Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #51  
Vechi 14.02.2013, 11:28:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mara19 Vezi mesajul
Provizii poti sa faci dar pe cit timp? Un an ...doi? Cu siguranta nu va fii de ajuns.Eu cred ca grija pt viitor nu ar trebui sa o avem noi.
Si pentru 6 luni e mai bun decat cei care au in casa mancare nici pentru o saptamana.
Ai totusi 6 luni in care poti cauta o solutie.

Numai ca atunci va trebui sa infrunti o decizie dureroasa: sa ii vezi pe cei din jur cum mor de foame sau imparti ce ai si mori si tu o data cu ei?

Unii poate nu au o problema in a lua o decizie in acest sens dar pentru un crestin cred ca e mai dificil.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #52  
Vechi 14.02.2013, 11:28:30
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.321
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

In orice caz, gigacaloria de la CET este cel putin cu 50% mai scumpa decat cea produsa de CT de apartament, abia cu finantarile (cat au sa mai dureze?) ajunge cat de cat la acelasi nivel, o forma de hotie pe filiera politica de fapt, pentru ca practic, ar trebui sa fie ma iieftina (chiar si cu costul de distributie), fiind practic un produs rezidual al productiei de energie electrica, energie electrica care acopera deja costurile de productie (daca n-ar fi si baieti destepti intre producator si consumatir).
Nu e un produs rezidual, sunt si turbine cu circuit inchis, cele cu circuit deschis sunt special gandite ca sa produca si energie termica. Dar ai dreptate, ar trebui sa fie mult mai ieftin decat la o centrala de apartament.Problema e ca o parte din abur mergea in industrie, de exemplu la sere. Si serele s-au inchis dar CET-urile produc aceeasi cantitate de abur.Si pe langa asta exista si hotia asa cum ai spus si tu.
Reply With Quote
  #53  
Vechi 14.02.2013, 12:34:25
crissta crissta is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 22.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 20
Implicit Rugaciunea!

Un singur lucru trebuie: sa ne incredintam sufletele si trupurile Maicii Domnului si sfintilor Lui Dumnezeu..caci daca nu cade un fir de par fara voia Lui, daca el stie numarul stelelor,daca El hraneste pasarile cerului,cu cat mai mult ne va iubi pe noi?Cu cat mai mult ne va da cele de trebuinta?
Reply With Quote
  #54  
Vechi 18.02.2013, 11:28:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Despre foametea din Basarabia:

Cum a fost “organizat” genocidul prin foamete contra poporului român din Basarabia și Bucovina? Simplu, dar inuman, comisarii au măturat în toamna anului 1946 toate produsele alimentare din podurile și hambarele cetățenilor. Absolut tot, până la ultimul grăunte și există mii și mii de mărturii în acest sens. Nu importa că erai avut (adică “culac”) sau sărac. Puteai să ai în familie și 14 copii – nu erai cruțat. Antropoizii comuniști, aleși de Stalin din cei mai întunecați și mai agramați oameni, nu aveau absolut nici o milă față de români. Cine se opunea era imediat împușcat sau trimis în Gulag (la o moarte încă și mai chinuitoare). Cine încerca să fugă peste hotare, adică în România, era prins și împușcat sau trimis în Gulag. Și mai tragic – cine reușea și trecea hotarul în România era prins de bolșevicii de acolo și “repatriat” pentru a fi împușcat sau trimis în Gulag. Ba chiar și basarabenii care reușiseră să fugă înainte de 23 august 1944 erau hăituiți în România, arestați și “repatriați” în URSS, unde erau împușcați sau trimiși în Gulag.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Foametea_din_Basarabia

http://www.historia.ro/exclusiv_web/...tici-basarabia

""Cum seceta începuse din sud, din stepa Bălțului, în ținuturile din nord se mai găseau ceva roade, și țăranii au pornit într-acolo după o bucată de pâine, o fărâmă de măligă sau altceva de mâncare. Vindeau icoanele de prin casă, prosoape, covoare, lucruri din aur, vindeau orice pentru cât de puțină hrană. Noi am avut noroc că bunelul a fost înțelept, a făcut o groapă mare de sfeclă de nutreț, a știut să dosească oleacă de pâine, am avut văcușoară și câteva oițe. Totuși, când am ajuns în primăvară, foamea a dat buzna și la noi în casă. Atunci bunelul a pregătit vreo douăzeci de piei de miel și m-a trimis cu ele în Bucovina, după hrană. Împlinisem de acum 18 ani, eram descurcăreț și bunelul avea nădejde în mine.

