare pe alocuri-, la umilitoarea înfrângere a lui Băsescu.

Iată mostre clare de presă-goarnă:

”Fără sprijinul său (al lui Voiculescu-n.cotidianul.ro), zilele lui Antonescu în fruntea PNL sunt numărate. Așa se explică disperarea fostului mare candidat la prezidențiale de a-și elimina din partid principalii rivali.

Fără Voiculescu și fără Antonescu, dizolvarea USL este ca și realizată. O dată cu ea, PSD își atinge scopul de a guverna aproape singur, adică doar cu UDMR, iar Traian Băsescu și-ar putea vedea împlinit visul pe care l-a ratat în 2005 - crearea unui singur mare partid de dreapta.”

”Ieșirea din bârlog a președintelui, și încă pe cel mai important front al confruntării cu politicienii care au reușit de două ori suspendarea sa, justiția, nu a rămas fără răspuns. La doar câteva ore după ce fusese atacat, Dan Voiculescu a postat pe blog o replică în care îl acuză pe Traian Băsescu că el este cel ce a manipulat magistrații. Nu aceste acuzații sunt interesante însă, ci ceea ce se află în spatele lor.

Cheia mesajului lui Voiculescu stă în următoarele fraze: "(...) Mă aștept, de altfel, ca și în dosarul ICA, în care, fără nici o probă, sunt acuzat că am exercitat influențe, să se găsească și magistrați sensibili la eventuale dorințe ale domnului președinte numit... Sper, deși am mari rezerve, că, măcar din anul 2013, toți magistrații vor judeca fiecare dosar cu obiectivitate și corectitudine, conform prevederilor legii și realității obiective susținute de probe, nu de sugestii politice sau de altă natură".

Cuvintele de mai sus reprezintă, în esență, recunoașterea unei înfrângeri. Deși i se datorează într-o bună măsură "zdrobitoarea" victorie a USL, finanțatorul "ultrașilor" anti-Băsescu, după cum îl alintă aliații săi de la Kremlin, nu doar că nu și-a îngenuncheat adversarul de moarte, dar nici măcar nu a reușit să-și securizeze imunitatea. Așa se explică "rezervele" sale.

Mai mult, sunt semnul că se teme cu adevărat că va ajunge, până la urmă, în închisoare. O posibilitate care astăzi pare la fel de nerealizabilă pe cât păreau cu doar puțină vreme în urmă și condamnările lui Vîntu și Năstase.

Practic, în jocul cu Justiția lui Voiculescu nu i-a ieșit, până acum, nimic. Deși a impus-o pe Mona Pivniceru ca ministru, nu a reușit să determine numirea unor procurori-șefi favorabili sie și USL și, ultimul eșec, nici să răstoarne echilibrul de forțe din Consiliul Superior al Magistraturii. În ciuda manevrelor Monei Pivniceru, la șefia CSM a fost aleasă Oana Schmidt Hăineală, fostul vicepreședinte, care a reușit anul trecut, alături de Oana Ghica, să dejoace planurile ministrului Justiției și ale celor ce o trag de sfori.

Nici atacurile imunde la adresa celorlalte instituții nu s-au soldat cu vreun rezultat concret, nu le-au slăbit influența, nu au reușit să determine vreo demisie sau o destituire, în schimb au reușit să le ostilizeze și mai tare. Și i-a făcut dușmani chiar și pe cei ce nu au nici o simpatie față de Traian Băsescu.

Voiculescu nu ar fi simțit nevoia să-i răspundă lui Băsescu dacă nu ar exista un dosar care îi ticăie sub pernă - procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, prin subevaluarea bunurilor cu 7 milioane de euro. Dosarul are deja patru ani vechime și nu a fost pronunțată încă vreo sentință.

