Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2013, 03:29:05
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Mi-a venit in gand si posibilitatea de a deveni profesor de religie.Dar stiind ca religia in scoli a suferit atatea incercari,este des criticata,va mai fi ea oare peste 10-15 ani in scoli?Ce imi trebuieste pentru a fi profesor de religie?S-ar potrivit mai bine decat preotia.Zic eu.Oricum,Dumnezeu va decide,Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 16:49:37
maria-15
Guest

Implicit

trebuie sa faci facultatea de teologie didactica daca vrei sa fii profesor de religie.
este o meserie foarte frumoasa,ce minunat e sa-i inveti pe altii despre Dumnezeu!
acum doar tu sti exact ce e in inima ta,ce iti doresti cu adevarat sa fii(preot sau profesor),asa ca roaga-te sa te ajute Dumnezeu ca sa-ti implinesti visul(daca aceasta e si voia Lui),oricat de greu ar fi.
numai bine!
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 22:59:47
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Mi-a venit in gand si posibilitatea de a deveni profesor de religie.Dar stiind ca religia in scoli a suferit atatea incercari,este des criticata,va mai fi ea oare peste 10-15 ani in scoli?Ce imi trebuieste pentru a fi profesor de religie?S-ar potrivit mai bine decat preotia.Zic eu.Oricum,Dumnezeu va decide,Doamne ajuta!
Ar mai fi o varianta, dar inca esti prea legat de lumea in care te-ai nascut. Nu ma refer la pustnicie, ci la posibilitatea de a preda religie in viata de zi cu zi; prin pilda propriei vieti. Nu se poate sa nu te avertizez ca acesta meserie este si mai prost remunerata decat cea propusa de tine. Dar e ca o investitie pe termen lung si foarte lung. Dupa vreo cativa ani vei incepe sa dobandesti si sa tot dobandesti, fara sa pricepi de unde si cum se face.
"Cautati Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, iar toate celelalte se vor adauga voua!"
Reply With Quote
Vechi 06.02.2013, 20:34:07
aanrra aanrra is offline
Member

Data înregistrării: 26.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Chemarea preotiei

Se povesteste ca,la biserica unei parohii de la tara,a sosit intr-o zi un preot nou.Duminica dimineata,cand credinciosii au venit sa participe la sfanta slujba,au constatat ca vechiul preot a fost schimbat,iar parintele cel nou a fost instalat de superiorii lui.Cand au iesit din Biserica,in fata lacasului de cult,oamenii erau nemultumiti si cereau sa nu le plece preotul care i-a slujit pana atunci,ca sunt foarte atasati de el.Un crestin din partea locului,mai hotarat si indraznet din fire,l-a intrebat pe cantaretul bisericii:
-,,Cu ce e mai grozav vechiul preot decat cel pe care l-ati primit acum?``
Cantaretul i-a raspuns:
-,,Cel vechi ne spunea ca suntem cu totii niste pacatosi si daca nu ne caim pentru greselile savarsite,o sa ajungem cu totii in iad.``
-,,Si ce va predica preotul acesta nou?``a continuat cu intrebarile carcotasul.
-,,Preotul acesta tanar ne spune ca suntem toti niste pacatosi,si daca nu ne caim pentru greselile savarsite,o sa ajungem cu totii in iad``.
Carcotasul a ridicat din umeri si a spus uimit:
-,,Pai,eu nu vad nicio diferenta intre preotul vostru de dinainte si acesta nou!``
-,,Preotul cel vechi ne spunea lucrurile acestea cu lacrimi in ochi!``a replicat cantaretul.
Pr.Gheorghe S ms
Reply With Quote
Vechi 06.02.2013, 21:24:07
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aanrra Vezi mesajul
Se povesteste ca,la biserica unei parohii de la tara,a sosit intr-o zi un preot nou.Duminica dimineata,cand credinciosii au venit sa participe la sfanta slujba,au constatat ca vechiul preot a fost schimbat,iar parintele cel nou a fost instalat de superiorii lui.Cand au iesit din Biserica,in fata lacasului de cult,oamenii erau nemultumiti si cereau sa nu le plece preotul care i-a slujit pana atunci,ca sunt foarte atasati de el.Un crestin din partea locului,mai hotarat si indraznet din fire,l-a intrebat pe cantaretul bisericii:
-,,Cu ce e mai grozav vechiul preot decat cel pe care l-ati primit acum?``
Cantaretul i-a raspuns:
-,,Cel vechi ne spunea ca suntem cu totii niste pacatosi si daca nu ne caim pentru greselile savarsite,o sa ajungem cu totii in iad.``
-,,Si ce va predica preotul acesta nou?``a continuat cu intrebarile carcotasul.
-,,Preotul acesta tanar ne spune ca suntem toti niste pacatosi,si daca nu ne caim pentru greselile savarsite,o sa ajungem cu totii in iad``.
Carcotasul a ridicat din umeri si a spus uimit:
-,,Pai,eu nu vad nicio diferenta intre preotul vostru de dinainte si acesta nou!``
-,,Preotul cel vechi ne spunea lucrurile acestea cu lacrimi in ochi!``a replicat cantaretul.
Pr.Gheorghe S ms
Cata subtilitate! Ce mesaj sublim! Ce cumintenie in expunere!
Fara sa defaime si sa injoseasca pe cel "nou", i-a scos in evidenta credinta si cainta preotului mai "vechi".
Reply With Quote
Răspunde