![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fiind iremediabil distrat, la inceperea scolii am uitat ca sunt prof de psi si am intrebat pe elevi, bagindu-ma ca musca-n lapte (peste limba romana si peste religie):
1) Ce ati citit in vacanta (afara de sms-uri, subtitrari si numarul de E-uri de pe ambalaje...)? 2) Pus-a mana careva pe vreo carte de/despre suflet? Permiteti sa nu insir ce-am auzit... Poate banuiti ca raspunsul cel mai frecvent a fost "nimic"... Arareori cate un "Ion", "Ultima noapte de dragoste...", "Maitreyi".... Bun si-asa! Cand nu mai speram nimic, la o clasa oarecare, un baiat slabanog si cu mutra de smecher, care ma irita adesea prin interventiile lui agasante, a spus simplu: - Nu am citit nimic. Eu doar am ... recitit.... - ....? - Am recitit o carte draga. In general caut sa recitesc si sa tot recitesc ceea ce mi-a mers candva la inima. - ....? - Cred ca, aidoma multor altor lucruri folositoare, cartile bune nu se citesc. - ...??? - Cartile bune se recitesc! Iar asta e cu totul altceva decat a le citi. - ...? - A citi inseamna deseori ceva frivol, o cautare necontenita a noului, o lacomie desarta a curiozitatii de dragul curiozitatii sau poate spre a fi in rand cu toata lumea care goneste dupa noi scorneli si frivolitati. - ...? - Cand iubesc ceva tind sa ma intorc mereu la ceea ce iubesc. Ma cufund ca un scafandru acolo unde imi spune inima ca am gasit o mina de aur... Citesc si recitesc, an de an, asa incat cresc si eu creste si cartea... - ... - Mi-am dat seama ca asa e dragostea. - ....???!!! - O continua re-intoarcere, re-lectura... Aprofundare, implinire prin cufundare inlauntru, iar nu alergare frivola pe dinafara... ...! - Da, domnule profesor, asa e insasi viata! - ...???!!! - Ea ne e data sa o retraim, iar nu doar sa o traim, consumind-o. Sa o retraim, vesnic, asa cum am citi la nesfarsit o carte de dragoste. M-a miluit Dumnezeu prin acest baiat, zis-am eu, plangind in sinea mea, de durere, de fericire ca mi-a fost descoperit prin elevul dintr-a zecea X... Last edited by cezar_ioan; 21.01.2013 at 02:51:40. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|