Indiferent de tertipurile la care va recurge, cum au fost demisia din vechiul Senat și nedepunerea jurământului pentru actualul mandat, în final tot nu va putea împiedica ajungerea dosarului său înapoi la Curtea Supremă de Justiție. Or, această instanță este condusă de Livia Stanciu, cea care, fără să-i pronunțe numele, a catalogat, în ședința CSM de vineri, ca inadmisibile încercările sale de a-și rezolva problemele cu justiția prin intimidarea magistraților. Șansele de a mai amâna mult un verdict nefavorabil sunt aproape zero.

Voiculescu a vrut să transmită un mesaj à la Năstase, de anticipare a unei sentințe împotriva sa, și pentru că, întocmai ca fostul lider al PSD aflat astăzi după gratii, știe că Băsescu este doar o parte a problemei.” *Sublinierile aparțin redacției cotidianul.ro.
Reply With Quote
  #293  
Vechi 08.01.2013, 11:09:49
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Am scapat de PDL SI am dat de mafia rosie

Pentru securitate energetica a tarii si reducerea dependentei de importurile de gaz metan si combustibili luate urmatoarele masuri:
-terminarea lucrarilor la centrala de la Cernavoda si la hidrocentralele din tara, inclusiv cu parteneriate publice-private. Pastrate cateva termocentrale care sa fie modernizate, fie pe gaz fie pe pacura sau huila, iar CET-urile locale trebuie sa treaca la consiliile locale. Marirea capacitatii sistemului energetic national, pentru a putea prelua sporul de putere de la noile centrale eoliene!
-realizarea unor contracte directe si avantajoase, fara firme intermediare, pentru achizitionarea si transportul gazului metan din Rusia (contract direct intre "Trasngaz"" si ""GAZPROM"")
-reglentata mai bine piata de energie electrica! Companiile de stat sa achizitioneze energie electrica numai pe bursa, si nu prin contracte "cu dedicatie""!

4. Transportul si telecomunicatii

-Aici investitiile concentrate in primul rand in transpor feroviar! Prea avem obsesia cu autostrazile, si am uitat de un mod de transport mult mai economic si eficient, care in alte tari este promovat si sustinut (Austria, Germania, Franta, Polonia, etc)- cel feroviar!
In primul rand, investitii majore in reabilitarea si reconstructia infrastructurii feroviare, lucrarile trebuind sa fie facute cu firme de prestigiu din tara si din strainatate! In momentul cand CFR-Infrastructura incheie un contract de reabilitare sau de refacere a unei linii de cale ferata cu o firma privata, aceea firma trebuie aleasa dupa urmatoarele criterii: experienta in domeniu (minim 20 de ani!), situatia financiara a firmei, rezultatele anterioare, garantia oferita pe lucrare si abia la urma pretul licitat!
Apoi toate contractele de servici si prestari incheiate de CFR-Infrastructura sau CFR-Calatori cu diverse firme private sa fie verificate la sange, cele dezavatoajoase sa fie anulate! Pe cat posibil, lucrarile de intretinere a infrastructurii, materialului rulant si sistemelor de siguranta circulatiei sa fie facute in regie proprie, cu oamenii companiilor!
Apoi statul sa ia masuri de promovare si sustinere a transportului feroviar: energia electrica achizitionata de companiile feroviare sa fie achizitionata cea mai ieftina de la ""Nuclerelectrica"" sau ""Hidroelectrica"", eliminati intermediarii, motorina folosita in activitatea de exploadare feroviara sa nu mai fie accizata, ARR-ul sa nu mai dea licente de transport interurban de calatori rutier pe trasee paralele cu calea ferata, iar operatorii privati de transport feroviar, care se dovedesc seriosi, sa fie stimulati de stat (reduceri de impozite, eliminarea taxelor vamale la achizitia de material rulant feroviar nou, etc)
Liniile secundare intradevar e bine sa fie inchiriate unor operatori privati, insa in contractele de inchiriere stabilite niste conditii si obligatii clare a acelor operatori, in sensul mentinerii parametrilor si exploadarii in conditii de siguranta a circulatiei a acelor linii si de intretinere a lor!

