Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2013, 02:10:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
stai, dar daca sunt compatibile fiindca avem ADN comun, de ce nu merge la maimute, cu care avem mai mult ADN in comun decat cu porcii.
Pai de asta, ca sa rada Dumnezeu de aia care spun ca asemanarea de ADN inseamna un stramos comun.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 03:20:21
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
De fapt, evolutionismul, fie el teist sau ateist,
Nu există două feluri de evoluționism. Ba mai mult, termenul de ateist și teist nu au nici o legătură cu „Teoria Evoluției”, primii doi termeni denotă credința sau lipsa de credință într-un dumnezeu pe când „Teoria Evoluției” este cu totul altceva, nu le amesteca în aceași oală.

Citat:
este atat de ilogic ca practic nu poate fi mentinut decat prin eforturi continue de indoctrinare ideologica.
Într-o parte ai „Teoria Evoluției” care are în spate aproape 200 de ani de dovezi din studiul biologiei, arheologiei, panteologiei, genetică etc. și în cealaltă parte o poveste relatată într-o carte veche care a fost rescrisă de sute de ori de către sute de autori, care de altfel nu este susținută de nici o dovadă.
Care din cele două opțiuni ți se pare că este absurdă și că are nevoie de îndoctrinare?

Citat:
Eu am dat mai demult in exemplu simplu pe care unii l-au luat in ras dar care e perfect logic si valabil. Daca omul e atat de inrudit cu maimuta, cum zic evolutionistii, atunci cum se face ca organele de la maimuta NU numai ca NU se potrivesc la om, dar sunt respinse imediat.
Normal că te au luat, citind ce ai scris e clar că nu ști nimic despre „Teoria Evoluției”
În primul rând omul este înrudit cu maimuța în sensul că acum zeci de milioane de ani am avut un strămoș comun din care am evoluat separat, și apropo, omul este mai aproape înrudit cu primatele decât cu maimuțele.
Cât despre partea cu organele, nu știu dacă să râd sau să plâng sincer. Ai gândit umpic înainte să scoți prostia aia din cap? Tu realizezi că nici măcar de la om dacă iei un organ sunt șanse foarte slabe să fie compatibil cu un alt om? Serios acum, dai un search și citește despre subiectul acesta înainte să postezi astfel de aberații.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 03:29:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Nu există două feluri de evoluționism. Ba mai mult, termenul de ateist și teist nu au nici o legătură cu „Teoria Evoluției”, primii doi termeni denotă credința sau lipsa de credință într-un dumnezeu pe când „Teoria Evoluției” este cu totul altceva, nu le amesteca în aceași oală.

Într-o parte ai „Teoria Evoluției” care are în spate aproape 200 de ani de dovezi din studiul biologiei, arheologiei, panteologiei, genetică etc. și în cealaltă parte o poveste relatată într-o carte veche care a fost rescrisă de sute de ori de către sute de autori, care de altfel nu este susținută de nici o dovadă.
Care din cele două opțiuni ți se pare că este absurdă și că are nevoie de îndoctrinare?

Normal că te au luat, citind ce ai scris e clar că nu ști nimic despre „Teoria Evoluției”
În primul rând omul este înrudit cu maimuța în sensul că acum zeci de milioane de ani am avut un strămoș comun din care am evoluat separat, și apropo, omul este mai aproape înrudit cu primatele decât cu maimuțele.
Cât despre partea cu organele, nu știu dacă să râd sau să plâng sincer. Ai gândit umpic înainte să scoți prostia aia din cap? Tu realizezi că nici măcar de la om dacă iei un organ sunt șanse foarte slabe să fie compatibil cu un alt om? Serios acum, dai un search și citește despre subiectul acesta înainte să postezi astfel de aberații.
Deci teoria e sustinuta de dovezi din arheologie ? Si panteologie ?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 03:35:33
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Deci teoria e sustinuta de dovezi din arheologie ? Si panteologie ?
Paleontologie, m-am grăbit și am scris greșit, și?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 03:39:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Paleontologie, m-am grăbit și am scris greșit, și?
Pai da-ne un exemplu de dovada arheologica.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 03:33:06
Senior Member

Implicit

Citat:

Doar un exemplu :
http://www.descopera.ro/dnews/9230721-transplantul-de-organe-de-la-porci-la-oameni-mai-aproape-de-realitate
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 16:43:16
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
[...] și apropo, omul este mai aproape înrudit cu primatele decât cu maimuțele.
Daca-mi permiteti dle Zaharia, si cu riscul de a inflama spiritele aici, omul nu este inrudit cu primatele, omul este o primată, fie ca ne place sau nu.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Primate
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 19:24:40
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Daca-mi permiteti dle Zaharia, si cu riscul de a inflama spiritele aici, omul nu este inrudit cu primatele, omul este o primată, fie ca ne place sau nu.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Primate
Va rog sa imi permiteti sa atentionez reductionismul (materialist) ontologic antropologic pe care il afirmati.

