Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2013, 21:48:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Biserica Catolică recunoaște Botezul Bisericii Protestante
sursa: urbanchristiannews.com

Biserica Romano-catolică din Statele Unite și un grup de denominațiuni protestante plănuiesc să semneze un document cu privire la recunoașterea oficială a Sfintei Taine a Botezului din cadrul fiecăreia dintre ele.
Liderii Bisericii Catolice se vor alătura reprezentanților Bisericii Prezbiteriene din SUA, Bisericii Creștine Reformate din Africa de Nord, Bisericii Reformate din America și Bisericii Unite a lui Hristos cu prilejul ceremoniei din Austin (Texas), unde vor semna înțelegerea denumită „Acordul comun privind recunoașterea mutuală a Sfintei Taine a Botezului”. Evenimentul coincide cu data Conferinței Naționale a Bisericilor Creștine din SUA.
În prezent, Bisericile Protestante recunosc Sfânta Taină a Botezului a Bisericii Romano-catolice, însă aceasta din urmă nu o recunoaște pe cea protestantă. Înțelegerea privind botezul, o Taină esențială a Bisericilor, a fost un subiect de discuție printre liderii denominațiunilor timp de șapte ani și are ca punct de interes formula treimică („În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh” Mt. 28, 19).
În general, Biserica Romano-Catolică a recunoscut botezul principalelor denominațiuni creștine de la al doilea conciliu de la Vatican, o serie de întâlniri istorice s-au petrecut începând cu anul 1962 până în 1965, dar acordul oficial în baza unui document este primul de acest fel pentru biserica din Statele Unite.
Vechi 01.02.2013, 22:01:35
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Biserica Catolică recunoaște validitatea Sacramentului botezului administrat de oricine, cu condiția să fie îndeplinite cele trei cerințe:

1. Materia (apă, în caz extrem nisip sau altceva asemănător);

2. Intenția (cel care botează să aibă intenția de a boteza, să nu o facă în joacă sau în glumă etc.);

3. Formula trinitară ("Te botez în numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh"). Cu privire la formula trinitară, este necesar ca cel care o rostește să aibă o înțelegere corectă a dogmei trinității - de aceea, de exemplu, nu este recunoscut botezul Martorilor lui Iehova, care sunt arieni.

De exemplu, este recunoscu botezul săvârșit în bisericile ortodoxe, astfel că atunci când un ortodox se întoarce acasă, trecând Tibrul, el nu va mai fi botezat.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 23:37:24
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ferește.
Nu mă mai miră nimic, de când sunt în blestematul oraș de londra, am văzut atât de multă nebunie, încât nu mă mai miră nimic.
Necredința aduce sfârșitul.
Vino, Doamne Iisuse.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 10:02:39
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
sursa: urbanchristiannews.com. (...)
Cred că locul acestei postări era la "Catolicism și ecumenism".
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 12:10:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Ca intotdeauna in trecut, userul catolic nu intelege logica unei fraze. In ortodoxie intotdeauna inainte de impartasanie trebuie credinciosul sa se spovedeasca. Nu se admite sa se impartaseasca cineva fara sa se spovedeasca. E considerata o greseala daca cieneva se impartaseste fara sa se spovedeasca, mai ales pentru credinciosii obisnuiti. In catolicism credinciosii nu se impartasesc de fiecare data cand se impartasesc, ceea ce e o greseala pentru ortodocsi.
Fraza pe care daniel a luat-o probabil dintr-un articol ortodox exact asta spune, ca e o greseala sa se impartaseasca cineva fara sa se spovedeasca (fie si o singura data daca face asta).

