Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2013, 14:45:15
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Eu cred ca si Antoniei lucrurile sunt clare.
Spaima ei consta, cred eu, in implantarea cu aceste cipuri, care intr-adevar ar putea avea o influenta nefasta asupra purtatorului.
Probabil, ca doreste sa sublinieze importanta faptului de a nu ne lasa <furati>de acesta tehnologie care trebuie sa recunoastem ca ne usureaza incredibil de mult viata si care face ca multe lucruri, care inainte pareau imposibile, acuma sunt nu doar posibile, ci chiar depasesc imaginatia multora dintre noi.
Si mai mult de atata, pe mine personal, ma apuca chiar spaima - si recunosc fara sa imi pese de ironiile pe care le-ar putea isca aceasta temere a mea - cand vad telefoane cu inteligenta artificiala capabile sa invete singure, ecrane pe care le poti suci cum vrei, etc. In legatura cu tastatura care nu este dar este parca m-am mai linistit!
Ideea este, ceea ce cred eu ca dorea Antonia sa o sublinieze si de care ne-au avertizat si marii nostrii duhovnici, care chiar daca nu sunt imbatabili si din care nu trebuie sa ne facem idoli, dar de care in mod sigur, eu una de ei voi tine cont - nu de alta, dar ei au dat dovada de pastrare a credintei in situatii in care noi am fi cedat de multe ori - este a nu ne obisnui in asa fel cu aceasta tehnologie incat sa nu mai avem discernamantul necesar ca sa-i putem spune stop atunci cand intra in viata noastra.
Si de fapt, nu tehnologiei in sine, ci celor care au vointa si puterea de a o folosi!
Vechi 27.01.2013, 15:34:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Spaima ei consta, cred eu, in implantarea cu aceste cipuri, care intr-adevar ar putea avea o influenta nefasta asupra purtatorului.
Probabil, ca doreste sa sublinieze importanta faptului de a nu ne lasa <furati>de acesta tehnologie care trebuie sa recunoastem ca ne usureaza incredibil de mult viata si care face ca multe lucruri, care inainte pareau imposibile, acuma sunt nu doar posibile, ci chiar depasesc imaginatia multora dintre noi.
Si mai mult de atata, pe mine personal, ma apuca chiar spaima - si recunosc fara sa imi pese de ironiile pe care le-ar putea isca aceasta temere a mea - cand vad telefoane cu inteligenta artificiala capabile sa invete singure, ecrane pe care le poti suci cum vrei, etc. In legatura cu tastatura care nu este dar este parca m-am mai linistit!
Ideea este, ceea ce cred eu ca dorea Antonia sa o sublinieze si de care ne-au avertizat si marii nostrii duhovnici, care chiar daca nu sunt imbatabili si din care nu trebuie sa ne facem idoli, dar de care in mod sigur, eu una de ei voi tine cont - nu de alta, dar ei au dat dovada de pastrare a credintei in situatii in care noi am fi cedat de multe ori - este a nu ne obisnui in asa fel cu aceasta tehnologie incat sa nu mai avem discernamantul necesar ca sa-i putem spune stop atunci cand intra in viata noastra.
Si de fapt, nu tehnologiei in sine, ci celor care au vointa si puterea de a o folosi!
Ma bucur ca ai inteles exact ce am vrut sa spun. Am fost avertizati prin textul Apocalipsei sa nu ne lasam pecetluiti. Am fost avertizati tot prin textul Apocalipsei ca pecetluirea va avea influente nefaste asupra purtatorului. In conditiile in care omul modern s-a obisnuit atat de mult cu tehnologia, putini duhovnici se mai incumeta sa vorbeasca in gura mare despre acest lucru.

De aceea, parintele Adrian Fageteanu spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.'' Va fi foamete si de cuvantul lui Dumnezeu, caci nu toti vor risca pentru a spune lucrurilor pe nume.
Vechi 27.01.2013, 16:06:20
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

Va fi foamete si de cuvantul lui Dumnezeu, caci nu toti vor risca pentru a spune lucrurilor pe nume.
Asa este Antonia, dar uite, eu am mai apelat la voi ca sa ne mai linistim in privinta cipurilor si sa facem ascultare:

,,5. Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze și contradictorii cu privire la noile pașapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mânăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul și ne va ajuta să săvârșim binele."

