Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2013, 10:52:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Probabil asta se intampla de cateva zeci de ori pe an.
Daca nu cumva Photoshopu' a lovit-o.
Vechi 13.02.2013, 10:52:57
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

In fine, cred ca noi suntem de acord ca in orice caz ca nu il vrem pe cardinalul Von Cascaval pe scaunul papal.
Vechi 13.02.2013, 10:54:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca nu cumva Photoshopu' a lovit-o.
N-auzi frate că nu'ș cine a făcut poza? Stâtea el așa, cu obiectivul spre catedrală, și numa' ce "poooooc" a venit trănetu'.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 10:56:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
N-auzi frate că nu'ș cine a făcut poza? Stâtea el așa, cu obiectivul spre catedrală, și numa' ce "poooooc" a venit trănetu'.
Pai nu stii? De cand au auzit de demisie toti stateau cu aparatele pe cladirile romano-catolice mai importante, poate poate loveste pe undeva, daca nu un cutremur macar un fulger.
Daca nu pica nici fulgerul, aveau pregatita o bomba.
Vechi 13.02.2013, 11:04:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul

Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.
Care sunt preotii ortodocsi care deschid cartea ?
Chiar daca mai sunt ,acestia au primit sanctiuni de la ierarhii locului si li s-a interzis aceasta practica
Cat despre dezbracarea vesmintelor ,nu vad ce e rau in asta ,a scris si userul Zaharia la subiectul respectiv
In copilarie socrul meu a fost vindecat de sperietura de la un incendiu de un preot ,care era tatal lui , prin dezbracarea vesmintelor ,duminica ,dupa slujba
Prin anii '30.
Nu puteti compara astea cu schimbarea cuvintelor sf.Scripturi
mai bine cititi aici :
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...e-le-am-facut/

Asta e ortodoxia ,jertfa dar si bucurii ,rasplata de la Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 11:57:15
Mihaela Cristina's Avatar
Mihaela Cristina Mihaela Cristina is offline
Member

Data înregistrării: 11.11.2010
Locație: Cluj-Napoca
Thumbs up Adevaratul motiv

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Indiferent cât zburdă la ora asta imaginația unora, trebuie văzut că sunt motive conjuncturale și strategice care l-au determinat pe liderul BRC să ia această decizie. În primul rând, fostul șef al inchiziției este neamț până la ultimul cromozom, iar asta te duce cu gândul la pragmatism, disciplină și strategie. Joseph Ratzinger a trăit pe pielea lui experiența anilor de neputință ai predecesorului său și i-a administrat ulterior consecințele. În al doilea rând, Vaticanul are de gestionat în prezent crize interne grave, antagonisme aproape ireductibile și polarizări mai intransigente ca niciodată. Retrăgându-se încă în viață și cu putere de influență, nu face altceva decât să tragă sforile necesare pentru ca următorul suveran pontif să facă parte din orientarea considerată astăzi "tradiționalistă" . Ratzinger se teme de tot mai puternica tabără "modernistă" care susține, printre altele, abolirea celibatului obligatoriu impus preoților, autonomia față de Vatican, reevaluarea primatului roman și a infailibilității papei. Cât și cum își pune planul în aplicare și cu ce rezultate, o să aflăm luna viitoare.
E o opinie pertinenta si iti multumesc Mihailc pentru claritatea expunerii.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 12:07:34
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
Daca e o demisie fortata pentru cine stie ce masinatziune diabolica ce v-a urma, nu doar romano-catolicii s-au ars, toti ne-am ars.

Inseamna ca raul are mai mult tupeu si putere ca oricand si asta doar pentru ca exista suficienta rautate in lume, care nu mai poate fi acoperita de rugaciunile sfintilor si cele bune ale celor mici.

Iar ce va urma..ne va afecta pe toti si in timp ce la vorbe suntem destui buni, cand va fi vorba de fapte la limita, nu se stie cati vor sta, cert e ca multi vor cadea.
Admirabil ai spus-o, frate!
"Solidaritatea in fata Raului este definitia suprema a umanului", zice cineva.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 19:02:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Daca e o demisie fortata pentru cine stie ce masinatziune diabolica ce v-a urma, nu doar romano-catolicii s-au ars, toti ne-am ars.

Inseamna ca raul are mai mult tupeu si putere ca oricand si asta doar pentru ca exista suficienta rautate in lume, care nu mai poate fi acoperita de rugaciunile sfintilor si cele bune ale celor mici.

