![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adept al conceptiei heliocentrice a lui Copernic; silit de inchizitie sa-si retracteze ideile in anul 1663. A fost reabilitat de Biserica in anul 1992>>.(Dictionar enciclopedic, vol.II, D-G pag.402, Editura Enciclopedica, Bucuresti, 1996 Alte surse: 1. Dictionar Enciclopedic Român, Vol.II, D-J, pag. 498, Academia Republicii Populare Române, Editura Politica, 1964 1. Le Petit Larousse, En Couleurs, 1995, Nouvelle Edition, pag. 1349. E dreptul fiecarui om sa stie sau nu. Sa invete sau sa nu invete ceva. Sa cunoasca sau sa nu cunoasca ceva. Dumnezeu ne-a lasat liberi. E trist ca oameni de mare valoare: Giordano Bruno, Galileo Galilei, Michelangelo sunt purtati in derizoriu de orice om care si-a cumparat o tastatura. Michelangelo domnule (si pentru domnul coleg de idei al dvs.) este cred, una dintre cele mai mari realizari ale lui Dumnezeu. Parca ar fi creatia insasi. Eu am avut sansa sa-i vad lucrarile de la Florenta. Dar nu ma mir ca l-ati bășcalit pe Michelangelo, sau pe G. Bruno sau pe G. Galilei. Pe topicul asta si pe topicul Sa ramanem ortodocsi... a fost bășcălit si Creștinismul. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 18:38:55 |
|