![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI CUCUZELIȚA
,, Bucură-te, Ioane! Cântă pentru mine și nu te voi părăsi niciodată ! “ (glasul Maicii Domnului din icoană către Cuviosul Ioan Cucuzel) ![]() TROPAR Cetele îngerești Ție Îți dăruiesc cununile laudelor cerești, Iar glasul cântărețului Tău îți împletește măriri dumnezeiești, Cu rugăciunile aceluia, caută cu blândețe spre a noastră nepricepere, Și prin pustiul acestei lumi dă-ne Stăpână, duhovnicească mergere. O, Icoană a laudelor îngerești, Vârful cel neatins al dorului dumnezeiesc, Poarta cerească a Luminii, Dulcele Canon al melozilor, Cununa slavei imnografilor, Măsura neajunsă a vredniciei, Cortul Cel înțelegător al tainelor dumnezeiești, Hotarul Cel netrecut al desăvârșirii, Cartea Cea cu slove de aur a Înțelepciunii, Comoara darurilor duhovnicești, Adâncul Cel nemăsurat al milostivirii, Trâmbița vestitoare a tainelor Treimii, Veselia negrăită a iubitorilor de nevoință, Floarea Cea plină de miresmele virtuților, Muntele Cel preaînalt întru Care se ascund comorile tuturor darurilor Duhului, Izvorul Cel dulce curgător al tainelor cerești, Ușa pocăinței celor deznădăjduiți, cum Te vom numi pe Tine, Stăpână, Cea de a Cărei laudă se înspăimântă și cetele îngerești, iar peste glasurile oamenilor se așterne tăcerea. Cu adevărat, întru Tine se ascund toate măririle dumnezeiești, căci covârșești toate cu frumusețea fecioriei Tale și faci să se cutremure inimile cele smerite înaintea luminii Tale celei mai presus de cuget. Auzit-a Cuviosul Ioan Cucuzel prea dulcele Tău glas, căci nu Ți-ai întors auzul inimii Stăpână, de la cel ce își luase ca acoperământ smerenia și se nevoia în sfântă mănăstirea Ta să-Ți aducă strălucirile laudelor dumnezeiești cu glasul său cel îngeresc. O monedă de aur ai pus în mâna smeritului lucrător, ca mulțumire pentru nevoința sa și dat-ai lui legământul făgăduinței că nu îl vei părăsi niciodată. Pentru aceasta, și boala picioarelor acestuia ai vindecat, ca mai cu osârdie să alerge cu gândul pe pajiștea laudelor îngerești și din adâncul sufletului să-Ți cânte Ție cu mulțumire cîntări vrednice de frumusețea sfințeniei Tale prea alese. Iată, eu mă aflu cu totul nepriceput în lucrarea laudelor, ba încă și povara păcatelor mari port prin deșertăciunea acestei lumi și mă tem de tăierea de la legătura milei dumnezeiești. Deci, înaintea icoanei Tale cad, Prefericită, și Te rog: Îmblânzește mînia cea dreaptă a Ziditorului Meu și cu ploile rugăciunilor Tale șterge păcatele mele însemnate în zapisul judecății. Alungă tulburarea gândurilor rele din inima mea și dăruiește auzului acesteia dulceața curgerii laudelor din izvorul înțelepciunii dumnezeiești sădit în grădina minții mele. Carte nescisă de mână omenească a omnografilor ești, Prealăudată, Ceea Ce insufli celor de Tine aleși gândurile cele luminate ale înțelepciunii celei de sus. Deci, cu mâna Ta, smulge spinii patimilor din mintea mea și aruncă în pământul inimii mele semințele cuvintelor cerești, ca să ajung la plinirea vremii a culege din livada inimii roadele laudelor îngerești, pe care să Ți le aduc la prinos de mulțumire. Cu razele rugăciunilor Tale păzești lavra Ta de toate săgețile vrăjmașilor și ești rugătoare neadormită înaintea tronului ceresc pentru monahii ce bine se nevoiesc în casa Ta. Dar nu ne uita nici pe noi, cei ce înotăm în marea acestei vieți, ci întinde mână de ajutor, ca să ajungem la limanul laudelor cerești. Păzește muntele Tău cel sfânt de toată tulburarea lumească și pe muntele inimilor noastre zidește scara rugăciunii, ca mergând din treaptă în treaptă să ajungem la înălțimea doririlor dumnezeiești, împletindu-Ți Ție cântări de laudă și aducând neîncetată mulțumire și slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Căruia I Se cuvine toată toată închinăciunea în vecii vecilor. Amin. Nota : Sfantul Ioan Cucuzel, numit si "cel cu glas ingeresc", a trait in manastirea athonita Marea Lavra, intre anii 1280-1360, in vremea imparatului Alexie Comneanul. Sfantul s-a nascut in localitatea Dirrachia - Dirahion, in Bulgaria.
