
04.02.2013, 10:46:13
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.872
|
|
Citat:
În prealabil postat de maria32
Frate Cezar_ioan, de mii de ani, nu doar de sute de ani, romanii de pe plaiurile noastre au mancat zeama de stevie, bors de cartofi, varza calita, fasole iahnie, linte, tocanita si zacusca. In cantitati mult mai mari decat carne, oua, branza, lapte, care erau pastrate pentru comert si pentru oamenii bogati.
Care... oameni bogati adica, boierii si instaritii vremii, erau mult mai bolnavi decat taranii sanatosi care foloseau plantele si legumele in dieta zilnica.
Si daca pe meleagurile noastre nu sunt traditionale migdalele si caju-ul nu inseamna ca ele nu sunt niste seminte la fel de vechi pe lume precum porumbul sau fasolea de pe la noi.
Dar nu intentionez sa reinvii aceasta disputa, caci stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate. Nu de alta, dar nu mai departe de cativa ani (nu multi) faceam si eu parte din aceeasi tabara.
|
porumbul nu e chiar atat de vechi pe la noi. A fost adus in Europa destul de tarziu
|