Apoi investitii si in transportul naval (reabilitarea infrastructurii portuare, stabilirea unui regim de taxare si de navofolosire a acestora de catre operatorii privati a acestor dotari intr-un mod avantajos, pentru atragerea de operatori de transport naval in Romania)!
Valorificarea potentialului Romaniei, ca tara aflata la capatul cai navigabile Marea Nordului- Marea Neagra!

La transport aerian, flota TAROM cuprinde in prezent avioane destul de noi! Exploadate acele rute profitabile, unde exista cele mai mari incasari si aderarea la una din cele doua äliante aviatice"" de pe plan mondial!
Stabilit care aeroporturi raman la Ministerul Transporturile, iar celelalte sa fie in administrarea consiliilor judetene, care stiu mai bine ce investitii trebuie facute!
Reply With Quote
  #294  
Vechi 08.01.2013, 11:17:53
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit An scapat de PDL si am dat de mafia rosie

Apoi o alta mare problema este cea a furturilor din instalatiile CFR! Solutii: controlul strict al comertului cu fier vechi, cei prinsi ca achizitioneaza materiale tip CFR sa fie condamnati la inchisoare cu executare si sa nu mai aiba dreptul niciodata sa practice comertul cu fier vechi, iar centrele lor de colectare inchise pe loc. Apoi mai ales in punctele sensibile intarita paza cai ferate, cu jandarmi inarmati cu munitie de razboi, si care sa aiba urmatorul consemn- primul glont in aer, al doilea in hot!
Cei prinsi ca fura din instalatiile CFR sa fie incadrati la fapte de "terorism"", sa fie condamnati cu executare la 30-40 de ani de inchisoare in regim sever de carcera sau munca zilnica pe viata!
In Marea Britanie de exemplu niste romani prinsi la furat de elemente feroviare au fost condamnati la 23 de ani de inchisoare, cu executare!
Reply With Quote
  #295  
Vechi 08.01.2013, 11:19:08
Pascaru Manole Pascaru Manole is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 19
Implicit Am scapat de PDL,si am dat de...mafia rosie.Eu apolitic.

Pactul anti-Voiculescu



Toropeala sărbătorilor de iarnă i-a făcut pe mulți să creadă că partida a fost tranșată. Liniștea din ultimele două săptămâni, dar mai ales forța adjectivului “zdrobitor”, singurul pe care comentatorii l-au găsit suficient de monumental pentru a descrie victoria USL, au făcut victime în ambele tabere. Votanții stângii au deschis șampania pentru zdrobirea lui Băsescu, în timp ce fanii taberei înfrânte s-au mulțumit să închine o cupă amară în memoria propriilor speranțe zdrobite. Schimbul de replici de la distanță care a avut loc, vineri, între Traian Băsescu și Dan Voiculescu ar trebui privit, atât de cei euforici, cât și de cei căzuți în butoiul cu melancolie, ca pe un semn că lupta este departe de a se fi încheiat. S-ar putea ca ea, de fapt, de-abia să înceapă.

Cel care a deschis ostilitățile a fost - surpriză? - președintele, prezent la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. În primul atac lansat după încheierea alegerilor și după o serie de declarații în care și-a exprimat convingerea că ducerea la îndeplinire a programului de guvernare al USL ar fi cel mai bun lucru care li se poate întâmpla românilor, Băsescu a reluat tema vulnerabilității la adresa siguranței naționale pe care o prezintă anumite trusturi de presă.

Exemplificând această vulnerabilitate prin campaniile de denigrare duse în vară împotriva magistraților, președintele a acuzat de fapt, direct, trustul de presă al lui Dan Voiculescu. Mai precis televiziunea sa de știri, care, vreme de câteva luni, i-a atacat personal pe cei pe care i-a identificat drept “oamenii lui Băsescu” - fie ei magistrați ai Curții Constituționale, ai Înaltei Curți, procurori DNA, membri CSM sau șeful ANI.

Traian Băsescu a mers chiar mai departe și a indicat și o cale de contraatac. “Avem această vulnerabilitate și ea probabil că trebuie tratată legal (…). Lucrurile sunt grave și poate că, e și doamna ministru (Mona Pivniceru - n.r.) aici, poate găsim o soluție de protejare a justiției de astfel de atacuri”.