Împreună cu niște băietani de seama mea ne-am urcat într-un tren marfar și am ajunsla Cernăuțidupă miezul nopții. Acolo nu aveai cum să te rătăcești, fiindcă erau două curente mari de oameni: o parte se îndreptau spre orașul Sneatin, cu saci și torbe pline cu lucruri de schimbat pe de-ale gurii, iar cei mai mulți se pregăteau să plece la fabrica „Jucika”, la groapa cu jom. Eu, fiind căscăun, n-am ajuns în piața centrală din orașul Sneatin, ci luat de un curent mare de oameni, m-am trezit lângă groapa cu jom. Groapa aceea să fi avut vreo 10 metri pe 20 și era plină cu o pastă gălbuie de tăieței de sfeclă de la fabrica de zahăr de alături. Cum am ajuns acolo, un zdrahon înalt m-a și avertizat în rusește că trebuie să plătesc cinci ruble dacă vreau un loc pe marginea gropii. După ce i le-am dat, mi-a întins o bucată de talbă și m-a sfătuit să-mi aduc vreascuri, să scot jom și să coc turte să mănânc.

Tabloul pe care l-am văzut atunci nu-l voi putea uita niciodată. Plângeau și pietrele de mila sărmanilor oameni care foiau în jom ca viermii în rană! Dezbrăcați de la jumătate în jos, femei și bărbați de-a valma răscoleau în masa aceea puturoasă și căutau să ia mai de la adânc, unde jomul era mai galben. Îl luau, îl amestecau cu câte o boghiță de hurluială, făceau niște turte și le mâncau. După ce înghițeau lacom, mulți dintre ei se îngălbeneau la față, începeau să tremure, vomitau. Unii mureau acolo, pe margine, cu o boghiță de jom în mână – în loc să-și facă cruce, țineau jomul acela în mână...Cadavrele, acoperite de roiuri de muște, rămâneau acolo, dar mulțimea parcă nici nu le observa, având un singur scop: să scoată cât mai mult jom din groapă.

Acolo am văzut pentru prima dată cum oamenii goliți de credință și de conștiință ajung să își piardă și simplele instincte omenești. Roind în jurul acelei gropi și săptămâni întregi, dormind sub cerul liber, fără să se spele și să se închine Mântuitorului, unii ajungeau să se scape în pantaloni, iar alții își făceau nevoile în fața tuturor, pe mal. Groapa aceea afurisită părea să fie ultima fază de chinuri, ultima vamă pe care o treceau basarabenii.

http://www.publicatiiortodoxe.ro/blo...ermii-in-rana/
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 18.02.2013 at 11:32:06.
Reply With Quote
  #55  
Vechi 19.02.2013, 09:32:27
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Ce soarta brutala au apucat oamenii acestia!
Oare clovnii care repeta mecanic" ce bine era pe vremea comunistilor"au citit aceste materiale sadice??
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #56  
Vechi 19.02.2013, 11:16:33
Annyta
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Groaznic tablou, al foamei dezumanizante... Să ne ferească Dumnezeu de așa ceva și de toate relele!
Reply With Quote
  #57  
Vechi 19.02.2013, 11:30:27
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Ce masuri putem lua pentru a supravietui acestor vremuri aspre

Intradevar, ce a facut Stalin si acolitii lui in Basarabia si nordul Bucovinei pot fi catalogate crime impotriva umanitatii, cu nimic mai putin grav decat cea a facut un alt mare criminal al istoriei- Hitler!

