![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a venit in gand si posibilitatea de a deveni profesor de religie.Dar stiind ca religia in scoli a suferit atatea incercari,este des criticata,va mai fi ea oare peste 10-15 ani in scoli?Ce imi trebuieste pentru a fi profesor de religie?S-ar potrivit mai bine decat preotia.Zic eu.Oricum,Dumnezeu va decide,Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
trebuie sa faci facultatea de teologie didactica daca vrei sa fii profesor de religie.
este o meserie foarte frumoasa,ce minunat e sa-i inveti pe altii despre Dumnezeu! acum doar tu sti exact ce e in inima ta,ce iti doresti cu adevarat sa fii(preot sau profesor),asa ca roaga-te sa te ajute Dumnezeu ca sa-ti implinesti visul(daca aceasta e si voia Lui),oricat de greu ar fi. numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cautati Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, iar toate celelalte se vor adauga voua!" |
|
|||
|
|||
![]()
Se povesteste ca,la biserica unei parohii de la tara,a sosit intr-o zi un preot nou.Duminica dimineata,cand credinciosii au venit sa participe la sfanta slujba,au constatat ca vechiul preot a fost schimbat,iar parintele cel nou a fost instalat de superiorii lui.Cand au iesit din Biserica,in fata lacasului de cult,oamenii erau nemultumiti si cereau sa nu le plece preotul care i-a slujit pana atunci,ca sunt foarte atasati de el.Un crestin din partea locului,mai hotarat si indraznet din fire,l-a intrebat pe cantaretul bisericii:
-,,Cu ce e mai grozav vechiul preot decat cel pe care l-ati primit acum?`` Cantaretul i-a raspuns: -,,Cel vechi ne spunea ca suntem cu totii niste pacatosi si daca nu ne caim pentru greselile savarsite,o sa ajungem cu totii in iad.`` -,,Si ce va predica preotul acesta nou?``a continuat cu intrebarile carcotasul. -,,Preotul acesta tanar ne spune ca suntem toti niste pacatosi,si daca nu ne caim pentru greselile savarsite,o sa ajungem cu totii in iad``. Carcotasul a ridicat din umeri si a spus uimit: -,,Pai,eu nu vad nicio diferenta intre preotul vostru de dinainte si acesta nou!`` -,,Preotul cel vechi ne spunea lucrurile acestea cu lacrimi in ochi!``a replicat cantaretul. Pr.Gheorghe S ms |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fara sa defaime si sa injoseasca pe cel "nou", i-a scos in evidenta credinta si cainta preotului mai "vechi". |
|