Citat:
În prealabil postat de Noiembrie
E o chestie si cu legitima aparare...Aici riposta trebuie sa fie direct proportionala cu gravitatea atacului, lucru destul de dificil de stabilit uneori, si asa poate cineva ucide premeditat, deghizandu-si actul in legitima aparare...Sigur, vecinul meu l-ar fi putut ucide pe cel care avand viteza mare a imprastiat creierii fiului sau pe sosea, dar n-a facut-o...Nu stiu dar cred ca puscaria e mult mai indicata ca pedeapsa cu moartea...Un individ agreseaza un copil? Il bati eventual, dar NU il ucizi..Nu esti Dumnezeu, nu dai si nu iei viata nimanui.Pace voua!
|
Problema este că în astfel de momente uităm de Dumnezeu. Nu zic să nu intervenim când este cazul, din contră, e inadmisibil să trecem indiferenți sau lași mai departe. Dar să avem mereu rugăciunea cu noi, pe buze, în gând, și mai ales în momente în care ne întâlnim cu violența. Chiar și cu mâna pe par, dacă este nevoie: „Doamne ajută-mă să fac un bine, nu un rău”. Și atunci, mai putem avea speranță că agresorul se va alege cu un cucui binefăcător și nu va muri.