Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2013, 08:24:14
antoniap
Guest

Implicit

Parintele Arsenie Papacioc a spus clar ca nu si-ar lua documente cu cip.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 08:28:44
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Am ascultat inregistrarea. Am auzit si eu ce a spus Pr.Papacioc.

Am postat inregistrarea integrala a Pr.Papacioc, sa stim exact ce a zis, complet. Alin a spus ca ar dori inregistrarea integrala, asa ca am postat-o.

Nu vad unde este paguba daca postam inregistrarea integrala.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 08:54:48
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Alternativa la carduri de sanatate cu cip

Daca in privinta actelor de identitate, a cardurilor bancare si de credit si a celor de sanatate care contin cip, se poate discuta si dezbate problema, in privinta cipurilor implantate in corpul uman consider ca este o monstrozitate, si nici un om cat de cat cu capul pe umeri si intreg la minte nu ar accepta asa ceva! Probabil cei cativa care au acceptat asa ceva nu-s chiar intregi la minte!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 09:06:15
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Daca in privinta actelor de identitate, a cardurilor bancare si de credit si a celor de sanatate care contin cip, se poate discuta si dezbate problema, in privinta cipurilor implantate in corpul uman consider ca este o monstrozitate, si nici un om cat de cat cu capul pe umeri si intreg la minte nu ar accepta asa ceva! Probabil cei cativa care au acceptat asa ceva nu-s chiar intregi la minte!
Dupa ce acceptam documentele cu cip, vor veni multi medici sa ne spuna cat de grozave sunt microcipurle implantate si cat de fericiti putem fi daca ni le implantam. Deja unii dintre ei se cred dumnezei.

Pe de alta parte, sistemul ne va constrange in fel si chip sa le luam si pe acelea.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 09:22:28
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
inrobirea oamenilor cu datorii la banci,locuri de munca,unele avantaje materiale,etc ii va face pe oamenii fara credinta sa accepte cu usurinta.cand te alipesti cu inima de lume nu te mai poti dezlipii de ea.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 09:51:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asta am spus și eu și încă nimeni (din cealaltă tabără) nu mi-a dat un răspuns concret la acest subiect.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 13:42:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta am spus și eu și încă nimeni (din cealaltă tabără) nu mi-a dat un răspuns concret la acest subiect.
Ce raspuns doresti? Parintele a spus ca el nu primeste. Cred ca a fost clar, nu vad ce ar fi de comentat, este alegerea sa. In moralitatea si caracterul sau sta puterea exemplului sau pentru noi, nu in imitatia oricarui gest, pentru ca fiecare are viata sa ce se desfasoara intr-un anumit context, are unele trebuinte, pe care altii nu le au s.a.m.d. De ce sa primeasca dansul ceva ce nu-i foloseste? Unii folosesc cardul bancar (ce mai nou are microcip incorporat), insa in manastire la ce-ti trebuie card? De ce sa primeasca altul cardul daca pe el il tulbura? Unii n-au nicio grija, nu-si pierd linistea interioara de la acel card, insa altii da. Cei care au duhovnic isi vor impartasi gandurile si vor lua o hotarare impreuna, ceilalti vor asculta glasul constiintei, dupa ce au luat la cunostinta ce au spus parinti ai bisericii, insa alegerea le apartine.

p.s ca sa fiu carcotasa as avea o observatie,daca tot ai dat acel dialog. Parintele n-a spus ca el personal nu primeste, nu s-a referit la persoana dansului, ci daca citesti dialogul vezi ca i-a oferit sfatul unui alt preot, (ce-i ceruse parerea), ce sa le spuna enoriasilor atunci cand acestia vin la el tematori, panicati de cip. Parintele Papacioc i-a sugerat parintelui mai tanar ca pe astfel de oameni tot n-ai cum sa-i linistesti, sa le dai explicatii, deci n-are sens sa se piarda in tot felul de povesti ci sa le spuna simplu :"eu nu primesc". Sfatul unui duhovnic trebuie sa-l linisteasca pe om, nu sa-l tulbure si mai tare, deci daca omul e deja panicat de cip, duhovnicul il ajuta sa nu o ia razna, sa nu devina si mai agresiv, ci-i va spune: eu nu primesc, atat trebuie sa-i spuna.

Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…
- Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.

Last edited by ioanna; 10.01.2013 at 14:16:50.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 13:53:53
antoniap
Guest

Implicit

http://binevestitorul.wordpress.com/...l-recunoastem/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53