Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2013, 22:37:19
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Nuuu , nici vorba de misoginie , e doar aceea izolare destinata rugaciunii pe care si Hristos Si Ioan Botezatorul si noi toti o facem cateodata .
Parintii coboara din manastirile acelea la un loc unde se intalnesc cu femeile , atonitii coboara si ei la femei afara din munte nu-i nici o problema.
Nu exista viceversa pentru ca femeile nu pot fi preoti si au nevoie mereu de un duhovnic aproape.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2013, 22:46:34
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Ii spuneam aseara userului Cesar ca eu intotdeauna am iertat frati care cunosc teologie serioasa si tot o zbircesc dara-mi-te pe cei care doar cred ca o cunosc .
Enormitatea postata de ei intrece orice posibilitate de intelegere (nu si de iertare) si ma mir ce pot avea in suflet in clipa in care contrazic evidente scrise si pulice ?
Este trist ca indrasnesc sa se aventureze in marea...
Orice lucru are o limita dar a da raspunsuri doar de dorul de a nu tacea , poarta un nume precis !

Maica Domnului si Sf. Calinic sa ii mustre si sa ii lamureasca ei insisi despre adevar iar apoi sa ii si ierte ca nu cred ca stiu ce fac !

Mie mi-a fost destula discutia pe acest thread !

Last edited by zaharia_2009; 22.01.2013 at 22:48:40.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 00:17:43
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Miha-anca, vedeti contraziceri acolo unde nu sunt, probabil din cauza ca sunteti mare amatoare de polemici, dar n-am sa va onorez cu un raspuns, pentru ca ,asa cum v-am promis, nu voi mai da curs celor spuse de d-voastra. Oricum intelegeti numai ce doriti d-voastra si poate nici nu cunoasteti ce spun traditiile locale. O seara placuta.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Zaharia, nu stiu unde ai gasit tu explicatiile alea misogine, eu am gasit alta o explicatie pentru interdictia in cauza, care mi se pare mai compatibila cu ortodoxia.
Conform traditiei locului, Maica Domnului si-a dorit ca muntele sa fie un loc unde barbatii sa poata intra in odihna lui Dumnezeu, printr-un trai in curatie, dupa chipul ingerilor. De aceea a mustrat-o pe fiica lui Teodosie I,care a pasit in acel loc (tot conform traditiilor locale). Interdictia femeilor reglementata prin avaton in sec. X e efectul secundar al acestei dorinte de aprofundare a relatiei cu Dumnezeu, de a putea fi un analgon terestru al ingerului, cum si-a dorit Maica Domnului sa fie barbatul de pe munte.

Last edited by ioanna; 23.01.2013 at 01:15:51.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 00:19:51
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
...contrazic evidente scrise si pulice ?
Este trist ca indrasnesc sa se aventureze in marea...
Dvs. nu ma puteti ierta pentru ca sunt incepator in ale Teologiei.
Eu, insa, va iert pentru toate, deoarece sunteti tare simpatic de cate ori comiteti lapsusuri care ne descretesc fruntea.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 01:11:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Miha-anca, vedeti contraziceri acolo unde nu sunt, probabil din cauza ca sunteti mare amatoare de polemici, dar n-am sa va onorez cu un raspuns, pentru ca ,asa cum v-am promis, nu voi mai da curs celor spuse de d-voastra. Oricum intelegeti numai ce doriti d-voastra si poate nici nu cunoasteti ce spun traditiile locale. O seara placuta.
Stii pe cineva mai iubitoare de polemica, ioanna? De cate ori apari se deturneaza topicul...
Bine, nu consider mesajul de mai sus un raspuns, daca asa spui.
Stilul tau imi aduce aminte de cel al unei doamne, care nu a mai aparut de o vreme...
Daca Maica Domnului vrea ca sa nu intre femei intr-o manastire, mai avem de facut comentarii???
Salom!
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 13:37:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Conform traditiei locului, Maica Domnului si-a dorit ca muntele sa fie un loc unde barbatii sa poata intra in odihna lui Dumnezeu, printr-un trai in curatie, dupa chipul ingerilor. De aceea a mustrat-o pe fiica lui Teodosie I,care a pasit in acel loc (tot conform traditiilor locale). Interdictia femeilor reglementata prin avaton in sec. X e efectul secundar al acestei dorinte de aprofundare a relatiei cu Dumnezeu, de a putea fi un analgon terestru al ingerului, cum si-a dorit Maica Domnului sa fie barbatul de pe munte.
Daca e sa vorbim de ispita, cei care au mai trecut prin Paterica probabil stiu ca un calugar poate fi ispitit de pofta de femeie si fara o prezenta feminina fizica langa el.

Nu cred ca cei din manastirile unde vin si femei sunt mai mai putin sau ai mult virtuosi decat acolo unde este o interdictie totala.

Parerea mea - in cazul Athos -ului, este vorba mai degraba despre loc, decat despre oameni.

Locul este si trebuie sa ramana consacrat calugariei (barbatilor), orice toleranta in acest sens, va duce la erodarea acestui scop.

Intreb si eu: intoleranta vizavi de animalele de sex feminin vine de la Maica Domnului sau de la oameni?
Vechi 23.01.2013, 15:24:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Intreb si eu: intoleranta vizavi de animalele de sex feminin vine de la Maica Domnului sau de la oameni?
amice, critici anumite traditii , cica sfinte? O sa-ti sara multi in cap
PS: BINE AI VENIT IN CLUB!
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 16:48:14
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Talking

Citat:
poate de la faptul că unii erau ... iubitori de animale?! :D
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 17:27:14
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amice, critici anumite traditii , cica sfinte? O sa-ti sara multi in cap
PS: BINE AI VENIT IN CLUB!
Tu nu scapi nici o ocazie să te faci de baftă?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 17:49:31
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Tu nu scapi nici o ocazie să te faci de baftă?
inainte de a arunca cu piatra (am vazut ca esti BUN la asta)...ARATA UNDE E GRESEALA MEA?
Reply With Quote
Răspunde