Antonia, oricate grija ai manifesta fata de altii, nu v-a insemna ca vor fi convinsi de realitatea unor lucruri.
Primejdia mare este si atunci cand incercand sa ,,insanatosim" pe altii riscam sa ne vatamam mai rau si decat am fost anterior.
Cine crede bine, cine nu, nu.
Este optiunea si liberul arbitru al fiecaruia dintre noi!
Sa nu ducem numele Domnului in desert, tinand cu dintii de convingerile noastre si dand posibilitatea unora - asa cum s-a intamplat de altfel sa denigreze, sa jicneasca si sa aiba posibilitatea prin noi de a spune tot feluri de lucruri vulgare si fara spor duhovnicesc.
Poate ca este si pentru tine un test!
Lasa-i sa aiba ei ultimul cuvant si nu mai veni cu contraargumente.
Sa fi convinsa ca ultimul cuvant il vor avea doar aici, pe acest thread sau forum sau in familie sau in viata aceasta de pe pamant.
Stim cine v-a avea cu adevarat ultimul cuvant.
Si numai asta conteaza cu adevarat!!!
Vechi 28.01.2013, 01:58:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Tu pari o persoana bine intentionata, pacat de sufletul tau sa cazi in astfel de penibil capcane.

Inteleg ca, fiind o persoana a-tehnica, tehnologia te sperie, si asta e unul din punctele pe care mizeaza cel mai mult secta cipofoba in cautarea de noi adepti.

Dar uite ca ai un calculator, ai Internet si asa cum ai spus si tu, familiarizarea cu anumite domenii face sa dispara si teama irationala.

In orice caz, cea mai buna cale de a alunga frica, este familiarizarea cu ortodoxia, catehizarea, astfel incat sa poti distinge intre ceea ce este cu adevarat ortodoxie si ceea ce este falsificarea ei de cate tot felul de lupi rapitori care vor sa smulga oi din turma Bisericii.

Nu te lua dupa aparente, ca in alte contexte spun ce spun si ortodocsii sau fac ce fac si ortodocsii - aceasta este o viclenie pentru a castiga pe cei mai slabi.

Asadar, unul din primele lucruri care ar trebui sa le stii despre Biserica - pentru ca este si in Crez, este acela ca Biserica este soborniceasca.

Adica in chestiunile de ordin spiritual, Biserica Ortodoxa ia decizii soborniceste.

Ori, in aceasta chestune, nici Ortodoxia nici vreo Biserica Ortodoxa nu a luat vreo decizie in sensul dorit de secta cipofoba. Nu a declarat ca "actele cu cip" reprezinta vreo problema spirituala, si nimic altceva legat de ele atat timp cat nu reprezinta o lepadare de credinta.

Asta e primul element dupa care poti recunoaste ca ceea ce promoveaza antoniap cu sustinea Elizei si Miha-anca, nu tine de ortodoxie.

Al doilea element prin care identifici sectarismul este faptul ca o data ce li se aduce la cunostinta acest lucru, incep sa blameze BOR si Sf. Sinod.
Nici un ortodox autentic, crestin practicant, nu ar face acest lucru.
Iar tu, cred ca iti dai seama ca acest lucru nu e un pacat usor sau o greseala inofensiva.

In plus, daca ai sa le analizezi cu atentie discursul, ai sa vezi cum se ascund ca si sectarii in spatele Bibliei, cand de fapt Biblia nu afirma nimic din "dogmele" lor.

Al treilea lucru - singura asa zis biserica si asa zis ortodoxa care considera ca actele cu cip sunt o problema spirituala, este Biserica asa zis Ortodoxa pe Stil Vechi sau BOSV - o grupare schismatia cu apucaturi sectare si mare invidie la adresa BOR din care s-a rupt.

Iar lista poate continua, dar pentru a mentine lucrurile simple, cred ca aceste aspecte sunt suficiente pentru a realiza faptul ca cipofobii nu sunt niste ortodocsi ci lupi imbracati in piei de oaie.

Last edited by AlinB; 28.01.2013 at 02:30:17.
Vechi 28.01.2013, 12:41:35
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
... atat timp cat nu reprezinta o lepadare de credinta.
Nu orice lepădare de Hristos și de Dumnezeu este una directă; există și lepădare indirectă prin compromisurile care pot fi făcute împotriva vieții duhovnicești pe care Hristos a venit să ne-o aducă.

"Trupul se luptă împotriva Duhului iar Duhul se luptă împotriva trupului";

"Și ce ar folosi unui om să câștige lumea toată, dacă și-ar pierde sufletul?";

"Nebunule, în noaptea asta ți se va cere sufletul tău, și cele pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?"

"Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau; Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit? El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut."

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7, 21-23)
Vechi 28.01.2013, 13:41:56
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Tu pari o persoana bine intentionata, pacat de sufletul tau sa cazi in astfel de penibil capcane.

Inteleg ca, fiind o persoana a-tehnica, tehnologia te sperie, si asta e unul din punctele pe care mizeaza cel mai mult secta cipofoba in cautarea de noi adepti.

Dar uite ca ai un calculator, ai Internet si asa cum ai spus si tu, familiarizarea cu anumite domenii face sa dispara si teama irationala.
Da, ma sperie, dar in acelasi timp inteleg ca asa au fost speriati si altii de anumite descoperiri care acum pentru noi au ajuns banalitati, deci nu am nimic contra tehnologiei pana la faza cu cipuirea noastra!
Stiu ca nu-ti convine ce spun, dar absolut nimic nu justifica -din punctul meu de vedere -acest lucru!

Citat:
in orice caz, cea mai buna cale de a alunga frica, este familiarizarea cu ortodoxia, catehizarea, astfel incat sa poti distinge intre ceea ce este cu adevarat ortodoxie si ceea ce este falsificarea ei de cate tot felul de lupi rapitori care vor sa smulga oi din turma Bisericii.
Multumesc de sfat!
Deja sunt familiarizata cu ortodoxia si am de ani buni de zile un duhovnic extraordinar, un om de o inalta tinuta morala.
Stiu ca postarile mele sunt simpliste, dar nimeni nu m-a impiedicat vreodata sa ma autoeduc si sa citesc si sa ma informez - bineinteles - toate aceste lucruri corelate cu sfaturile si sub indrumarea duhovnicului meu.
Si tocmai de aceia am o mare nelamurire vis-a-vis de ce ai spus tu, adica sa pot distinge intre adevarata ortodoxie si lupii rapitori!
De ce zic asta? Pai eu consider asta o adevarata harisma! sau gresesc?
Acuma, nu zic ca nu putem distinge raul de bine, ca altfel zau nu ajungeam sa devin ortodoxa, dar mai mult de atat nu cred ca ,,ma tine" - pai la cat viclean este uratorul de oameni, care pana si pe Adam de langa Dumnezeu la luat ... no comment!

Citat:
Nu te lua dupa aparente, ca in alte contexte spun ce spun si ortodocsii sau fac ce fac si ortodocsii - aceasta este o viclenie pentru a castiga pe cei mai slabi.
Pai asta a fost lectia cea mai dureroasa de cand am trecut la ortodoxie!
Tocmai stau in chirie la un asemenrea om si pana si acum oscilez intre nervii pe care ii am vis-a-vis de o asemenea persoana si mila, caci ma gandesc ca poate chiar crede cu adevarat ca este cu Dumnezeu, doar ca are mari ispite de trecut si nu-si da seama.
Atata poate! Si eu am trecut prin faze de ,,schizofrenie" (scindare) spirituala, crezandu-ma foarte induhovnicita si de fapt eram de toata jalea si pe cati nu i-am smintit ferm convisa ca fac un lucru mantuitor!!!!

Citat:
Al doilea element prin care identifici sectarismul este faptul ca o data ce li se aduce la cunostinta acest lucru, incep sa blameze BOR si Sf. Sinod.
Nici un ortodox autentic, crestin practicant, nu ar face acest lucru.
Iar tu, cred ca iti dai seama ca acest lucru nu e un pacat usor sau o greseala inofensiva.
Aici iti dau dreptate!
Intr-adevar hotararile luate de Sf.Sinod nu sunt hotarari luate de vecini de bloc ca sa le comentezi si sa le interpretezi cum vrei.
Dar nici sa nu fi atent la ce se intampla, daca pana si Sf.apostol Pavel ne avertizeaza cu faptul ca daca el sau pana si un inger din cer ar veni si ar propavadui altceva decat evanghelia lui Hristos, sa nu ascultam.

