![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am fost multi ani ortodox. Dar, cercetand mai atent trecutul si prezentul Bisericii (Bisericilor) Ortodoxe, mi-am dat seama ca nu poate fi Biserica lui Cristos. Dar care ar putea fi ? Care este acea Biserica ce a invatat neamurile ? Care a dus Evanghelia "pana la marginile pamantului" ? Care este una in credinta si in guvernare, ca se se implineasca rugaciunea din gradina Getsimani in care Domnul s-a rugat pentru Petru ? Si asa am aflat ca exista in Romania o Biserica in care toti episcopii, fara nicio exceptie, au preferat tortura, inchisoarea si moartea decat sa se rupa de Roma. Aruncati in puscarii, cu mitropolitul lor in frunte, in locul lor Roma a numit alti 6 episcopi. Ce s-a intamplat cu ei ? Acelasi lucru: toti au raspuns avansurilor dusmanilor lui Dumnezeu si ai Bisericii: "credinta noastra este viata noastra". "Mai bine murim decat sa ne rupem de Papa".
"Ei bine", mi-am raspuns, amintindu-mi de primii zece papi, care au suferit moartea din iubire pentru Domnul. "Ei bine, o Biserica ce are asemenea episcopi, in vremurile noastre ca si la inceput, aceea ar putea fi Biserica lui Cristos". Iar aceasta legatura cu Papa, la care 12 episcopi au tinut mai mult decat la viata lor, in afara de cazul in care au fost 12 sonati, inseamna ca este ceva foarte important. Mai important decat insasi viata. Dar ce anume ar putea fi mai important decat viata in trup ? Un singur lucru: viata vesnica. Prin urmare, comuniunea cu Papa are mare importanta pentru viata de veci, fiindca numai astfel poti avea semnul vizibil ca esti in comuniune cu Cristos, datatorul de viata. Treptat, convingerea mi s-a intarit. Treptat, am vazut ca tot ce fusesem invatat, ca ortodox, despre Biserica Catolica este eroare, minciuna si fals. Treptat, m-am convins si ca "Isus" scris cu un singur "I" nu inseamna "magar", si ca Sfintii Parinti spun ca Sf Duh purcede de la Tatal si de la Fiul, si ca Dumnezeu nu poate binecuvanta divortul si recasatorirea, si ca in specia Painii nu poate fi numai Sf Trup lipsit de sange, etc, etc. Toate acestea, si inca multe altele, care ma facusera mai invartosat si mai anticatolic decat media celor de pe forum, au cazut ca un castel de carti de joc de cand Dumnezeu a binevoit sa-mi ia solzii de pe ochi. Cat de mult L-as dezamagi daca darul credintei si darul descoperirii Bisericii intemeiate de dreapta Lui, eu I l-as arunca in fata !