Dupa anii 1956-1960 situatia din Basarabia- cel putin pe plan economic si al nivelului de trai s-a imbunatatit evident! La topicul "regimul comunist din Romania"" am expus cateva opinii in legatura cu situatia din RSS Moldoveneasca din anii 1960-1991, asa cum a fost ea, cu bune si rele!
Reply With Quote
  #58  
Vechi 19.02.2013, 11:38:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ce soarta brutala au apucat oamenii acestia!
Oare clovnii care repeta mecanic" ce bine era pe vremea comunistilor"au citit aceste materiale sadice??
Comunistii au facut chestii de genul asta in prima faza, ca sa preia si sa-si asigure puterea, sa zdrobeasca orice rezistenta reala sau potentiala sa se asigure ca oamenii sunt docili si cu timpul indoctrinati, materialisti.

Si "cealalta parte" a vizat acelasi lucru (si vizeaza in continuare), doar ca prin alte metode, nu aplicate brutal si pe o scurta perioada de timp ci persuasiune si frica inoculata permanent, in doze mici, din partea "Ministerului Adevarului" (1984) - mass-media + modul in care este manipulata economia.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 19.02.2013 at 11:40:30.
Reply With Quote
  #59  
Vechi 19.02.2013, 12:08:32
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Cum sa supravietuim acestor vremuri aspre

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu e un produs rezidual, sunt si turbine cu circuit inchis, cele cu circuit deschis sunt special gandite ca sa produca si energie termica. Dar ai dreptate, ar trebui sa fie mult mai ieftin decat la o centrala de apartament.Problema e ca o parte din abur mergea in industrie, de exemplu la sere. Si serele s-au inchis dar CET-urile produc aceeasi cantitate de abur.Si pe langa asta exista si hotia asa cum ai spus si tu.
Aici problema este un pic mai complicata! In 1990 existau 3 categorii de centrale de termoficare:

- termocentralele apartinand IRE (Intreprinderea de retele electrice, apoi RENEL, CONEL, Termoelectrica), care producea in primul rand energie electrica iar aburul tehnologic rezultat era folosit la termoficare.
Cele care functionau pe gaz metan (Chiscani, Sangeorgiu de Padure) sau pe huila (Mintia, Paroseni) erau destul de eficiente, din cauza puterii calorice ridicate a gazului metan sau a huilei. Insa majoritatea care functionau pe carbune inferior- lignit, nu erau foarte eficiente, din cauza puterii calorice reduse a lignitului, care in plus trebuia suus unor operatiuni speciale (curatire, dezghetare iarna)

- apoi mai erau acele CET-uri din orasele mijlocii- resedinte de judet si municipii. Acestea functionau tot pe lignit, dar lungimea relelelor de distributie de la CET-uri pana in centru oraselor era destul de mare, si in plus durata de exploadare normala a retelelor termice era depasita, astfel incat existau pierderi importante pe retelele de distributie;

- a treia categorie era reprezentata de centralele "de cartier"" functionand pe baza de CLU (combustibil lichid usor- un fel de pacura). Acestea erau mai eficiente: CLU avea o putere calorica destul de buna, produceau direct apa fierbinte pentru termoficare, iar lungimea retelelor de distributie era mai mica! Apartineau de IGO, apoi Goscom, Termica.

Problema este ca sistemul centralizat de termoficare atunci cand a fost conceput a fost gandit pentru a deservi un mare numar de abonati- in Brasov de exemplul erau cca 80.000 de apartamente bransate in 1990, in Vaslui cca 30.000 de apartamente, in Husi cca 5.000, etc ! In aceste conditii era intradevar rentabil, insa in momentul cand au inceput debransarile masive si au ramas foarte putini abonati, evident ca nu mai e rentabil sa incalzesti ditamai cazanul cu apa fierbinte si sa o transporti pentru cativa abonati!