Iar ce va urma..ne va afecta pe toti si in timp ce la vorbe suntem destui buni, cand va fi vorba de fapte la limita, nu se stie cati vor sta, cert e ca multi vor cadea.
papa are gura nu? Daca e fortat de CINEVA sa demisioneze putea sa faca public acest lucru nu? Asta ca sa NU NE ARDEM
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 21:57:00
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Risc din nou sa ma fac de doi bani...
Dispretuiesc profund modul in care reactionati la evenimentul din BC.

Imi cer iertare de la voi, insa trebuie sa va spun ca nu ma asteptam la astfel de reactii puerile, infantile, stupide in fond. O rautate elementara, viscerala, de amoeba. La voi, care va omoriti cu tot felul de citate din sfinti si cu atat de cuvioase declaratii la tot pasul... Cu reglari din dogmatici, cu de toate...

Si, Dumnezeu sa ma ierte, ca voi putin probabil c-o veti face: rusine, fratilor, rusine!

Ar fi trebuit sa abordam din alt unghi evenimentul acesta. Nu doar BC e zguduita acum ci, prin reactiile "ortodocsilor", se vede cat de daramata (iar nu zguduita) e Ortodoxia sau, ma rog, ce rest jalnic a mai ramas din ea. Presupunind ca userii care se autonumesc aici ortodocsi, fac parte din Biserica.

Rusine, oameni buni, rusine!

Se impunea un ton putin mai grav si oarecare compatimire exprimata clar pentru criza prin care trec acum fratii nostri crestini.
Dar aici am vazut aceeasi reactie de tip tribuna, de tip huo si misto balcanic, precum in politichie si in fotbal.

Halal crestinism! Vai de oasele noastre.
Nu frate, nu te faci de doi bani absolut deloc!! Dimpotriva, pentru lipsa rusinii noastre se intampla asta (atatea)! Ai dreptate din pacate, suntem daramati si jalnici!! Ortodoxia insa e intacta, demna si la fel de sfanta ca oricand in toata istoria ei, noi nu suntem vrednici de ea Stiind din marturia atator Sfinti de peste 2000 de ani incoace ce-au aparat-o cu sangele lor, ne agatam si noi cum putem de ea pentru ca desi rai si pacatosi, doar in Ortodoxie gasim USA catre Imparatie intacta si larg deschisa si fericit cine reuseste sa lupte pana la capat pe acest drum!
Dar cum spuneai mai deunazi intr-alta postare… unii ne exprimam anxietatea intr/un fel, altii in felul opus. Doar comportamentul difera, insa temerea se cam simte la noi toti... Pluteste in aer, e clar!
Fiecare se apara cam cum poate de propria teama, de irascibilitatea proprie, cum are adaptate mecanismele de expresie...
Sa nu incetam sa rugam pe Maica Domnului sa deschida ochii inimilor fratilor romani care sunt catolici sa se intoarca la adevarata credinta!! Parintele Adrian Fageteanu avea dreptate: sunt Vicleni, Vicleni, Vicleni!!! ca Vai lumii din pricina smintelilor!! si preotii ne cer sa ne rugam pentru dansii ca se lupta cu multe ispite!!
Oameni buni (catolici) lasati-o balta pe dilaila ca-i parsiva si blocheaza drumul spre USA mantuirii!!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 22:16:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Eu nu inteleg de ce se spune ca e o mare tragedie, ca BC e zguduita, iar catolicii sunt de neconsolat si trebuie sa le fie rusine ortodocsilor ca nu sunt suparati si ei alaturi de catolici. Mie mi se pare o exagerare, din cate am inteles papa nu a murit, doar va fi ales alt papa, nu vad unde e tragedia chiar si pentru catolici. Cu atat mai mult pentru ortodocsi, pentru noi papa ne poate interesa doar in cazul cand va declara ca devine ortoodx impreuna cu BC. De curand a murit Episcopul Buzaului si nu s-au deschis zece topice despre asta, nici nu era nevoie. Sau cand a murit Patriarhul sarbilor.
Sa speram doar ca noul papa va implini profetia Fer. Agatanghel, devenind ortodox si ducand si BC la ortodoxie. In rest ramane invatatura Sf. Iustin Popovici.
Reply With Quote
Răspunde