Nu-i un cuvant usor si nu detinem noi mirenii un asemenea discernamant, de aceia respectam Sf sinod.
Cum bine stim Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, pentru toate problemele dogmatice și canonice, precum și pentru cele bisericești de orice natură.
Acuma ca ce politica duce fiecare dintre ierarhi si ce aliante si mai stiu eu ce, nu ne mai priveste pe noi! Se intampla si lucruri neplacute, dar in casa cui nu se intampla. Sunt si multe povesti, dar care dintre noi nu am fost povestiti la randul nostru?
Poate ca unele sunt adevarate dar stim noi oare care judecatiile lui Dumnezeu de permite sa se intample una sau alta?
Nu stim!
Eu stiu doar ce am simtit cand a fost slujba de Liturghie a lui IPS Bartolomeu Anania, oficiata la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca de catre Patriarhul Daniel si la care au participat 27 de inalti ierarhi ortodocsi, de exemplu si in general la orice intrunire de o asemenea amploare. Se simte existenta lui Dumnezeu.E aproape palpabil si intelegi ce spune Sf Ioan Gura de Aur, ca preotii trebuie respectati pentru slujba pe care o savarsesc aici pe pamant. Ca o fac sau nu cu vrednicie, de asta ei vor da socoteala si nu noi!

Citat:
Al treilea lucru - singura asa zis biserica si asa zis ortodoxa care considera ca actele cu cip sunt o problema spirituala, este Biserica asa zis Ortodoxa pe Stil Vechi sau BOSV - o grupare schismatia cu apucaturi sectare si mare invidie la adresa BOR din care s-a rupt.
Nu ma pronunt, caci nu cunosc problema BOSV.
Dar, daca il cunosti pe vsovi si el pledeaza pentru puciosi si nimeni dintre adevaratii practicanti ai Ortodoxiei nu i-a adresat cuvinte asa de urate cum ai facut-o tu cu cei care te-au contrazis, ceva de genul hai sictir si pleaca la ai tai pe sasciv - asta Antoniei si altele, care nu-ti fac cinste si ca atare nici nu le mai amintesc.
Pai daca chiar e asa, sigur ca prin atitudini ca si ale noastre, nu o vom face sa iasa din ratacirea in care este sau care se sugereaza a fi de catre tine.
Am vazut deja cum rastalmacesti cuvintele si ce interpretari le dai.
Poate ca tu dreptate, dar prin felul tau de a fi nu te crede nimeni.
Pot, ca atare si eu sa-ti spun tie ca esti tu lup rapitor, sau poate ca eu sunt ca nu-ti convine tie si ma dau o buna ortodoxa?!
Ei, ce grele timpuri...

Last edited by Crestin_Simona; 28.01.2013 at 13:46:53.
Vechi 27.01.2013, 15:19:34
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Antonia,

Cipurile, in sine, ca obiecte neinsufletite, nu au nici o putere? Esti de acord aici sper.
Deci daca primirea acestui cip intr-un act de pilda, NU este conditionata de nici o lepadare de credinta, atunci cum sa fie lepadare?
Lucrurile sunt clare, pentru cine are mintea clara.
Noua ni s-a spus sa nu ne insemnam cu un numar al carui semn este 666. E vorba de numarul pe care-l contine cipul, de semnul numarului si de scopul pentru care ni se atribuie. Acest scop poate fi benefic sau malefic. De unde sa stim cine si in ce scop va utiliza aceasta tehnologie. Trebuie sa intelegem ca cipul implantat e semnul sclavului, nu al omului liber.

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

Mai departe ni se spune:

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

Tehnologia poate fi folosita astfel incat cei cipuiti sa nu aiba odihna nici ziua nici noaptea, adica sa fie foarte agitati, sa nu-si mai gaseasca linistea pentru o rugaciune. Eu ascult de cuvintele Apocalipsei si de ale duhovnicilor care marturisesc despre aceasta.
Vechi 28.01.2013, 23:54:24
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Eliza Georgeta, cu replici de-astea își palmau furia adolescentele pișcate la orgoliu în anii 80'! La 38 de ani, accesele repetate de pubertate neîmplinită ar trebui să te îngrijoreze. Pe bune!
poti sa-mi spui "conita" decat sa ma botezi din nou
faptul ca te-ai obosit si mi-ai aflat varsta imi dovedeste ca nu-ti sunt indiferenta! e important pentru mine lucrul asta

totusi, din ce calitate imi pui diagnosticul de "accese repetate de pubertate neîmplinită"??
credeam ca suntem colegi de salon :) sau te confund cu alt pacient? ma rog, tu esti mai vechi decat mine pe aici asa ca sigur trebuie sa stii urmatoarea "apoftegmă":

