![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sincer nu stiu care e motivul.Eu sunt un tip mai ''liberal'' mai ''tolerant'' si apreciez pe TOTI care au slujit lui HRISTOS!SI AU CREZUT IN EL CU ADEVARAT,CU DRAGOSTE ADEVARATA!Il apreciez pe Papa Benedict si pe Papa Ioan Paul al II-lea pentru tot ce au facut pentru CRESTINISM!Imi pare rau sincer ca pleaca,mi se parea un Papa bun!Sa dea DUMNEZEU sa-l tina sanatos si sa-i slujeasca Lui Hristos oriunde va fi chiar daca e catolic!!!RESPECT!
|
|
|||
|
|||
![]()
Risc din nou sa ma fac de doi bani...
Dispretuiesc profund modul in care reactionati la evenimentul din BC. Imi cer iertare de la voi, insa trebuie sa va spun ca nu ma asteptam la astfel de reactii puerile, infantile, stupide in fond. O rautate elementara, viscerala, de amoeba. La voi, care va omoriti cu tot felul de citate din sfinti si cu atat de cuvioase declaratii la tot pasul... Cu reglari din dogmatici, cu de toate... Si, Dumnezeu sa ma ierte, ca voi putin probabil c-o veti face: rusine, fratilor, rusine! Ar fi trebuit sa abordam din alt unghi evenimentul acesta. Nu doar BC e zguduita acum ci, prin reactiile "ortodocsilor", se vede cat de daramata (iar nu zguduita) e Ortodoxia sau, ma rog, ce rest jalnic a mai ramas din ea. Presupunind ca userii care se autonumesc aici ortodocsi, fac parte din Biserica. Rusine, oameni buni, rusine! Se impunea un ton putin mai grav si oarecare compatimire exprimata clar pentru criza prin care trec acum fratii nostri crestini. Dar aici am vazut aceeasi reactie de tip tribuna, de tip huo si misto balcanic, precum in politichie si in fotbal. Halal crestinism! Vai de oasele noastre. Last edited by cezar_ioan; 12.02.2013 at 22:37:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, spiritul de haita, politica sau confesionala, ma dezgusta. Din oricare parte ar fi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dar cum spuneai mai deunazi intr-alta postare… unii ne exprimam anxietatea intr/un fel, altii in felul opus. Doar comportamentul difera, insa temerea se cam simte la noi toti... Pluteste in aer, e clar! Fiecare se apara cam cum poate de propria teama, de irascibilitatea proprie, cum are adaptate mecanismele de expresie... Sa nu incetam sa rugam pe Maica Domnului sa deschida ochii inimilor fratilor romani care sunt catolici sa se intoarca la adevarata credinta!! Parintele Adrian Fageteanu avea dreptate: sunt Vicleni, Vicleni, Vicleni!!! ca Vai lumii din pricina smintelilor!! si preotii ne cer sa ne rugam pentru dansii ca se lupta cu multe ispite!! Oameni buni (catolici) lasati-o balta pe dilaila ca-i parsiva si blocheaza drumul spre USA mantuirii!! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg de ce se spune ca e o mare tragedie, ca BC e zguduita, iar catolicii sunt de neconsolat si trebuie sa le fie rusine ortodocsilor ca nu sunt suparati si ei alaturi de catolici. Mie mi se pare o exagerare, din cate am inteles papa nu a murit, doar va fi ales alt papa, nu vad unde e tragedia chiar si pentru catolici. Cu atat mai mult pentru ortodocsi, pentru noi papa ne poate interesa doar in cazul cand va declara ca devine ortoodx impreuna cu BC. De curand a murit Episcopul Buzaului si nu s-au deschis zece topice despre asta, nici nu era nevoie. Sau cand a murit Patriarhul sarbilor.
Sa speram doar ca noul papa va implini profetia Fer. Agatanghel, devenind ortodox si ducand si BC la ortodoxie. In rest ramane invatatura Sf. Iustin Popovici. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar ca un papistas profeteste iar tu admiti asta, iata, contradictoriu cu tine insuti care ne-ai lamurit pe toti cam cum vezi BC si BO.
Dar mai si speri ca profetia sa se implineasca! Pai, hotaraste-te: 1) ori BC e in inselare iar aparitiile Fecioarei sunt iluzorii, precum spuneai iar in acest caz un fericit catolic nu are cum sa profeteasca, ci doar sa imagineze 2) ori BC are oameni capabili de profetii si atunci cum ramane cu toata teoria ta pretins corecta dogmatic? Cand te lamuresti, poate ne lamuresti si pe noi. Deocamdata imi pare ca domneste confuzia si contradictia in postarile tale privind BC. P.S. Un crestin nu se bucura ca vecinul are necazuri. Dimpotriva! De ce? Uite-asa: ca inima lui e compatimitoare, fara vreun efort special sau vreun sprijin dogmatic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, cum vom scrie? Fer. Augustin, Fer. Isaac Sirul, Fer. Maxim Marturisitorul? Cum ramane cu distinctia dintre Fericitul si Sfantul, de care fac atata caz unii dintre ortodocsi? ... aduce a ecumenism, deja...:) Poate ar fi fost potrivit "cuviosul". In fine... am dat prea mare atentie unei denumiri, iar asta arata ce se intampla cand picam in capcana termenilor. Mea culpa! Se cuvine sa imi cer scuze lui Catalin pentru neatentia mea. Te rog sa ma ierti, Catalin, pentru critica dovedita acum nejustificata si te rog sa ma lamuresti, cand ai vreme si daca doresti, cum e cu termenii care m-au incurcat. Last edited by cezar_ioan; 14.02.2013 at 02:57:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
extrem de neobisnuit si ciudat? da. ne afecteaza din ce tabara o sa faca parte(modernista sau traditionalista) viitorul lider al unei comunitati crestine de peste un miliard de persoane(chiar daca majoritatea covarsitoare a clerului ortodox considera ca nu fac parte din Biserica)? da. defapt si daca nu era lider religios, si demisiona dintr-o data presedintele Chinei(tot un miliard si de oameni), nu ar provoca niste discutii?