![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Am parcurs topicul in Z, dar imi aduc aminte de ce am citit la par. Paraian, ca intai e datoria si apoi bucuria.
Ne putem ruga si din datorie, care e altceva decat obligatie sau constrangere, si suntem datori sa ne rugam unii pentru altii si pentru dusmani. E o bucurie care vine si din implinirea poruncilor lui Dumnezeu, chiar daca nu esti o persoana prea ravnitoare. Sa nu cadem in ispita de a nu ne ruga deloc. Sa ne straduim sa ne rugam cum putem, pentru ca sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem sa ne rugam candva cum trebuie!
|
||||
|
||||
|
Dezvoltati putin aceasta distinctie. In ce fel socotiti ca datoria este altceva decat obligatia ?
|
|||
|
|||
|
:) Cred ca datoria e glasul constiintei unui om responsabil..obligatia e ceva ce ne constrange, care nu ne lasa optiuni.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Obligatia e un element din afara, te constrange, te inrobeste, iar incalcarea ei aduce pedeapsa. De exemplu: datoria copiilor, dar nu si obligatia lor, este sa aiba grija de parintii lor. Daca un om isi abandoneaza parintii bolnavi, nu ii mai viziteaza, nu va pati nimic, nu va intra la puscarie. E alegerea lui daca sa isi indeplineasca sau nu datoria. Programul unei instituii publice e de la 8 la 16. Cei mai multi angajati incep lucrul insa de la 9 sau de la 10, stiind ca venitul de la 8 nu constituie o obligatie si ca intarzierea nu este penalizata deloc. Omul care vine de la 8, chiar daca stie ca nu ar pati nimic daca ar veni de la 10 se cheama ca isi face datoria, ceea ce se cuvine sa faca. Daca pleci in America, esti obligat sa ai viza si pasaport. Daca nu ai, nu poti pleca. Nu stai la discutie. Daca totusi incerci sa pleci fraudulos, poti face si puscarie.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Spaga romaneasca - o necesitate? | Florin-Ionut | Generalitati | 62 | 24.09.2011 12:49:18 |
| greseala sau necesitate? | newlifeinyou | Generalitati | 11 | 08.08.2011 06:15:16 |
| Botezul in caz de necesitate | Mihnea Dragomir | Botezul | 39 | 09.06.2011 16:44:12 |
| UN (TRAM)VAI NUMIT DORINTA | Ioan_Ciobota | Generalitati | 5 | 05.02.2011 12:32:58 |
| dorinta | djraz | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 16.12.2008 22:19:43 |
|
|