Ironia apelului adresat Monei Pivniceru este evidentă. Dacă ministrul Justiției s-ar conforma îndemnului de a-și apăra colegii linșați mediatic, ar însemna să ia măsuri împotriva trustului de presă fără de care ea nu ar fi ajuns niciodată ministru și a patronului său de facto, care este în același timp și principalul său susținător politic. Ce credeți că va alege?

Mesajul președintelui nu a venit chiar din senin. Îndemnul său la acțiune a urmat criticilor formulate de Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, împotriva politicienilor care au încercat să-i discrediteze pe acei magistrați care, pe baza probelor existente la dosare, au pronunțat pedepse disuasive inclusiv în dosare de corupție la nivel înalt.

Ieșirea din bârlog a președintelui, și încă pe cel mai important front al confruntării cu politicienii care au reușit de două ori suspendarea sa, justiția, nu a rămas fără răspuns. La doar câteva ore după ce fusese atacat, Dan Voiculescu a postat pe blog o replică în care îl acuză pe Traian Băsescu că el este cel ce a manipulat magistrații. Nu aceste acuzații sunt interesante însă, ci ceea ce se află în spatele lor.

Cheia mesajului lui Voiculescu stă în următoarele fraze: “(…) Mă aștept, de altfel, ca și în dosarul ICA, în care, fără nici o probă, sunt acuzat că am exercitat influențe, să se găsească și magistrați sensibili la eventuale dorințe ale domnului președinte numit… Sper, deși am mari rezerve, că, măcar din anul 2013, toți magistrații vor judeca fiecare dosar cu obiectivitate și corectitudine, conform prevederilor legii și realității obiective susținute de probe, nu de sugestii politice sau de altă natură”.

Cuvintele de mai sus reprezintă, în esență, recunoașterea unei înfrângeri. Deși i se datorează într-o bună măsură “zdrobitoarea” victorie a USL, finanțatorul “ultrașilor” anti-Băsescu, după cum îl alintă aliații săi de la Kremlin, nu doar că nu și-a îngenuncheat adversarul de moarte, dar nici măcar nu a reușit să-și securizeze imunitatea. Așa se explică “rezervele” sale.

Mai mult, sunt semnul că se teme cu adevărat că va ajunge, până la urmă, în închisoare. O posibilitate care astăzi pare la fel de nerealizabilă pe cât păreau cu doar puțină vreme în urmă și condamnările lui Vîntu și Năstase.

Practic, în jocul cu Justiția lui Voiculescu nu i-a ieșit, până acum, nimic. Deși a impus-o pe Mona Pivniceru ca ministru, nu a reușit să determine numirea unor procurori-șefi favorabili sie și USL și, ultimul eșec, nici să răstoarne echilibrul de forțe din Consiliul Superior al Magistraturii. În ciuda manevrelor Monei Pivniceru, la șefia CSM a fost aleasă Oana Schmidt Hăineală, fostul vicepreședinte, care a reușit anul trecut, alături de Oana Ghica, să dejoace planurile ministrului Justiției și ale celor ce o trag de sfori.

Nici atacurile imunde la adresa celorlalte instituții nu s-au soldat cu vreun rezultat concret, nu le-au slăbit influența, nu au reușit să determine vreo demisie sau o destituire, în schimb au reușit să le ostilizeze și mai tare. Și i-a făcut dușmani chiar și pe cei ce nu au nici o simpatie față de Traian Băsescu.

Voiculescu nu ar fi simțit nevoia să-i răspundă lui Băsescu dacă nu ar exista un dosar care îi ticăie sub pernă - procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, prin subevaluarea bunurilor cu 7 milioane de euro. Dosarul are deja patru ani vechime și nu a fost pronunțată încă vreo sentință.