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 26.01.2013 at 19:00:43. |
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE CĂTRE PREASFÂNTA NĂSCĂTOAREA DE DUMNEZEU
![]() Preasfântă Născătoare de Dumnezeu cea singură Preacurată,și cu sufletul, și cu trupul,cea singură mai presus de toată curăția,și de toată înțelepciunea și fecioria,singura care te-ai făcut lăcaș al darului Preasfântului Duh și, de aceea, înseși puterile cele nematerialnice și îngerești le covârșești cu neasemănarea,cu curăția și cu sfințenia sufletului și a trupului,caută spre mine cel pângărit și întinat,și cu sufletul și cu trupul,cu întinăciunea împătimirii și a vieții mele trăite în dezmierdări. Curățește mintea mea cea pătimașă și o spală! îndreptează-mi gândurile mele cele rătăcite și orbite! Îndreptează-mă și povățuiește-mi simțurile! Slobozește-mă de obiceiurile cele rele și urâte, care mă tiranizează, de necuratele prinderi în minte, și de patimi! Oprește-mă de la tot păcatul cel cu lucrarea,dăruiește trezvie și socoteală deslușitoare întunecatei și ticăloasei mele minți,spre îndreptarea greșelilor și a căderilor mele,ca, de întunecatul păcat izbăvindu-mă,să mă învrednicesc a te slăvi și a te lăuda cu îndrăzneală, pe tine, cea singura adevărată Maică a adevăratei lumini a lui Hristos, Dumnezeul nostru. Tu singură, împreună cu Dânsul și printr-însul,ești binecuvântată și preaslăvită de toată zidirea cea văzută și nevăzută,acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. ![]()
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 28.01.2013 at 21:40:37. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Prea Curată Maică, Pururea Fecioară, Sufletul din mine nu-l lăsa să moară, Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus, Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!... Îngeri împrejuru-mi fă să se adune, Să-mi arate calea către cele bune, Să-mi îndrepte pașii pe cărarea milei, La-nceputul nopții, la-nceputul zilei!... Să gonească toate duhurile rele, Ce pândesc în drumul viețuirii mele, Bietului meu suflet să-i dea viață nouă, Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă!... Frânt de umilințe, cu adânci suspine, Sufletul la Tine vine să se-nchine: Mila Ta din ceruri peste el coboară, Maică Prea Curată, pururea Fecioară! O, preacantata Stapana, preacurata Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, la tine ridic ochii sufletului si ai trupului meu, catre tine intind mainile mele cele slabe si din adancul inimii strig tie : Cauta la credinta sufletului meu. Acopera-ma cu atotputernicul tau Acoperamant si ma izbaveste de toate nevoile; iar in ceasul sfarsitului meu sa stai langa mine, o, intru tot buna Stapana si ma izbaveste de chinurile cele gatite pentru pacatele mele, ca, mantuindu-ma, pururea sa cant tie : Aliluia
|
||||
|
||||