Un student merse la profesorul sau cu o problema ce-l distragea de la invatat.
- Ma simt o nulitate, nu am puterea de a reactiona. Toti spun ca nu sunt bun de nimic. Cum sa fac sa imi schimb atitudinea? Ce pot face sa fiu mai mult stimat?
Profesorul il privi si spuse:
- Imi pare rau, dar acum nu te pot ajuta. Lasa-ma mai intai sa-mi rezolv o urgenta! Totusi, ai putea face ceva…
- Sigur.
Profesorul scoase verigheta de pe deget si zise:
- Du-te in piata si vinde acest inel. Dar sa nu accepti mai putin de 3 mii de lei.
Tanarul lua verigheta si pleca.
Prin magazine incerca sa gaseasca cumparatori, dar nimeni nu-I oferea mai mult de o mie de lei.
Cand le spunea pretul dorit, toata lumea incepea sa rada. Un singur batranel ii explica dupa o evaluare, ca acel inel nu valora mai mult de o mie de lei.
Descumpanit, se intoarse la professor:
- Imi pare rau, dar este imposibil sa obtin pretul ce l-ati cerut!
- Este important ce-mi spui tinere! Trebuie sa aflam valoarea lui exacta, asa ca mai bine mergi la un bijutier, vezi cat ofera dar nu-l vinde, adu-l inapoi.
Zis si facut. Ajuns in fata bijutierului, acesta zise:
- Pot sa-ti ofer cel mult 10 mii de lei in momentul de fata, dar daca clientul nu se grabeste, as putea sa-I dau si mai mult….
Tanarul se intoarse nerabdator la professor, incantat de pretul oferit de bijutier.
- Ia loc, spuse proful. Vezi, tu esti exact ca acest inel: UNIC si PRETIOS, doar ca poti fi evaluat numai de un EXPERT. Credeai ca oricine ii poate sti adevarata valoare?
Spunand acestea, isi puse verigheta inapoi pe deget.
Noi toti suntem precum o Bijuterie! Pretiosi si Unici, mergem prin Viata pretinzand ca personae necunoscute sa ne aprecieze.
Numai expertul (Iisus) cunoaste in Realitate adevarata noastra VALOARE!

daca zici totusi ca esti expert in a-mi descrifra profilul psihologic, accept diagnostigul postat de tine poate tine de domeniul pacatelor nestiuite.... crezi ca poti sa vii cu detalii?
Vechi 29.01.2013, 09:07:51
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
faptul ca te-ai obosit si mi-ai aflat varsta
Dar nu m-am obosit deloc, ți-am accesat cipul de pe certificatul de naștere, de pe pârtia de schi, cu ajutorul telefonului mobil, în pauza dintre două coborâri. Am încercat prima dată să intru pe cipul subcutanat, dar l-am prins online doar câteva zeci de secunde și apoi s-a întrerupt conexiunea prin satelit... , că ăla cică știe mai multe, nu numai când te-ai născut ci și de ce te-ai născut. Vezi că nu ți-ai mai actualizat profilul biometric de cam multă vreme și cianura are termenul de valabilitate expirat....

Last edited by Mihailc; 29.01.2013 at 09:16:48.
Vechi 29.01.2013, 12:51:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit This is how it works

A chatter robot, chatterbot, chatbot, or chat bot is a computer program designed to simulate an intelligent conversation with one or more human users via auditory or textual methods, primarily for engaging in small talk.

The primary aim of such simulation has been to fool the user into thinking that the program's output has been produced by a human (the Turing test). Programs playing this role are sometimes referred to as Artificial Conversational Entities, talk bots or chatterboxes.

The notoriety of Turing's proposed test stimulated great interest in Joseph Weizenbaum's program ELIZA, published in 1975, which seemed to be able to fool users into believing that they were conversing with a real human.

ELIZA's key method of operation (copied by chatbot designers ever since) involves the recognition of cue words or phrases in the input, and the output of corresponding pre-prepared or pre-programmed responses that can move the conversation forward in an apparently meaningful way (..).[4]

Thus an illusion of understanding is generated, even though the processing involved has been merely superficial.

ELIZA showed that such an illusion is surprisingly easy to generate, because human judges are so ready to give the benefit of the doubt when conversational responses are capable of being interpreted as "intelligent".

Thus the key technique here—which characterises a program as a chatbot rather than as a serious natural language processing system—is the production of responses that are sufficiently vague and non-specific that they can be understood as "intelligent" in a wide range of conversational contexts.

The emphasis is typically on vagueness and unclarity, rather than any conveying of genuine information.

Last edited by AlinB; 29.01.2013 at 19:03:36.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 22:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 22:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 18:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 03:13:34