Indiferent de tertipurile la care va recurge, cum au fost demisia din vechiul Senat și nedepunerea jurământului pentru actualul mandat, în final tot nu va putea împiedica ajungerea dosarului său înapoi la Curtea Supremă de Justiție. Or, această instanță este condusă de Livia Stanciu, cea care, fără să-i pronunțe numele, a catalogat, în ședința CSM de vineri, ca inadmisibile încercările sale de a-și rezolva problemele cu justiția prin intimidarea magistraților. Șansele de a mai amâna mult un verdict nefavorabil sunt aproape zero.

Voiculescu a vrut să transmită un mesaj à la Năstase, de anticipare a unei sentințe împotriva sa, și pentru că, întocmai ca fostul lider al PSD aflat astăzi după gratii, știe că Băsescu este doar o parte a problemei.

Adevăratele sale motive de îngrijorare sunt altele: eșecul de până acum al aripii dure a USL de a schimba oameni din instituțiile justiției și ale siguranței naționale, pactul semnat de Victor Ponta cu președintele, prin care se angajează să respecte și în viitor prerogativele și dreptul de veto ale acestuia în domeniile vitale, dar mai ales planurile echivoce ale PSD privind viitorul colaborării cu PNL și cu PC.

Reușita președintelui de a păstra controlul asupra CSM, dar și reluarea atacurilor împotriva sa îi confirmă, de fapt, trădarea unora dintre partenerii săi din USL. Voiculescu înțelege, poate prea târziu, că scoaterea sa din joc convine tot mai multora din propria tabără. Că s-a coagulat o masă critică de inamici și foști aliați care îl privesc ca pe ultimul obstacol major în calea limpezirii scenei politice.

Fără sprijinul său, zilele lui Antonescu în fruntea PNL sunt numărate. Așa se explică disperarea fostului mare candidat la prezidențiale de a-și elimina din partid principalii rivali.

Fără Voiculescu și fără Antonescu, dizolvarea USL este ca și realizată. O dată cu ea, PSD își atinge scopul de a guverna aproape singur, adică doar cu UDMR, iar Traian Băsescu și-ar putea vedea împlinit visul pe care l-a ratat în 2005 - crearea unui singur mare partid de dreapta.

O variantă încurajată și de unii parteneri externi ai României. Nu sunt puțini cei ce sugerează de ceva vreme încoace că varianta unei scene politice dominate doar de două partide mari și curățate de marii mafioți este singura care poate garanta României o minimă stabilitate și coerență.

Autor: DAN CRISTIAN TURTURICA

Sursa: Romania Libera
Reply With Quote
  #296  
Vechi 08.01.2013, 11:47:58
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Am scapat de PDL si am dat de mafia rosie

5. Aparatul administrativ

Aici stabilit- in functie de numarul populatiei (se poate face o proportie cati functionari publici are Suedia de exemplul la numarul de locuitori), stabilit o data pentru totdeauna cati functionari publici avem nevoie! Nu este normal ca astazi, cand exista tehnica de calcul, sa avem mai multi functionari publici decati erau in 1990!
Cei ramasi sa fie platiti mai bine (nu poti pretinde performanta din parte unui functionar platit cu 6-7 milioane pe luna!), insa daca sunt prinsi cu abateri grave aplicat strict codul muncii!
Primariile care angajeaza personal excedentar, adica ce este peste necesarul de personal pentru desfasurarea activitatii normale, sa primeasca mai putini bani de la guvern!
Pentru intreg personalul din administratie stabilite sarcini clare si precise, cu termene de indeplinire a acestora!

Aici o problema speciala este cea a celor care se ocupa cu intocmirea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene! Pentru acestia stabilite salarii mai mari, dar in accelasi timp si obiective clare, iar in cazul in care un proiect intocmit este respins de la finantare din cauza ca n-a fost intocmit corect, cei care l-au intocmit sa fie penalizati la salar!
In schimb, cei care reusesc sa atraga fonduri europene, sa fie premiat cu un anumit procent (5-10%) din valoarea fondurilor atrase!

