Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2013, 10:30:14
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Deci, ca să lămurim odată pentru totdeauna dacă sunteți ortodox sau... altceva: apostolii au fost episcopi sau doar preoți (presbiteri) ?
topic-ul pe care ai scris tu mesajul acesta are alta tema decat la ce se refera intrebarea ta. Si ca sa-ti raspund, apotolii au fost apostoli...si atat. Apostolii au putut hirotoni episcopi, dar episcopii au putut sa hirotoneasca pe cineva apostol? Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi sau Petru papa
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 10:36:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Când are dreptate, are. O logică îmbârligată rău de tot, dar...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 12:07:39
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
topic-ul pe care ai scris tu mesajul acesta are alta tema decat la ce se refera intrebarea ta. Si ca sa-ti raspund, apotolii au fost apostoli...si atat. Apostolii au putut hirotoni episcopi, dar episcopii au putut sa hirotoneasca pe cineva apostol? Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi sau Petru papa
Coleg Stefan Florin, pentru sufletul tau o spun: amice, ai mare, mare nevoie de cateheza. Ortodoxa, pe bune. Ai asistat vreodata la o ordinare de episcop? Ai citit cam cu ce se ocupau apostolii, dupa Inaltarea Domnului si mai ales dupa Cinzecime? Stii "fisa postului" unui episcop? Stii de ce "Biserica este unde este episcopul"? Oi vei...si se mai mira unii si altii de ce adve si martorii lu' ebola fac brainwashing, pardon, convertiri en masse, in patria noastra. De aia: ca sunt (prea multi) ortodocsi ca fratia ta, care pun biblia mai presus de Biserica.

Last edited by celestial_pottery; 19.01.2013 at 12:10:49.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 13:05:21
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi

nu am gasit decat 1 Pt 5:1
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 18:53:37
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Coleg Stefan Florin, pentru sufletul tau o spun: amice, ai mare, mare nevoie de cateheza. Ortodoxa, pe bune. Ai asistat vreodata la o ordinare de episcop? Ai citit cam cu ce se ocupau apostolii, dupa Inaltarea Domnului si mai ales dupa Cinzecime? Stii "fisa postului" unui episcop? Stii de ce "Biserica este unde este episcopul"? Oi vei...si se mai mira unii si altii de ce adve si martorii lu' ebola fac brainwashing, pardon, convertiri en masse, in patria noastra. De aia: ca sunt (prea multi) ortodocsi ca fratia ta, care pun biblia mai presus de Biserica.
amice pentru mine Biblia e mai presus decat Biserica, e mai presus decat orice
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 18:55:45
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
nu am gasit decat 1 Pt 5:1
foarte bine! Ce spune Petru in 1 Pt 5: 1? Ca e preot sau episcop ( papa) sau cum spune apotolul Ioan in 2 Ioan 1:1 si 3 Ioan 1:1 ca e PREOT si NU episcop sau papa?

Last edited by stefan florin; 19.01.2013 at 18:58:30.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 19:30:52
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
daca vrei iti spun de ce adventistii si martorii lui Iehova au mare priza in tara nostra. Mentionez ca eu am contact cu martorii lu Iehova de 9 ani de zile( de 9 ani incearca sa ma converteasca). Pentru ca preotii (ortodocsi si romano-catolici) nu cunosc bine Biblia si o tot dau cu sfintii parinti ( pentru un sectatnt sfintii parinti este egal cu 0 ZERO asa cum pentru mine scrierile lui Hellen White sau CT Russel ar insemna ceva?!). Asta este tristul adevar
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 19:34:52
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
foarte bine! Ce spune Petru in 1 Pt 5: 1? Ca e preot sau episcop ( papa) sau cum spune apotolul Ioan in 2 Ioan 1:1 si 3 Ioan 1:1 ca e PREOT si NU episcop sau papa?
de acord cu tine,
eu doar am mentionat ce am gasit ca au spus apostolii despre ei insisi, cu privire la functiile ecleziale pe care le aveau, pe langa cea de apostol.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 19:37:58
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
daca vrei iti spun de ce adventistii si martorii lui Iehova au mare priza in tara nostra.
fals...adventistii nu au mai racolat cam pe nimeni in ultimii ani iar martorii lui iehova au un succes submediocru (daca ne uitam comparativ cu tarile africane sau sud-americane).

dintre toti neoprotestantii, cea mai mare crestere o au penticostalii, datorita faptului ca este un mediu propice manifestarilor isterico-psihotico-exaltate si de asemenea, ajutoarele oferite.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2013, 19:38:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
daca vrei iti spun de ce adventistii si martorii lui Iehova au mare priza in tara nostra. Mentionez ca eu am contact cu martorii lu Iehova de 9 ani de zile( de 9 ani incearca sa ma converteasca). Pentru ca preotii (ortodocsi si romano-catolici) nu cunosc bine Biblia si o tot dau cu sfintii parinti ( pentru un sectatnt sfintii parinti este egal cu 0 ZERO asa cum pentru mine scrierile lui Hellen White sau CT Russel ar insemna ceva?!). Asta este tristul adevar
Ai citit dom‘le catehismul? Sau ești ocupat cu lupta anti iehovistă?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03