![]() ![]() Iubitoare de oameni, Maică a Iubitorului de oameni Dumnezeu, Stăpînă, de Dumnezeu Născătoare, pleacă urechea Ta și ascultă-mă dintru înălțimea slavei Tale. Păcătuit-am, Preasfîntă, păcătuit-am și cunosc fărădelegile mele și păcatul meu înaintea mea este pururea. Caută, Preasfîntă, spre rugăciunea și spre mărturisirea robului Tău și dăruiește-mi izvor de lacrimi, din sufletu-mi înfrînt, curăță-mă, dezleagă-mă, spală noroiul păcatelor mele; insuflă, în inima mea, teama cea sfîntă față de Fiul Tău și Dumnezeu.Nor prealuminos al Soarelui Celui înțelegător, strălucește lumina Ta cea simțitoare în mintea mea cea tulburată și întunecată, împrăștie și alungă pîcla cea deasă a cugetărilor mele celor viclene, pentru ca, în liniștea și blîndețea luminii strălucirii Tale, să aduc Ție, Creatorului și Ziditorului meu, jertfă de laudă și de mărturisire, slăvindu-Te cu mulțumire pe Tine, rugătoarea pentru cei păcătoși, și pe Hristos, Cel născut din Tine și Dumnezeul nostru, în vecii vecilor. Ami
|
||||
|
||||
![]()
Rugaciunea intai catre Maica Domului (din acatist)
![]() Atotbuna Stapana, Sfanta Maica a lui Dumnezeu, Pantanassa, Imparateasa a Toate, nu sunt vrednic ca sa intri sub acoperamantul Tau. Ci ca ceea ce esti milostiva Maica Dumnezeului celui milostiv, spune numai un cuvant si se va tamadui sufletul meu si trupul meu slabit se va intari. Caci tu ai tarie putincioasa si cuvantul tau este plin de putere, o, Imparateasa a Toate. Adu-mi biruinta, roaga-te pentru mine ca sa maresc numele tau cel minunat totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin! Rugaciunea a doua(din acatist) ![]() O, Preacurata Maica a lui Dumnezeu, Imparateasa a Toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere inaintea icoanei tale celei facatoare de minuni. Intoarce-ti privirea spre copiii tai bolnavi de boli netamaduite, care cad inaintea sfintei tale icoane cu credinta. Si precum pasarea isi acopera cuibul cu pui cu aripile, asa acopera-ne si tu, Fecioara, cu omoforul tau cel vindecator. In acest loc in care nadejdea se subtiaza, mila ta sa fie nadejde neindoielnica. Aici unde grijile amare ne coplesesc, da-ne rabdare si odihna; unde chinul si deznadejdea se cuibaresc in suflet, fa sa rasara lumina necreata a lui Dumnezeu. Mangaie-i pe cei fricosi, intareste-i pe cei slabi, varsa blandete si lumina peste inimile amarate. Vindeca poporul tau cel bolnav, atotmilostiva stapana, binecuvanteaza mintile si inimile doctorilor, ca sa fie instrumentele Atotputernicului doctor - Iisus Hristos, Mantuitorul. Ne rugam inaintea icoanei tale ca puterea ta sa traiasca in noi, Stapana si Doamna. Intinde mainile tale pline de vindecari, bucuria celor intristati, mangaierea celor indurerati, ca degrab primind ajutorul tau cel minunat sa laudam Treimea cea de viata Facatoare si nedespartita, Tata, Fiu si Duh Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!
|
||||
|
||||
![]()
O, Maică Sfântă a celor ce cheamă cu evlavie numele tău! O, grabnică ajutătoare a neamului creș*tinesc, nădejde a celor deznădăjduiți! La tine alerg când mă aflu în necazuri și în dureri, așteptând milostivirea ta.
Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decât ai cunoscut-o tu, atunci când L-ai văzut pe Preadulcele tău Fiu răstignit pe cruce. Nici o mamă nu a plâns pentru fiii ei cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre. O, câte icoane ai udat cu lacrimile tale, ca să vădești creștinilor grija pe care le-o porți. Cum ai făcut să izvorască lacrimi din ochii tăi zugrăviți de mâini omenești! Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rog, Preacurată, vezi suferința mea și ne*putințele mele, Preasfântă Fecioară, și nu mă lăsa să fiu biruit de ele. Știu minunile tale, știu dragostea pe care o arăți neamului creștinesc. De multe ori te-ai arătat în chip minunat și ai dăruit vindecare celor dreptcredincioși. Ajută-mă, Maică Preasfântă, ca simțind că mă acoperi cu sfântul tău acoperământ, să te cinstesc împreună cu toți îngerii și sfinții în toate zilele vieții mele. Amin. ![]() Veniti sa ne inchinam Imparatesei noastre, Nascatoare de Dumnezeu! Veniti sa ne inchinam Fecioarei noastre, Imparatesei noastre, Nascatoare de Dumnezeu! Veniti sa ne inchinam si cadem la Insasi Doamna, Fecioara Maria, Imparateasa noastra, Nascatoare de Dumnezeu! Ne inchinam tie, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care prin nasterea ta ne-ai aratat noua Lumina cea adevarata, imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde, ajutatoarea celor fara de ajutor, mijlocitoarea tuturor pacatosilor. Tu ne acopera si ne apara de toate nevoile si necazurile sufletesti si trupesti si fii noua, te rugam, aparatoare, cu sfintele tale rugaciuni! Ne inchinam preabinecuvantatei tale zamisliri si nasterii tale din sfintii tai parinti, din Ioachim si Ana! te rugam, Doamna noastra, sa ne dai viata fara de pacat, ca sa zamislim si sa nastem roade de pocainta! Ne inchinam Intrarii tale in Biserica Domnului, prunca de 3 ani fiind si te rugam, lumina noastra, sa ne faci, cu rugaciunile tale, Biserica a Duhului Sfant! Ne inchinam Bunei tale Vestiri, Preacurata Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, cand, prin lucrarea Sfantului Duh, la glasul Arhanghelului, ai zamislit Cuvantul Tatalui si te rugam, lumina noastra, sa ne binevestesti noua, celor deznadajduiti, mantuirea! Ne inchinam Nasterii tale, cand L-ai intrupat si L-ai nascut pe Hristos, Mantuitorul lumii, si ai devenit astfel Maica lui Dumnezeu cea slavita si prea inaltata de toate faptura, si te rugam, lumina noastra, fa-te tuturor Maica milostiva, acum si in veacul viitor! Ne inchinam curatiei tale, tie, ceea ce esti neintinata, fara sminteala, fara pieire, Preacurata, si te rugam, lumina noastra, curateste-ne de toata spurcaciunea trupului si a duhului, cu rugaciunile tale! Ne inchinam si cinstim durerile tale, pe care le-ai rabdat in vremea patimilor de buna voie ale Fiului tau, cand s-a implinit proorocia lui Simeon, caci prin insusi sufletul tau a trecut sabia si te rugam, lumina noastra, sa ne adormi patimile cele trupesti, cu ajutorul tau! O, Preasfanta Imparateasa, Nascatoare de Dumnezeu, primeste aceasta mica rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa ne mantuiasca si sa lumineze pentru tine sufletele noastre! Privind la chipul tau prea sfant, ca si cum te-am vedea cu adevarat pe tine insati, Nascatoare de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste si din toata inima cadem si ne inchinam in fata Celui ce este mai inainte de veci, in fata Pruncului pe Care Il ții in bratele tale, in fata Domnului nostru Iisus Hristos! O, Preasfanta noastra Doamna, imparateasa cerului, prea slavita Stapana Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, adevarata mangaiere a tuturor intristatilor, viata