Last edited by catalin2; 02.02.2013 at 12:19:04.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 12:21:31
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Ca intotdeauna in trecut, userul ortodoxist nu intelege nici el sensul unei fraze. Userul daniel a sutinut ca Biserica Romano-Catolica ingaduie impartasania fara niciun fel de spovedanie, ceea ce, o repet din nou, e o minciuna.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 12:34:11
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ca intotdeauna in trecut, userul catolic nu intelege logica unei fraze. In ortodoxie intotdeauna inainte de impartasanie trebuie credinciosul sa se spovedeasca. Nu se admite sa se impartaseasca cineva fara sa se spovedeasca.
1.Eu am participat la mai multe slujbe ortodoxe si am vazut ca copiii mici sunt impartasiti. Ei nu s-au spovedit inaite, deci sublinierea "intotdeauna" este incorecta.
2. Cu cateva postari inainte ati spus ca se pot impartasi crestinii daca s-au spovedit cu 24 ore inainte. SI aici cred ca nu aveti dreptate. Cine se impartaseste in Vinerea Mare nu se mai spovedeste sambata, ca apoi sa se impartaseasca din nou de Paste. Cel putin asa am vazut eu, dar poate ma insel.
3. Daca totusi aveti aceasta regula, cu 24 ore inainte de Sfanta Impartasanie atunci ma bucur ca nu m-am nascut ortodoxa. Mi se pare ca este foarte greu sa inaintezi in viata spirituala fara cumincare deasa, iar in Biserica Ortodoxa impartasirea saptamanala e aproape imposibila.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 19:42:11
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1.Eu am participat la mai multe slujbe ortodoxe si am vazut ca copiii mici sunt impartasiti. Ei nu s-au spovedit inaite, deci sublinierea "intotdeauna" este incorecta.
2. Cu cateva postari inainte ati spus ca se pot impartasi crestinii daca s-au spovedit cu 24 ore inainte. SI aici cred ca nu aveti dreptate. Cine se impartaseste in Vinerea Mare nu se mai spovedeste sambata, ca apoi sa se impartaseasca din nou de Paste. Cel putin asa am vazut eu, dar poate ma insel.
3. Daca totusi aveti aceasta regula, cu 24 ore inainte de Sfanta Impartasanie atunci ma bucur ca nu m-am nascut ortodoxa. Mi se pare ca este foarte greu sa inaintezi in viata spirituala fara cumincare deasa, iar in Biserica Ortodoxa impartasirea saptamanala e aproape imposibila.
Doamne ajută.
Răspunsuri, iubitei noastre surioare apostate:

1. Conform Sfintelor Canoane ale Sfinților Părinți, părinții trupești care atestă că copiii lor de față, acel-acei copii au sub 7 ani, și 7 ani inclusiv, Sfânta Biserică Creștină, îi va împărtăși din Cereștile, de Viață făcătoarele, nemuritoarele lui Hristos Taine. Ei sunt excluși din rânduiala opririi sau dezlegării pentru Sfânta Împărtășanie, considerat fiind că nu au păcate care să îi oprească de la Taina Împărtășaniei. Acestă regulă, sau canon, cu cine să se bucure de Sfânta Taină a Împărtășaniei și cine să fie oprit, a fost concepută întocmai pentru că păcatele mari pentru care nu s-a făcut canon de pocăință, trebuiesc îndreptate de păcătos. Degeaba te dezleagă preotul lui Hristos, dacă tu vrei să te îndrepți. Și ca să arăți că vrei să te îndrepți, vei face canonul rânduit, și apoi vei avea dezlegarea pentru Sfânta Împărtășanie. Căci dacă se Împărtășește cineva cu nevrednicie, îi este spre osândă și chin, căci nimic necurat nu intră la nunta Mirelui ceresc. Se consideră că copii până în 7 ani și inclusiv, nu au așa mari păcate încât să fie nevoie de un canon de pocăință, ca să se vadă dorința de îndreptare a mlădiței și membrului Bisericii, spre a se împărtăși cu vrednicie, de aceea ei sunt excluși de la regulă. Deci sublinierea -întotdeauna- este corectă. Întotdeauna trebuie să aibe dezlegarea spre Taina Sfintei Împărtășanii, membrul Bisericii lui Hristos. Această dezlegare nu se poate dărui, decât prin Taina Sfintei Mărturisiri, Spovedanii, care trebuie obligatoriu (pentru toată suflarea creștină, începând de la 8 ani) să fi trecut prin ea, oricine dorește Taina Sfintei Împărtășanii, ceea ce în erezia romano-catolică, nu se practică. Dacă ereticul preot romano-catolic, știe despre cineva că nu prea păcătuiește mult, îl lasă la taina erezie a împărtășaniei, fără taina erezie a spovedaniei, cel puțin asta se întâmplă în parohiile ereziei romano-catolice din România și Anglia. Dacă nu ai înțeles ceva până aici, iubita mea, cu multă dragoste, din nou, îți voi explica.