Ca orientare de perspectiva, in general pe plan mondial s-a renuntat la arderea carbunilor inferiori- lignit, pentru producerea de energie electrica si termica, datorita slabei eficiente a acestora si a poluarii mediului!
Pentru producerea de energie electrica se folosesc termocentralele pe gaz metan (sau huila in cel mai rau caz!), hidrocentralele- unde exista conditii naturale prielnice (Elvetia, Norvegia, etc) sau centralele atomoelectrice!
Pentru producerea energiei termice, cel mai bun combustibil este evident gazul metan- putere calorica ridicata si poluare redusa! Insa gazul metan este un combustibil foarte bun numai daca sunt indeplinite doua conditii: sa-l poti procura ieftin si sa ai instalatii noi, moderne! Din pacate nici una din aceste doua conditii nu este indeplinita in sisteme centralizate de termoficare din Romania!

Guvernantii nostri au facut marea "prostie""- de fapt tradare de tara si subminarea economiei nationale- sa vanda (cica "sa privatizeze""- desi PETROM de exemplul a fost cumparat tot de o companie de stat din Austria!) sectoare strategice energetice romanesti! Companii ca: PETROM, ROMGAZ, TRANSGAZ, HIDROELECTRICA, NUCLEARELECTRICA, TRANSELECTRICA, ROMTELECOM, CFR-INFRASTRUCTURA, CFR-MARFA, CFR-CALATORI, nu trebuie niciodata privatizate, deoarece sunt sectoare vitale in economie!
Apoi noi nu am fost in stare nici macar sa avem un contract direct cu Rusia pentru procurarea gazului metan, incheiat intre GAZPROM si TRANSGAZ! Pretul la gaz metan si curent electric in Romania este majorat artificial prin diversi intermediari, cu "concursul"" functionarilor corupti din ministere (cazul emblematic a lui Adrian Videanu!)
In privinta sistemelor centralizate de termoficare din orase, acestea depind de primariile locale- este sarcina primarilor si a consilierilor locali pentru accesarea de fonduri pentru modernizarea acestor sisteme!
Reply With Quote
  #60  
Vechi 19.02.2013, 12:18:57
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Comunistii au facut chestii de genul asta in prima faza, ca sa preia si sa-si asigure puterea, sa zdrobeasca orice rezistenta reala sau potentiala sa se asigure ca oamenii sunt docili si cu timpul indoctrinati, materialisti.

Si "cealalta parte" a vizat acelasi lucru (si vizeaza in continuare), doar ca prin alte metode, nu aplicate brutal si pe o scurta perioada de timp ci persuasiune si frica inoculata permanent, in doze mici, din partea "Ministerului Adevarului" (1984) - mass-media + modul in care este manipulata economia.
Daca doriti sa discutam despre regimul comunist din Romania si Basarabia din anii 1964-1990, cu cea mai mare placere! Insa e bine sa discutam pe baza unor date concrete- inflatie, nivel de trai, puterea de cumparare (cate kilograme de carne se puteau cumpara in 1989 dintr-un salariu mediu de 2500 lei/luna si cate se pot cumpara acum dintr-un salar mediu de 700 ron, cate bilete la tren personal clasa a doua se putea cumpara atunci din 2.500 lei/luna si cate acum din 700 ron, etc), accesul la educatie (daca tineti minte aceasta era absolut gratuita de la nivel de scoala primara pana la nivel de facultate), etc!
Pentru respectarea adevarului istoric, e bine sa vorbim pe baza de date si documente concrete, cu cifre!
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? alex190 Spiritualitatea ortodoxa 14 12.09.2012 21:24:24
Ce putem face pentru ca societatea in care traim sa devina mai buna? Andu30 Generalitati 38 24.03.2011 22:03:30
Ne putem ruga si pentru Gabriele? ladyanda Generalitati 3 20.11.2010 22:51:14
Sfaturi la vremuri de criza... silverstar Generalitati 28 25.04.2009 18:16:15
Oare crestinismul autentic va supravietui? grecu Preotul 18 30.12.2007 19:19:25