Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2013, 14:42:47
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Mă poți uimi cu un link?
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:48:57
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
DragosP, eu nu ma cert cu nimeni. Se pare ca fratele cezar_ioan are o problema cu mancatorii de caju si migdale.
Am gustat si eu de vreo doua ori migdale si caju. Sunt foarte bune.
Dar despre caju si migdale vorbesc oare? Nu, mai degraba, despre patima (ascunsa sub nevinovatele indeletniciri culinare), despre snobism (preluarea neatenta, necritica, fara discernamant, mult prea sloboda a unor apucaturi, gusturi, tendinte si idei straine de poporul nostru si de Biserica romaneasca)?
Ce nu e clar, oare...
Ce te tot lafai, sora, cu rautatea ta? Crezi oare, ca daca eu si altii ca mine nu am zis nimic pana azi, nu vede nimeni tendinta aberanta a ciudateniilor voastre culinare? Oare nu vede nimeni implicatiile si tendintele frumos ascunse sub presul fatarnic al nazuintei catre cumintenie?

Printre altele, pretentiosii ca voi, tot mai multi cum sunteti, ati participat la surparea comertului si agriculturii mioritice, la saracirea taranilor, a acestor tarani carora poporul nostru le-a datorat sute de ani painea noastra cea de toate zilele.
Voi care suciti gusturile alimentare ale copiilor nostri.
Voi care incurajati comertul ilicit cu tot felul de escrocherii.
Voi care nu mai stiti carui pamant apartineti.
Voi care faceti apologia distrugerii unui neam prin insusi modul cum va jucati cu cele traditionale, in confortul vostru caldut.

Voi, mancatorii de caju, de migdale, de stafide negre, de fructe de mare si de alte porcarii "din afara". Voi adoratorii altor lumi, care traiti intr-o tara pentru care nu faceti decat sa o tradati inclusiv prin hrana pe care i-o refuzati. Voi coconeii si cuconetul...
Voi care cheltuiti uneori o groaza de bani pe extravagante din astea, prin restaurante curvesti, in vreme ce mii de copii romani, din sate si de la oras, mor pur si simplu de foame sau se chinuie de malnutritie.
Voi care v-ati castigat un sentiment de turma cu totul aparte, mandri foc ca aveti in sfarsit o identitate, ca tot snobul, nu prin aceea ca sunteti crestini romani, ci prin aceea ca adorati la nesfarsit, ridicati in ceruri, dati ochii peste cap cu toate inovatiile voastre vegane si mai stiu eu cum... Cetateni, in sfarsit, al unui nou imperiu al limbii, stomacului si anusului!
Nu va ajungea identitatea de roman si de crestin. Va e rusine cu ea! Trebuia sa formati colonia dezgustatoare a mancatorilor de bizarerii aduse din mari si tari!

Voi care nu mai stiti gustul apei si al painii romanesti, gustul cepei si al cartofului, al patrunjelului si al fripturii de porc, al tuturor celor revarsate din belsug, cum nu e alt belsug mai sanatos si mai frumos pe lume, aici in jurul Carpatilor.

Tot topicul e strabatut de un fir rosu al dementei culinare. Mandri si stupizi totodata, lafaindu-va la nesfarsit cu bizarele voastre gusturi. Dandu-va aere de speciali, de mai cu pana la palarie...

Bravo romani! Bravo crestini romani! Tara se bucura de sprijinul vostru. Dati-i bataie, mereu, tot mai vartos, calare pe munti de caju si migdale. Spre bunastarea urmasilor urmasilor nostri, pe care ii aud deja cum sparg, peste milenii, munti de caju si migdale cu pikamerul lasat de voi mostenire. Aici, in a mai bogata si frumoasa patrie a lumii...

Last edited by cezar_ioan; 04.02.2013 at 15:02:08.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:57:23
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Mă poți uimi cu un link?
Dragos nu cred ca e cazul sa fac reclama aici la vreun astfel de site, dar sincer nu sunt mai scumpe decat alte fructe sau seminte romanesti.

