![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă dorința de a supraviețui imaginează viața veșnică explicația nu poate fi decât că moartea e ceva cu totul nefiresc, fără sens, un accident al ființei. Însă în natură toate lucrurile au un sens. Dăruit, consideră credincioșii, de Dumnezeu, creatorul a toate. Viața umană nu este ceva rău, avându-și rostul ei. Nu ea ne desparte de Lumină, ci ne este lăsată poate tocmai ca să cunoaștem și să ne familiarizăm cu Lumina-Hristos. E o vreme de gestație, trebuie să creștem în Duh până vom trece pragul spre veșnicie. Viața cea adevărată a venit în lume, s-a amestecat cu viața obișnuită și nu așteaptă decât să fie cunoscută. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ortodocsi, care nu cred in reincarnare, mie mi se pare cel putin absurd ca in numai 100 de ani sa ajungi sa te perfectionezi intr-atat incat sa fi eligibil de viata vesnica. Nu cred ca un om poate in 80-100 de ani sa lepede toate patimile sufletului, astfel incat sa poata parcurge toate treptele scarii asa cum sunt ele descrise in Scara lui Ioan Scararul. Practic 99,9999 la suta din locuitorii Pamantului sunt condamnati la iad, nici multi dintre cei mai buni crestini nu se pot califica in finale, intr-o viata de 80 de ani. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ni se cere atingerea perfecțiunii în viața asta. Aici doar ni se dă germenele vieții veșnice, prin Botez. Cât creștem până ce Domnul ne va chema depinde de cât lucrăm pământul inimii ca să beneficieze de ploaia harului, de cât de mult ne deschidem luminii dumnezeiești, ca să creștem, să înflorim, să rodim.
Ortodoxia despre asta este: Trecerea de la viața obișnuită, lumească, la viața cea adevărată, în Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil când ne vom „naște” în viața veșnică (trecând prin moarte) vom vedea clar cât am crescut, dacă am ajuns la vârsta pruncului sau ne vom fi născut (să nu fie!) înainte de termen, incapabili de a respira aerul tare al Duhului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scopul vietii este mantuirea. Idealul in aceasta directie este sfintenia. Mergand spre sfintenie, sigur iti vei gasi mantuirea, chiar si daca moartea te va surprinde imediat dupa ce ai facut primul pas (ex. talharul de pe cruce, care s-a pocait).
|
|||
|
|||
![]()
ce inseamna "sfintenia"? Ce inseamna ca un om este mantuit?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atunci unde sunt cei care in cicluri repetade de vieti ajung sa se perfectioneze pentru ca eu tot pe cei 99.99999% in vad? E simplu, nu toti se vor mantui. Dar nu e "vina" lui Dumnezeu ca majoritatea zdrobitoare nu se va mantui. Si nici nu spune invatatura crestina ca se vor mantui cei care se vor lepada de toate patimile sufletului. Si Sfintii au avut caderi. Si daca ar mai fi trait ar mai fi cazut. Dar asta este viata. Perfectiunea este a lui Dumnezeu. Si tot a lui este a da mantuirea. Noi doar trebuie sa ne straduim sa mergem in directia Lui, de restul se ocupa El.