![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tradiția ortodoxă ‹› tradiția catolică.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Îți spun a nu știu câta oară: pentru binele tău, citește și înțelege catehismul ortodox de zici că ești ortodox.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: eu nu zic ca sunt ortodox, CHIAR SUNT ortodox...dar unul care nu crede orbeste in ce spun altii, ci verifica informatia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios, ereziile sunt intercauzale si oarecum autocatalitice. Adica: daca ajungi sa te indoiesti de autoritatea episcopului, si filiatiunea lui din apostoli, ajungi sa te indoiesti si de Cel Care i-a trimis, si a zis: "Cine va asculta, pe Mine Ma asculta". De aici pina la ateism nu e decit un pas, sau mai multi...facuti foarte rapid. Bun, fa abstractie de mine, si de confesiunea mea. Vorbeste cu Dragos. La capatul drumului pe care l-ai ales, sunt de obicei doua false alternative: ateismul...sau erezia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iiti multumesc. Ca si frate crestin, iti fac o rugaminte: ai grija de sufletul tau! Nu il arunca in plasa arhiconilor "ereziarhi". Ai avut o splendida disputa cu staruitorul osutaenspe, in care de fiecare data il puneai la colt. Vrei sa sfirsesti prin a fi de fapt, victima si nu invingatorul, in lupta cu erezia?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta se mai cheamă și Sola Scriptura.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa traditia bisericii Petru si Pavel au intemeiat biserica Romei.
Acesta este un adevar. Ca ortodocsi NU punem la indoiala acest lucru. Altele sunt obiectiile noastre. Dar faptul ca cei doi sfinti apostoli au intemeiat biserica Romei e dincolo de orice dubiu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|