Nu de alta dar iata mai sus ce parere urata are fratele Cezar despre cei care indraznesc sa consume produse care nu sunt crescute pe plaiuri mioritice.
De parca Domnul Iisus sau apostolii cand au calatorit prin lume au refuzat hrana meleagurilor unde poposeau pe motiv ca isi tradeaza locurile natale.

Dar ma rog, daca asa considera dansul de cuviinta sa ne judece, eu una nu ma simt cu nimic vinovata fata de credinta si poporul meu pe care le iubesc mai mult decat orice.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:05:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Aceasta este si invatatura Bisericii din moment ce nu interzice consumul carnii in afara perioadelor de post. Dar acest lucru se intampla pentru slabiciunea noastra a celor multi.

Biserica, in schimb, nu interzice nici celor mai ravnitori sa renunte complet la consumul carnii. Cei care o fac trebuie sa-si intemeieze demersul pe dragostea pentru Hristos, nu pe alte considerente.

Vegetarieni sunt multi in zilele noastre. Ma tem ca foarte multi dintre ei sunt manati spre aceasta atitudine mai degraba din dragoste fata de trup, decat fata de Hristos. In acest caz, a fi vegetarian nu mai este o virtute, pentru ca devine scop in sine. Este cale lunga de la vegetarianism ca "life style" si vegetarianism ca viata ascetica.
Un cuvant mult mai moderrat decat al meu. Poate, printre altele si pentru faptul ca era abia la inceputul topicului.
Dupa atatea bazaconii care s-au scurs intre timp, insa, nu am fost in stare sa scriu ceva aproximativ la fel. Desi ar fi fost, poate, mai potrivit.

Multumesc, Marius, pentru cuvant. Ma alatur cu toata convingerea mesajului tau.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:08:59
Banned

Implicit

Citat:
ce parere urata are fratele Cezar despre cei care indraznesc sa consume produse care nu sunt crescute pe plaiuri mioritice.
Nu te mai preface, Maria, ca nu pricepi mesajul meu. Nu mai rastalmaci vorbele mele.
Nu imi pune in carca minciuni!
Sau fa ce vrei... In fapt, esti responsabila pentru toate cuvintele tale. Vorbe de impatimita, in mod evident.

Eu am spus ce am avut de spus. Nu cred ca mai am de adaugat ceva.
Mesajul lui Marius sintetizeaza cel mai bine tot ce as mai putea eu sa adaug.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:09:24
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

nu am auzit nicaieri in invataturile bisericii ca nu trebuie sa ne ingrijim de trup ci dimpotriva. Daca ai suficienta intelepciune incat sa realizezi ca descoperirile noi in domeniul medicinei sunt de la Dumnezeu date si afli ca unul dintre motivele pentru care ne imbolnavim de cancer este consumul de carne si produse de origine animala mi se pare aberant sa spui ca e vanitate sau grija excesiva fata de trup sa fii vegetarian.
Din dragoste de Dumnezeu trebuie sa ne ingrijim de bunastarea trupului care este templul sau. A nu face asta inseamna a te sinucide cu buna stiinta.
Eu cel putin asa ii privesc pe cei care stiu ca o friptura de porc creste colesterolul in organism si ca acest lucru este daunator insa continua sa o consume pentru ca e "traditional".

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:11:02
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Nu te mai preface, Maria, ca nu pricepi mesajul meu. Nu mai rastalmaci vorbele mele.
Nu imi pune in carca minciuni!
Sau fa ce vrei... In fapt, esti responsabila pentru toate cuvintele tale. Vorbe de impatimita, in mod evident.

