![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nuuu , nici vorba de misoginie , e doar aceea izolare destinata rugaciunii pe care si Hristos Si Ioan Botezatorul si noi toti o facem cateodata .
Parintii coboara din manastirile acelea la un loc unde se intalnesc cu femeile , atonitii coboara si ei la femei afara din munte nu-i nici o problema. Nu exista viceversa pentru ca femeile nu pot fi preoti si au nevoie mereu de un duhovnic aproape. |
|
||||
|
||||
![]()
Ii spuneam aseara userului Cesar ca eu intotdeauna am iertat frati care cunosc teologie serioasa si tot o zbircesc dara-mi-te pe cei care doar cred ca o cunosc .
Enormitatea postata de ei intrece orice posibilitate de intelegere (nu si de iertare) si ma mir ce pot avea in suflet in clipa in care contrazic evidente scrise si pulice ? Este trist ca indrasnesc sa se aventureze in marea... Orice lucru are o limita dar a da raspunsuri doar de dorul de a nu tacea , poarta un nume precis ! Maica Domnului si Sf. Calinic sa ii mustre si sa ii lamureasca ei insisi despre adevar iar apoi sa ii si ierte ca nu cred ca stiu ce fac ! Mie mi-a fost destula discutia pe acest thread !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.01.2013 at 22:48:40. |
|
||||
|
||||
![]()
Miha-anca, vedeti contraziceri acolo unde nu sunt, probabil din cauza ca sunteti mare amatoare de polemici, dar n-am sa va onorez cu un raspuns, pentru ca ,asa cum v-am promis, nu voi mai da curs celor spuse de d-voastra. Oricum intelegeti numai ce doriti d-voastra si poate nici nu cunoasteti ce spun traditiile locale. O seara placuta.
Conform traditiei locului, Maica Domnului si-a dorit ca muntele sa fie un loc unde barbatii sa poata intra in odihna lui Dumnezeu, printr-un trai in curatie, dupa chipul ingerilor. De aceea a mustrat-o pe fiica lui Teodosie I,care a pasit in acel loc (tot conform traditiilor locale). Interdictia femeilor reglementata prin avaton in sec. X e efectul secundar al acestei dorinte de aprofundare a relatiei cu Dumnezeu, de a putea fi un analgon terestru al ingerului, cum si-a dorit Maica Domnului sa fie barbatul de pe munte. Last edited by ioanna; 23.01.2013 at 01:15:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu, insa, va iert pentru toate, deoarece sunteti tare simpatic de cate ori comiteti lapsusuri care ne descretesc fruntea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, nu consider mesajul de mai sus un raspuns, daca asa spui. Stilul tau imi aduce aminte de cel al unei doamne, care nu a mai aparut de o vreme... ![]() Daca Maica Domnului vrea ca sa nu intre femei intr-o manastire, mai avem de facut comentarii??? Salom! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca cei din manastirile unde vin si femei sunt mai mai putin sau ai mult virtuosi decat acolo unde este o interdictie totala. Parerea mea - in cazul Athos -ului, este vorba mai degraba despre loc, decat despre oameni. Locul este si trebuie sa ramana consacrat calugariei (barbatilor), orice toleranta in acest sens, va duce la erodarea acestui scop. Intreb si eu: intoleranta vizavi de animalele de sex feminin vine de la Maica Domnului sau de la oameni?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: BINE AI VENIT IN CLUB! |
|
||||
|
||||
![]()
poate de la faptul că unii erau ... iubitori de animale?! :D
|
|
||||
|
||||
![]()
Tu nu scapi nici o ocazie să te faci de baftă?
|
||||
|
||||
![]()
inainte de a arunca cu piatra (am vazut ca esti BUN la asta)...ARATA UNDE E GRESEALA MEA?
|
|