![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Noul Testament, Filocalia, toate cartile ziditoare de suflet din Biserica. Cantarile si slujbele toate.
Apoi, strict psihologic, in limba romana consider ca lucrarea cea mai buna, un compendiu, apartine prof. Irina Holdevici de la Univ. Bucuresti. Cartea se cheama chiar asa: "Gandirea pozitiva" si se gasea anul trecut in librarii. Este o editie noua, din 2012, desi sunt bune si editiile mai vechi, 2008, 2011. Alte lucrari sunt semnate de Dan David, de la Cluj, insa nu am acum, in memorie, un titlu exact. Lucrarile americane si europene (franceze, mai ales) sunt numeroase pe piata, insa eu nu le recomand. Sufera de ...californianism si nu cred ca au legatura cu specificul nostru psihologic si cultural, cu atat mai putin cu traditiile romanesti si Biserica noastra. In cartea recomandata veti gasi o lista bibliografica pe care, daca o parcurgeti studiind cartile respective, va...felicit! (eu nu am reusit sa o aprofundez, lista e foarte lunga...:) P.S. Contrar opiniilor unor confrati forumisti care si-au permis sa critice cartile prof. Holdevici din auzite, fara sa le studieze cu atentie si fara sa aiba competente profesionale in domeniul psihologiei teoretice si practice, compendiul recomandat este o lucrare stiintifica, in care, inainte de toate autoarea demistifica si lamureste deplin conceptul de g. pozitiva, neavind conotatii antireligioase sau altele asemenea, precum sustin amatorii rauvoitori. Ca psiholog ortodox consider ca lucrarea este de un real folos celor care vor sa fie la curent cu tendintele din psihologia stiintifica actuala si care vor sa depaseasca parerile neavizate, miturile, speculatiile si in general toata inversunarea mistificatoare care se abate constant asupra muncii si cunoasterii psihologice. Este o lucrare serioasa, puternic documentata si cu aprofundari experimentale validate. Last edited by cezar_ioan; 08.02.2013 at 11:33:43. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un copil mic sufera ingrozitor | Florin-Ionut | Umanitare | 46 | 06.05.2013 10:46:18 |
Depresie- anxietate | Fosta-depresiva | Generalitati | 2 | 27.02.2012 18:20:37 |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
de ce sufera batranii ? | Mirela0110 | Generalitati | 12 | 11.02.2011 11:28:08 |
depresie | iulimari2004 | Generalitati | 7 | 27.05.2008 23:25:49 |
|