Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2013, 12:27:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Du-te, mai, si te plimba.... Eu nu mai am timp de pierdut cu tine. Ii mai spun o vorba lui Decebal, ca mi-e dreg:

Puiule, ia spune, ce facem pana la urma? Initiem o campanie de salvare a sufletelor astora sau le anatemizam? Ce ai face tu daca ai avea puterea sa o faci si tupeul?

Apropo, iar ai uitat definitia anatemei. Este "aruncarea peste gard", atunci cand Biserica isi ia mainile de pe tine si nu te mai ajuta in nici un fel. Este deci exact ceea ce BO face momentan cu ne-ortodocsii. Asa ca, ce recomanzi in plus?
si cu adevarul cum ramane? Totusi, datorita acestui cult (mai bine spus, datorita invataturilor cultului), AU MURIT OAMENI CU ZILE. Cum comentezi asta?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 15:08:22
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si cu adevarul cum ramane? Totusi, datorita acestui cult (mai bine spus, datorita invataturilor cultului), AU MURIT OAMENI CU ZILE. Cum comentezi asta?
Cornel Urs / writer arunca in batjocura cate o piatra in balta si apoi se distreaza pe seama credulilor, inclusiv a ta. Si tare usor ii mai cadeti in plasa... Daca ai fi fost atent ai fi vazut ca ia ba pareri de pe blogul unei carismatice, ba zvonuri fara link-uri, dar le spune toate cu patos si "durere" asa incat justitiarii forumului sa ii sara in ajutor. In realitate insa, doar nu crezi ca un cult oficial, al doilea ca numar de membri dupa ortodocsi, sa isi permita sa interzica oamenilor se mearga la medic sau sa faca cezariane. Unde ne credem?

Daca iti place discutia la nivelul pe care o duce Urs sau Decebal, vei ramane la acest nivel. Aveam insa o parere mai buna despre capacitatea ta de a discerne.

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Daca sunt sectari pe forum, pot ei raspunde cu nume si prenume, care sunt proorocii mincinosi, dintre "crestini"? Pot ei sa enunte care sunt confesiunile crestine mincinoase?
1. Nu sunt sectari pe forum.
2. Eu am renuntat sa mai raspund intrebarilor tale; le pui, ti se raspunde, apari peste o saptamana si nu le mai citesti. Dar tot atotstiutor te crezi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 30.01.2013 at 15:13:21.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 15:38:31
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Cornel Urs / writer arunca in batjocura cate o piatra in balta si apoi se distreaza pe seama credulilor, inclusiv a ta. Si tare usor ii mai cadeti in plasa... Daca ai fi fost atent ai fi vazut ca ia ba pareri de pe blogul unei carismatice, ba zvonuri fara link-uri, dar le spune toate cu patos si "durere" asa incat justitiarii forumului sa ii sara in ajutor. In realitate insa, doar nu crezi ca un cult oficial, al doilea ca numar de membri dupa ortodocsi, sa isi permita sa interzica oamenilor se mearga la medic sau sa faca cezariane. Unde ne credem?

Daca iti place discutia la nivelul pe care o duce Urs sau Decebal, vei ramane la acest nivel. Aveam insa o parere mai buna despre capacitatea ta de a discerne.

1. Nu sunt sectari pe forum.
2. Eu am renuntat sa mai raspund intrebarilor tale; le pui, ti se raspunde, apari peste o saptamana si nu le mai citesti. Dar tot atotstiutor te crezi.
astfel de stiri au aparut si pe la televizor
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 15:44:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Și ăsta este criteriul adevărului pentru tine ?!!! Vorba Dorianei, te știam mai rațional. La televizor a a părut și cazul Tanacu, și Elodia, și câte altele.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 15:54:25
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Și ăsta este criteriul adevărului pentru tine ?!!! Vorba Dorianei, te știam mai rațional. La televizor a a părut și cazul Tanacu, și Elodia, și câte altele.
Asa e, televiziunea se ocupa constant cu discreditarea crestinismului de orice fel. Au aparut destule stiri si despre preoti care fac fel si fel de lucruri. Sa concluzionez ca BO le recomanda?

In fiecare religie exista pe de o parte marturisirea de credinta si pe de alta parte smecheri care o interpreteaza cum vor. Dar invataturile lor nu sunt cele ale cultului. Sa fim seriosi, eu vin de la doctor acum...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 16:01:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Asa e, televiziunea se ocupa constant cu discreditarea crestinismului de orice fel. Au aparut destule stiri si despre preoti care fac fel si fel de lucruri. Sa concluzionez ca BO le recomanda?
In fiecare religie exista pe de o parte marturisirea de credinta si pe de alta parte smecheri care o interpreteaza cum vor. Dar invataturile lor nu sunt cele ale cultului. Sa fim seriosi, eu vin de la doctor acum...
deci ce sa intelegem, ca in general, proorocii penticostali nu gresesc in "proorociile" lor, asta vrei sa sustii?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 16:06:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Asa cum vidrenii din Apuseni refuza tratamentul medical, mai pot exista si altii care se cred inchisi intr-un “cerc al sfinteniei”, chiar in cadrul cultului penticostal, nu doar in afara lui, cum sunt "oficial" vidrenii. Insa cultul penticostal din Romania nu sustine refuzarea tratamentului medical, e aberant ca cineva sa afirme/creada asta.

Last edited by ioanna; 30.01.2013 at 16:11:29.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 16:10:28
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Asa cum vidrenii din Apuseni refuza tratamentul medical, mai pot exista si altii care se cred inchisi intr-un “cerc al sfinteniei”.

fara foc, nu iese fum.

am postat anterior o trimitere la articolul: "Sectele penticostale, un pericol pentru Belgia" ; oare de ce autoritatile belgiene considera penticostalii ca fiind un pericol?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 16:27:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Asa cum vidrenii din Apuseni refuza tratamentul medical, mai pot exista si altii care se cred inchisi intr-un “cerc al sfinteniei”, chiar in cadrul cultului penticostal, nu doar in afara lui, cum sunt "oficial" vidrenii. Insa cultul penticostal din Romania nu sustine refuzarea tratamentului medical, e aberant ca cineva sa afirme/creada asta.
Probabil nu refuza tratamentul, dar aceasta idee are o baza in cultul lor. La ei sunt "harismele" vorbirii in limbi si a vindecarilor, deci o baza este pentru acele grupari.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2013, 16:34:33
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil nu refuza tratamentul, dar aceasta idee are o baza in cultul lor. La ei sunt "harismele" vorbirii in limbi si a vindecarilor, deci o baza este pentru acele grupari.
exact, asta am discutat si eu cu acei vecini penticostali, nu refuza de facto ingrijirile medicale, insa sunt situatii (ingrijorator de frecvent) in care proorocii le spun sa apeleze la Domnul si nu la om, atunci, ca sa-si demonstreze credinta, nu merg la medic, asteptand vindecare supranaturala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
mincions religios gloupgloup Generalitati 46 04.02.2011 20:50:03
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57