6. Educatia

Stabilita o metodologie clara, cara sa nu se mai schimbe timp de 20-30 de ani cel putin! Invatamantul obligatoriu trebuie sa fie de 8 clase, si in aceasta perioada accentul pus atat pe cultura generala, dar si pe aptitudini practice! Pe de o parte, renunta partial la sistemul de memorizare-redare si mers pe un sistem de creativitate, iar pe de alta parte ""reinfiintate"" orele de: educatie fizica (una pe zi), educatie tehnologica (""atelier""), dar si religie, in combinatie cu o educatie civica!
Apoi, fiecare dirigente sa aiba ca sarcina de baza la sfarsitul clasei a opta, identificarea aptitudinilor si inclinatiilor fiecarui elev, pentru a-l sfatui si indruma ce fel de forma de invatamant sa urmeze mai departe: scoala profesionala, liceu industrial, liceu umam, liceu real sau liceu vocational!
La invatamantul profesional, trebuie desfiintate acele asa-zise "scoli profesionale"" situate in mediul rural, care nu au nici un fel de baza tehnica pentru invatarea unei meserii in mod eficient! Mai bine sa fie mai putine scoli profesionale, dar mai bine dotate tehnic, astfel incat elevul sa poate invata indradevar o anumita meserie! De exemplul pentru formarea unui electrician adevarat, trebuie o baza materiala solida, cu ateliere dotate cu: transformatoare de putere, instalatii PRAM, bobinaj, scule si aparate de masura, etc!
Stabilirea cifrelor de scolarizare in invatamantul profesional sa se faca tinandu-se cont de ofertele de pe piata muncii, iar la terminarea unui liceu industrial sau scoala profesionala prin intermediul agentiei de ocuparea fortei de munca sa se caute locuri de munca pentru absolventi!

Bacalaureatul trebuie sa se dea diferentiat, in functie de specialitate fiecarui elev: cei care au facut scoli profesionale sau licee industriale sa dea bacaluareatul numai ca proba practica in meseria respectiva, cei care au facut un liceu cu profil uman numai la literatura, istorie sau filologie iar cei care au facut un liceu cu profil real sa zicem numai la matematica, fizica, chimie sau informatica!

O alta problema este cea a salarizarii personalului din invatamant: evident ca trebuie salarii decente, dar si o mai stricta selectie a acestui personal! Ca sa ai dreptul sa te angajezi in invatamant ar trebui sa indeplinesti urmatoarele conditii: testare psihologica foarte stricta, facultate de profil curs de zi terminata si licenta data. Suplinitorii trebuie sa dispara!


Cam astea sunt masurile in principalele domenii economice si sociale care le-as gandi aplicate! Evident ca nu sunt perfecte si pot fi imbunatatite, dar am vrut sa zic si unele solutii concrete, nu numai sa critic de pe margine!
Reply With Quote
  #297  
Vechi 08.01.2013, 12:00:37
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Am scapat de PDL si am dat de mafia rosie!

In Romania trebuie sa existe maxim 3-4 partide politice , construite pe criterii doctrinare, care sa reprezinte cele 4 doctrine politice de baza: social-democratia (PSD), liberalismul (PNL), crestin-democratia (aici PNT ar fi trebui sa fie, insa cei care au condus acest partid dupa 1990 l-au distrus, dovedindu-se ori hoti si banditi ori aventurieri) si nationalismul!

Trebuie sa dispara puzderia de "partidulete"" , construite numai din dorinta unora de a fi "lideri"" (cazul PDL, PC, PNG, PP-DD, si tot felul de aiureli de "partide""), sau a UDMR- ""partid"" facut pe criterii etnice, lucru nemaintalnit in nici un stat civilizat si nici macar in SUA (desi acolo exista minoritati etnice mult mai numeroase ca la noi!)

Numarul de parlamentari trebuie stabilit in functie de numarul populatie- se poate face o proportie de exemplul cati parlamentari are Franta la numarul de locuitori! Sunt de acord cu un parlament unicameral!

