Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2012, 23:02:17
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Dupa o betie se spune ca e indicat ca a doua zi sa bei o bere, pe baza proverbului "cui pe cui se scoate". Eu nu cred ca te poti trezi mai usor din betia in care ai cazut printr-o bere. Cred mai degraba ca ajungi sa cazi iar in ea.
Eu nu am auzit sa se foloseasca asta la betie :))
Eu o inteleg ca o teorie, cum ca uneori rezolvarea unei probleme este a face exact ceea ce a cauzat-o. De exemplu, eu am auzit-o in legatura cu febra musculara. Febra musculara trece mult mai repede daca a doua zi iti folosesti din nou muschii, desi ti-ar veni sa crezi ca trece prin odihna. Deci daca efortul fizic cauzeaza febra musculara, aceasta trece tot prin efort fizic...deci cui pe cui se scoate :))
De asemena am mai auzit-o in legatura cu suferinta din dragoste, daca suferi ca nu poti fi cu cineva, dragostea pentru altcineva (cu care poti fi) te poate face sa uiti de primul.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 10.07.2012, 23:38:00
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Eu nu am auzit sa se foloseasca asta la betie :))
Eu o inteleg ca o teorie, cum ca uneori rezolvarea unei probleme este a face exact ceea ce a cauzat-o. De exemplu, eu am auzit-o in legatura cu febra musculara. Febra musculara trece mult mai repede daca a doua zi iti folosesti din nou muschii, desi ti-ar veni sa crezi ca trece prin odihna. Deci daca efortul fizic cauzeaza febra musculara, aceasta trece tot prin efort fizic...deci cui pe cui se scoate :))
De asemena am mai auzit-o in legatura cu suferinta din dragoste, daca suferi ca nu poti fi cu cineva, dragostea pentru altcineva (cu care poti fi) te poate face sa uiti de primul.
o ba daaa! se foloseste si multi chiar aplica teoria fix asa, cu inca o bere a doua zi.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 22:19:46
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
"Popa nu repeta de doua ori pentru o baba surda".

Ba repeta. Si nu numai de doua ori, ci de cate ori este nevoie. Un parinte duhovnicesc cunoaste "surzenia" pe care pacatul o naste in noi.

Repetitia se observa chiar si in slujbele bisericesti, in modul in care acestea sunt savarsite, in ciclul sarbatorilor, de la un an liturgic la altul.
Bună clarificarea !
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 20:07:08
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Crede si nu cerceta! - lumea zice ca scrie in Biblie chestia asta, dar noi stim bine ca nu-i asa.
Adica daca ceva nu scrie in Biblie inseamna ca nu e adevarat? Inainte sa ne raportam in tot la Bibile sa nu uita ca aceasta se INTERPRETEAZA.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 12:07:53
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Red face

"Par lung, minte scurta". Neadevarat ! Pe langa monahi, multe personalitati literare, artistice poarta parul lung, deloc in detrimentul mintii lor.
Sau " parul destept paraseste capul ..." Inexact, deoarece multi oameni geniali au avut si au chelie!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 12:24:58
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
"Par lung, minte scurta". Neadevarat ! Pe langa monahi, multe personalitati literare, artistice poarta parul lung, deloc in detrimentul mintii lor.
Sau " parul destept paraseste capul ..." Inexact, deoarece multi oameni geniali au avut si au chelie!
Vorba cantecului ... "nu conteaza cat de lung am parul/ Ci conteaza cat si cum gandesc".
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 12:27:42
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
Am impresia ca expresia este exact invers: "parul prost paraseste capul destept".
De aceea se potriveste cu exemplu tau.
Vechi 29.01.2013, 12:47:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Adica daca ceva nu scrie in Biblie inseamna ca nu e adevarat?.
Din moment ce indemnul biblic e cerceteaza (Ioan 5:39, 1Ioan 4:1 s.a.m.d) inseamna ca Florin-Ionut are dreptate cand spune ca "crede si nu cerceta" nu e indemnul biblic cum spun unii, ce folosesc aceasta expresie in scopul de a ridiculiza pe crestini.

Last edited by ioanna; 29.01.2013 at 12:50:23.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 13:00:05
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
"Par lung, minte scurta". Neadevarat !
E o adaptare dupa Eminescu, scrisoarea V:

"Tinere, ce plin de visuri urmărești vre o femeie,
Pe când luna, scut de aur, strălucește prin alee
Și pătează umbra verde cu misterioase dungi,
Nu uita că doamna are minte scurtă, haine lungi."

E clar ca e neadevarat. In ziua de azi si haina e scurta...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 29.01.2013 at 13:03:01.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 13:31:54
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
E o adaptare dupa Eminescu, scrisoarea V:

"Tinere, ce plin de visuri urmărești vre o femeie,
Pe când luna, scut de aur, strălucește prin alee
Și pătează umbra verde cu misterioase dungi,
Nu uita că doamna are minte scurtă, haine lungi."

E clar ca e neadevarat. In ziua de azi si haina e scurta...
In ziua de azi "pe alocuri" se joaca cum ai zis dumneata haina scurta, eu zic si mintea la fel , da ce putem face? Sa dam drumu la tiv costa si in buzunare suiera vantul...
Reply With Quote
Răspunde