2. Da, este voie, conform Sfintelor Canoane ale Sfinților Părinți, ca, maxim după 24 de ore, de la săvârșirea Sfintei Taine a mărturisirii păcatelor, să se ofere, dacă s-a dat dezlegarea preotului lui Hristos, Taina Sfintelor Trup și Sânge, membrului Bisericii lui Hristos care le dorește și le cere. (lucru care în erezia romano-catolică, nu se face, se dă doar trupul, fără sânge, care pe lângă că nu este sfințit, nici acel trup eretic al tainei erezie a împărtășaniei, nefiind har în erezie, însăși regula eretică de a da doar trup, fără sânge, încalcă porunca lui Hristos de la Ioan 6, 53-56, și nu are viața veșnică și nu va învia, nu se spre răsplată, ci spre osândă, împărtășit fiind cu diavolul, căruia erezia romano-catolică slujește).
Vinerea Mare, în Sfânta Biserică a lui Hristos, se ține post negru, de către cine poate și trupul nu îi este slăbit. Apoi, conform regulei creștine, în maxim 24 de ore, dacă până atunci are cel puțin 3 zile de post, se poate învrednici, de este dezlegarea, preotului lui Hristos, de primirea Tainei Împărtășaniei. De menționat, că obligatoriu, orice creștin, peste 8 ani, trebuie să țină minim 3 zile de post (această regulă fiind permisă a se încălca, cu dezlegarea duhovnicului). Dacă Vinerea Mare și joia mare, și miercurea mare s-a ținut post, sâmbăta mare, creștinul poate primi Sfânta Împărtășanie. La fel, o poate primi și în Duminica Sfintei Învieri, cu dezlegarea duhovnicului, nu înainte de Sfânta Spovedanie. Sau alt caz, dacă Vinerea Mare, și joia mare și sâmbăta mare, (mare se spune pentru că este din săptămâna mare, a patimilor) s-a ținut post, atunci se poate primi Împărtășania în sâmbăta mare, ultima zi de post din cele 3. Sau alt caz, dacă vinerea mare, și sâmbăta mare, s-a ținut post, Duminica Învierii se poate Împărtăși credinciosul, cu condiția ca până la Sfânta Împărtășanie să țină post, și de la ora 12 noaptea, de când a început Duminica Învierii și până se va spovedi credinciosul, să nu mănânce și să nu bea nimic. De asemenea, dacă ceva din cele scrise aici, nu ai înțeles, iubita mea surioară apostată, cu mult drag, îți voi explica din nou.

3. Da, iubita mea, această regulă este posibilă, recomandată, și bună, ca maxim în 24 de ore, de la Taina Sfintei Spovedanii, să se ofere, dacă este dezlegare, Taina Sfintei Împărtășanii. În Biserica Creștină, a lui Hristos, Ortodoxă, singura Biserică Creștină rămasă pe pământ, Sfânta Împărtășanie, este posibilă, nu doar în fiecare săptămână, dar chiar în fiecare zi, fiind singura Biserica Adevărată unde nu doar că este foarte ușor să înaintezi în viața spirituală, dar e singurul loc de pe pământ unde te poți sfinți, unde poți deveni cu adevărat sfânt al lui Dumnezeu. Iar dacă te bucuri că nu te-ai născut ortodoxă, asta e pentru întunericul care este în mintea ta, iubita mea.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 02.02.2013 at 20:06:59.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 20:55:48
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Tocmai despre asta e vorba, copii pana la sapte ani se considera ca nu au pacate, spovedania este pentru pacatele adunate. Era pusa in discutie propozitia cu diferentele intre catolici si ortodocsi, care este corecta.
In Biserica Ortodoxa se poate impartasi cineva si in fiecare saptamana, doar ca se spovedeste inainte, ca altfel insemna ca nu are pacate.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 20:57:49
Senior Member

Implicit

In concluzie, propozitia respectiva e corecta, catolici se impartasesc in multe dati fara nicio spovedanie, exact cum scrie in acea fraza. Bineinteles, userul catolic va continua, intotdeauna s-a comportat asa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03