Pentru evitarea certurilor si a conflictelor, trebuie sa stabilim o data pentru totdeauna ce fel de republica dorim sa avem- parlamentara sau prezidentiala! Astfel, atributiile presedintelui, a guvernului si a parlamentului trebuie sa fie clar precizate si delimitate in constitutie, iar o data stabilita si votata o constitutie ea trebuie sa nu mai sufere modificari timp de macar 50 de ani!
Reply With Quote
  #298  
Vechi 10.01.2013, 16:16:59
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Mesaje: 549
Implicit Confiscarea averilor

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Ce mai au oare de confiscat de la noi ca să se laude ei cu suferințele altora?

1. Confiscarea suveranității poporului.
2. Confiscarea prerogativelor președintelui.
3. Confiscarea interpretării constituției.
4. Concluzie clarificatoare de încheiere.

Nu mai este deci nimic de demonstrat și de zis căci toate s-au autodemonstrat prin fapte vădite, ci ne trebuie de acum multă răbdare și rezistență curată și bună căci ne aflăm în plină dictatură, dicatura cea de 23 de ani de după dictatura de 42 de ani de la ultima grevă regală și studențească împotriva impostorilor și autoemanaților și erijaților la ciolan.

'Bucuroși le-om duce toate'...până la sfârșit.

Așa că nu vă pierdeți speranța căci toată puterea este a lui Dumnezeu oricât unii se cred în măsură s-o confiște vremelnic pentru ei și urmașii lor ce seamănă cu ei la nărav, căci 'lupi-și schimbă blana și pielea de oaie dar năravul ba'.
Dacă am priceput cum ni s-a confiscat suveranitatea acum aș dori să vă prezint aici cum ni se confiscă bunurile și economiile și ni se dublează prețurile bunurilor de consum și a serviciilor în mod controlat la nivelul puterior economice ale lumii prin pactul ocult între bancheri și puterile statale adică politicienii și executanții lor bine plătiți și bine privilegiați.

5. Articolul44-TaxeAnticonstituționale.

Last edited by vsovivivi; 10.01.2013 at 16:34:08.
Reply With Quote
  #299  
Vechi 11.01.2013, 15:26:40
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Mesaje: 549
Implicit

Iar v-ați speriat?..

Omul credul apără cel mai mult și cu cea mai mare patimă minciuna politicienilor zisă și propagată și creată după chipul și asemănarea minciunii popii.

Sfinții mint ca să mai apere pe câte un păcătos de poteres, însă popa minte cu viclenie din interes... neortodox.

E ca un blestem pe capul românilor prostia asta... practic ei vor să se pună bine cu popa și nu cu Dumnezeu. Mare păcăleală!

'Nu te grăbi să ajungi ci răscolește-te mai devreme, începe de mai devreme...' P.A. Papacioc

Last edited by vsovivivi; 11.01.2013 at 15:31:55.
Reply With Quote
  #300  
Vechi 11.01.2013, 15:29:13
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Dacă am priceput cum ni s-a confiscat suveranitatea acum aș dori să vă prezint aici cum ni se confiscă bunurile și economiile și ni se dublează prețurile bunurilor de consum și a serviciilor în mod controlat la nivelul puterior economice ale lumii prin pactul ocult între bancheri și puterile statale adică politicienii și executanții lor bine plătiți și bine privilegiați.

5. Articolul44-TaxeAnticonstituționale.
O buna parte din bani se duc pe inarmare si razboaie.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CIA a colaborat in 1960 cu Mafia din SUA spre a asasina pe Fidel Castro mihailt Generalitati 13 08.01.2013 12:56:35
Ploaia rosie din Kerala, India Florin-Ionut Teologie si Stiinta 2 28.06.2011 14:58:18
De ce Sfintii Evanghelisti nu au cruce rosie? Marius22 Reguli in Biserica 0 15.11.2010 17:05:16
Trebuie sa terminam cu mafia din cimitire ionut_marcel Stiri, actualitati, anunturi 1 20.10.2006 18:15:57