Eu am spus ce am avut de spus. Nu cred ca mai am de adaugat ceva.
Mesajul lui Marius sintetizeaza cel mai bine tot ce as mai putea eu sa adaug.
Bineinteles ca sunt raspunzatoare de toate cuvintele mele. Cat despre judecata frate, tu esti cel care acuza nu eu. Nu am rastalmacit nimic si nici nu am pus in carca nimanui nicio minciuna. Se cheama ca ma judeci fara sa ma cunosti afirmand ca sunt snoaba si ca nu-mi iubesc tara doar pentru ca consum SI ALTE alimente care au alta provenienta decat Romania.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:15:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Nu de alta dar iata mai sus ce parere urata are fratele Cezar despre cei care indraznesc sa consume produse care nu sunt crescute pe plaiuri mioritice..
Poate dansul achizitioneaza numai produse romanesti (alimente, vestimentatie, incaltaminte, electrocasnice,mobila etc.) pentru a sustine economia locala, intreprinderile locale. D-voastra sustineti locul de munca al importatorilor de caju

Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 15:18:50.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:19:23
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Poate dansul achizitioneaza numai produse romanesti (alimente, vestimentatie, incaltaminte etc.) pentru a sustine economia locala, intreprinderile locale. D-voastra sustineti locul de munca al importatorilor
si eu cumpar in marea majoritate produse romanesti (dar dansul nu are de unde sa stie acest lucru). Daca insa aleg sa adaug in alimentatia mea si unele produse ale caror beneficii le cunosc si pe care nu le pot inlocui cu alimente romanesti intrucat au alte proprietati, nu consider ca sunt vanitoasa sau patimasa ca ma ingrijesc de sanatatea mea.
Cat despre a sustine un loc de munca al cuiva... departe de mine acest gand, desi.... pana una alta, de 16 ani de cand lucrez nu am gasit nicaieri de munca la stat (adica pentru Romania) ci doar companii straine mi-au dat de munca. Ce trebuia sa fac? Sa mor de foame doar pentru a fi patrioata? Nu cred ca Dumnezeu ar fi fost mai multumit de mine astfel.
Ah si... importatorii de caju sunt tot romani :)

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 15:29:05
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Incerc sa fiu echidistant si sa nu ma las cuprins de resentimente sau simpatii.
Personal, mi-e asa de teama de propriile scapari, incat scaparile altora mi se par simple nimicuri.
Despre fructele si legumele "de dincolo", n-as vrea sa intru nici in polemica si nici in conflict cu nimeni. Iar daca se intampla, undeva se strecoara "samanta de galceava", care nu stiu cat de... "vegetariana" poate fi?...
Fratilor, acum, la modul cel mai practic posibil, omul poate sa-si puna in strachina si rahat!!! Daca lui asta ii place, care-i problema noastra? A, ca face reclama la strachina, sau la "ingredinente", asta e doar pentru a face conversatie. Cui ce-i pasa de strachina celuilalt?
NU sunt de acord cu "dezgustul" gratuit, numai fiindca acel continut din strachina, nu este... "autohton"! Pai ce legatura are? Este dans national, sau port taranesc, sa consideram ca stricam traditia? Daca Dumnezeu nu s-ar fi ingrijit de astea, poate n-am mai fi cunoscut nici cartoful, nici porumbul si cine stie cate am fi preferat sa ramana departe de granitele acestor meleaguri... TOATE sunt ale lui Dumnezeu. Eu recunosc ca in ultimul timp imi place salata de fenicul si in primavara vreau sa-mi pun si eu in gradina, daca o vrea Dumnezeu sa se faca! Oare ar trebui sa ma simt vinovat pentru asta??
Oricum ar fi, faptul ca "nu digeram" ceea ce fac altii cu banii lor si cu mofturile lor, releva foarte clar o problema cu noi, nu cu acele persoane. OK, nu ma rog pentru ele, dar le las in plata Domnului, nu ma apuc sa distrug mituri... inventate!!! Oricum nu rezolv eu nimic, ba chiar atrag in mod neplacut atentia asupra mea ceea ce imi face mie rau in primul rand!
Iarta-ma, Cezare! Este exact ce spuneam pe celalalt topic facand referire la vamesul Zaheu, peste care tu ai trecut cu viteza fulgerului. Uneori vedem doar ce vrem noi si ne raportam propriei noastre marginiri, nu celei la care ne indeamna Mantuitorul Hristos! TREBUIE sa dorim sa acceptam bunavointa fata de ceilalti, chiar daca din punctul nostru de vedere (atat de subiectiv) acesti "ceilalti" sunt niste "Zahei"!!!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20