![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Un copil arab, în Franța, merge la școală.
Învățătoarea: "Cum te cheamă pe tine?". Copilul: "Ahmed". Învățătoarea: "Nu se poate! Aici suntem în Franța și toți elevii trebuie să aibă nume franțuzești. De astăzi înainte, numele tău va fi Jean Francois". Copilul se întoarce acasă. Mama lui îl întreabă: "Ei, Ahmed, cum a fost în prima zi de școală?". Copilul: "Pe mine nu mă mai cheamă Ahmed, fiindcă aici suntem în Franța. Numele meu este Jean Francois". Mama lui Ahmed îl ia la bătaie spunându-i: "Cum se poate așa ceva, Ahmed? Încă din prima zi de școală ți-e rușine de naționalitatea ta?". Tatăl lui Ahmed aude gălăgie, întreabă ce s-a întâmplat și, când i se spune, îl bate și el pe Ahmed. A doua zi, Ahmed merge la școală bătut. Învățătoarea: "Jean Francois, ce ai pățit?". Copilul: "Este incredibil, doamna învățătoare: nici nu am apucat bine să mă fac francez, că m-au și atacat doi cetățeni arabi!".
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|