Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2013, 10:57:35
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cele care se imbraca ca niste batrane nu frizeaza ridicolul asa cum o fac batranele care doresc sa-si expuna zonele intime.

Dar ce inseamna"tinuta decenta,potrivita varstei"?
Adica tinuta decenta de la 18 ani este diferita de cea de la 25 de ani ,sau cea de la 35 ani?? Prin ce anume?
Croiala, imprimeuri , gama cromatica , materiale, accesorii .
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 11:19:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Croiala, imprimeuri , gama cromatica , materiale, accesorii .
Chestia asta, cu "incepand de la 30 de ani ne imbracam in hainele de inmormantare" eu nu am vazut-o decat la romance. Mi se pare teribil de trist.

Deja barbatii sunt discriminati, fiindca in magazinele de incaltaminte barbateasca nu gasesti decat culori de morti. Trei sferturi din pantofii barbatesti sunt negri, iar un sfert isi impart intre ei: griul, cacaniul si sobolaniul. Marele meu noroc e ca am un cizmar bun, undeva prin Pantelimon, care mai stie sa mai faca un pantof la comanda si a mostenit niste calapoade ca lumea. O data pe an il sun. Omul are memoria scurta, de la un an la altul numele "Dragomir" nu-i spune nimic, asa ca ma recomand: "sunt tipul cu pantofii rosii". "A! Da! Cand treceti pe la atelier, sa luam masura si sa va arat ce piele am ?"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 11:21:47
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

astea sunt culorile potrivite pentru pantofi: negru, maro, gri.

numai tipii care se considera dandy, trandy, poarta pantofi verzi sau rosii (foarte ridicol).
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 11:33:11
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Chestia asta, cu "incepand de la 30 de ani ne imbracam in hainele de inmormantare" eu nu am vazut-o decat la romance. Mi se pare teribil de trist. (...) Deja barbatii sunt discriminati, fiindca in magazinele de incaltaminte barbateasca nu gasesti decat culori de morti. Trei sferturi din pantofii barbatesti sunt negri, iar un sfert isi impart intre ei: griul, cacaniul si sobolaniul.
Generalizati si nu e cazul. La 15 ani poti purta o rochie plover peste colanti cu imprimeu floral si sa-ti prinzi parul in coada de cal cu un elastic, la 30 a-i arata ridicol (parerea mea). La aspectul acesta m-am referit, nu la tinuta terna. Faptul ca in magazine gasiti mai mult piese de incaltaminte si vestimentare in culori neutre, e pentru ca acestea se cauta, fiind mai usor de asortat si pentru ca oamenii nu-si permit financiar o garderoba extrem de bogata, preferand sa pluseze cromatic prin accesorii (cravate, esarfe, genti etc.) Daca nu-si permite sa-si cumpere zeci de paltoane, sa-si reinnoiasca anual garderoba, atunci evident ca alege unul intr-o culoare neutra, care sa-l poata purta si ca tinuta de zi si de seara.

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 11:43:01.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 13:26:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Chestia asta, cu "incepand de la 30 de ani ne imbracam in hainele de inmormantare" eu nu am vazut-o decat la romance. Mi se pare teribil de trist.
Eu zic ca la 30+ ani sa vezi ca se imbraca (si machiaza) ca la 15 este si mai trist.
Vechi 21.01.2013, 15:15:17
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu zic ca la 30+ ani sa vezi ca se imbraca (si machiaza) ca la 15 este si mai trist.
la 15 trebuie sa se machieze? poate ca nu!

ce spun preotii cu privire la machiaj?

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...ura-a-curviei/
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 21:18:46
alecsandra_ldc
Guest

Implicit

Citat:
I wonder..Cum se pot imbraca la 15 ani incat sa nu se poata imbraca si la 30+?
(daca greutatea nu se schimba, evident)
Poate cu tricouri cu inscriptii tineresti sau cu modele florale,etc prea neserioase pentru o anumita varsta?..desi nici la 15 ani nu cred ca porti asa ceva pe strada daca pare prea copilaresc...
Reply With Quote
Vechi 22.01.2013, 02:06:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandra_ldc Vezi mesajul
I wonder..Cum se pot imbraca la 15 ani incat sa nu se poata imbraca si la 30+?
(daca greutatea nu se schimba, evident)
Poate cu tricouri cu inscriptii tineresti sau cu modele florale,etc prea neserioase pentru o anumita varsta?..desi nici la 15 ani nu cred ca porti asa ceva pe strada daca pare prea copilaresc...
Sa zicem o fustita de doua palme?
Nu e o supozitie abstacta, mai ales cand circumstantele scot si mai mult in evidenta penibilul.
Vechi 22.01.2013, 13:50:55
alecsandra_ldc
Guest

Implicit

Citat:
Sa zicem o fustita de doua palme?
Nu e o supozitie abstacta, mai ales cand circumstantele scot si mai mult in evidenta penibilul.
Pai o fustita de doua palme e inadecvata si pt 15 ani..ce circumstante,ce penibil? de pe forum, de pe strada?
Reply With Quote
Vechi 22.01.2013, 18:05:42
maria-15
Guest

Implicit

citind primul mesaj al topicului mi-am adus aminte de un articol minunat(SFINTII,PRIETENII PROSTITUATELOR) pe care l-am citit demult pe un alt site.
acesta este articolul:http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iub...prostituatelor

daca il veti citi pe tot,veti descoperi ce fapte minunate si nebunesti au facut acesti Sfinti,acesti nebuni pentru Hristos.cu adevarat,cine,daca ar vedea un calugar iesind dintr-un bordel,s-ar gandi ca a fost acolo pentru a le citit prostituatelor din Psaltire?cel mai probabil nimeni,toti am spune,ca si cei de atunci,"uite ce face popa!"

stiu,nu putem sa spunem ca toti cei care privesc la fetele imbracate sumar se gandesc,asa cum faceau acei sfinti,la maretia Domnului care frumoase le-a creat pe femei,majoritatea sunt patimasi...si totusi,cand ne gandim ca poate macar unul dintre ei ar fi SFANT,NEBUN PENTRU HRISTOS si noi l-am judeca,atunci mare osanda am avea(oricum am fi osanditi,chiar daca el ar fi intradevar pacatos,dar sa mai fie si sfant).

acum,din cate am trait eu (nu multe,oricum) mi-am dat seama ca ispita vine de foarte multe ori din lucrurile pe care le vedem.cu cat ne ferim mai mult,cu atat mai bine.stiu,nu putem sa ne ferim de toate relele din jur,dar daca Domnul vede stradania noastra,cu siguranta ne va ajuta.
Reply With Quote
Răspunde