Daca omul este DOAR o primata... atunci cum explicam stiintific cauza constiintei umane? ce ne face oameni? De ce congnitia intelectuala umana este unica intre primate?

In acest sens consider pertinent, ca din punct de vedere ontologic antropologic, sa afirmam ca fiziologic, psiho-somatic nu este diferenta intre om si alte primate (animale) insa din punct de vedere congnitiv intelectual (implicit constiita) omul este unic, ceea ce ii confera superioaritate ontologica.

Din punct de vedere teologic ortodox, sunt de parere ca expresia patristica: "omul este animal indumnezeit" este adecvata. Harul lui Dumnzeu daruieste viata atat biologica cat si duhovniceasca... intr-un mod tainic (nu in sens de ascuns, secret... ci in sens de imposibil de explicat in limbaj stiintifico-filozofic). Intreaga creatie este ontologic hristocentrica, inclusiv antropologia.

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 15.02.2013 at 19:28:05.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 22:17:08
Nastya
Guest

Implicit Nu-i cearat nimeni pe fizicieni?

Titlul trebuia sa fie: Nu-i cearta nimeni pe fizicieni?

Impactul descoperirilor lui Darwin asupra stiintei si asupra omenirii sa fie mai mare si cu urmari mai grave decat impactul descoperirii fisiunii nucleare si fuziunii nucleare si lansarea primei bombe atomice, la 6 august 1945, asupra orasului japonez Hiroshima? (In zi de sarbatoarte pentru crestini : In ziua Schimbării la față)
Ce a insemnat si inseamna pentru omenire, inceputul erei nucleare? Si in sens bun si in sens rau.

Nu cumva, din celei trei lucrari ale lui Darwin : „Originea speciilor prin selectie naturala sau pastrarea raselor favorizante in lupta pentru existenta” (1859) si „Originea omului si selectia sexuala” (1871) si „Variatia animalelor si plantelor sub influenta domesticirii”(1868) fiecare a luat ce a vrut pentru justificarea unor actiuni?
(Vezi legatura care se face intre Holocaust ca urmare fireasca a aplicarii legilor lui Darwin. Sa fie doar Eugenía cauza Holocaustului evreilor in cel de-al doilea Razboi Mondial?)

<<Darwin a schimbat lumea de când a scris cartea „Originea speciilor prin selectie naturala sau pastrarea raselor favorizante in lupta pentru existenta”și este una din cele 100 de personalități marcante ale omenirii. Richard Dawkins spune că Darwin a emis o idee prețioasă pe care a argumentat-o și, ca TOATE IDEILE MARI, ESTE EXTREM DE SIMPLĂ. POATE DE ACEEA ORICINE ARE IMPRESIA CĂ ESTE UȘOR DE COMBĂTUT.„Permitem sateliților, planetelor, sorilor, universului, ba chiar și galaxiilor să fie guvernate de legi; dar pentru cea mai mică insectă avem pretenția că a fost creata odată de cineva.” (Charles Darwin)>>
http://www.sensunic.net/?p=2753

Nu incepeti o campanie si impotriva fizicienilor?
Sau la fizica e mai greu? E mai simplu cand vorbim despre moluste, plante si cuci cu sau fara cuib, sau Drosophila Melanogaster!!

Cine-i pune la colt pe fizicienii care isi „permit” sa vorbeasca despre „Reactoarele Fosile de la Oklo”, ceva ce s-ar fi intamplat acum 2 miliarde de ani?
<<Fapt necunoscut până în anul 1972, când fizicianul francez Francis Perrin a descoperit „Reactoarele Fosile de la Oklo”, natura a luat-o înaintea omului în ceea ce privește reacția de fisiune în lanț a uraniului încă de acum 2 miliarde de ani. Acest proces a putut folosi ca moderator apa ușoară deoarece acum 2 miliarde de ani uraniul natural a fost mult mai bogat în izotopi de 235U decât în zilele noastre.>>
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fisiune_nuclear%C4%83

Last edited by Nastya; 15.02.2013 at 22:19:25.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 22:24:16
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Domnule Alin D Zaharia, ceea ce am scris eu in legatura cu compatibilitatea mai mare a organelor de la porc la om, fata de maimuta, NU e inventia mea.
Eu sunt medic, dar lasand asta la o parte, pot sa va spun ca am discutat cu medici mult mai reputati decat mine pe tema asta si e o realitate.
Stiu ca nu convine evolutionistilor dar ce sa-i faci?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43