si invierea tuturor ce nadajduiesc spre tine! Apleaca, o, Doamna, prea curatele tale urechi spre rugaciunea noastra pe care ti-o aducem noi, nevrednicii robii tai! O, Maica noastra milostiva, arata mila ta spre noi, cei care suntem plini de intristare si ne aflam pururi in pacate si nu ne dispretui pe noi,mult pacatosii robii tai! O, Maica noastra prea frumoasa! Tu esti pricinuitoarea tuturor bunatatilor, invierea muritorilor si izbavirea celor pierduti! Primeste aceasta nevrednica rugaciune a robilor tai cazuti si mult pacatosi,in acest ceas de amara plangere si dureroasa cerere, caci indraznim acum a grai catre tine, Preasfanta Doamna Imparateasa, Nascatoare de Dumnezeu, aceasta rugaciune si chemare plina de bucurie, zicand impreuna cu ingerii: Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, Marie, cea plina de dar, caci ai zamislit cu trup pe Fiul lui Dumnezeu! Bucura-te, ca tu L-ai nascut! Bucura-te, ca tu L-ai hranit! Bucura-te ca Lui i S-au inchinat magii! Bucura-te, ca pe Hristos in Biserica dupa 3 zile L-ai aflat! Bucura-te, ca tu insati ai fost luata la cer! Bucura-te, ca ai intrecut pe ingeri cu fecioria si pe sfinti cu slava!Bucura-te, ca tu faci pacea pe pamant! Bucura-te, ca locuitorii cerului, toti, iti sunt ascultatori! Bucura-te, ca tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tau, Hristos, Dumnezeul nostru! Bucura-te, ca tu te-ai invrednicit sa fii aproape de Sfanta Treime! Bucura-te, ca esti mama oamneilor inraiti care alearga la tine cu credinta! Bucura-te, ca bucuria ta in veci nu se sfarseste! Bucura-te, cea plina de dar, Domnul este cu tine! O, Preasfanta Doamna, Stapana, Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, primeste nevrednica noastra rugaciune si pazeste-ne de moarte naprasnica si da-ne pocainta inaintea sfarsitului nostru!
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI CERCETĂTOAREA SAU AFLAREA CELOR PIERDUȚI
Preacurată Stăpână a noastră, caută cu blândețe din lăcașurile cerești spre cămările inimilor robilor Tăi și risipește toată năvălirea întristării. Ajută-ne a găsi pe frații noștri cei pierduți și a ne afla pe noi înșine iarăși în pocăință și pace. Izgonit-am din sufletele noastre toată bunătatea și ne-am făcut sălaș răutăților, nemaiaflând ușa pocăinței. Lanțul fărădelegilor noastre îl rupe cu a Ta putere a rugăciunii și din mâna celui viclean ne scoate pe noi. Durerile noastre le cunoști ca O Maică și suspinurile ni le auzi. Nu ne lăsa lipsiți de ajutorul Tău, ci norul mâhnirii și al necazurilor noastre îl risipește cu raza rugăciunii Tale ca Una Ce ai născut pe Raza Tatălui. Întunericul fărădelegilor noastre îl luminează și ne dă netulburată calea cea către Împărăția Ta, întâmpinându-ne pe noi pe drumul mântuirii. Cercetează-ne pe noi cu îndurarea Ta și ne scoate din toate primejdiile. Ajută-ne să aflăm și pe cei care s-au depărtat de noi prin pizma și lucrarea diavolului, ca toți întru pace și unire să aducem slavă Celui mai presus de cer, în vecii vecilor. Amin. RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI ![]() O, Preacurată Fecioară Maica a lui Dumnezeu cel atotputernic, mijlocitoare și ocrotitoare a tuturor celor ce aleargă către tine! Privește de la înălțimea sfințeniei tale spre mine (numele) păcătosul (păcătoasa) care îngenunchez înaintea sfintei tale icoane, ce prezintă preacurat chipul tău, auzi rugăciunea mea cea fierbinte și du-o înaintea Fiului tău iubit, Domnul nostru Iisus Hristos. Imploră-L să-mi lumineze sufletul meu cel întunecat cu lumina milei sale divine și astfel să pot scăpa din orice nevoie, necaz sau suferință. Roagă- L să mă ajute să trăiesc în liniște și pace, și să-mi dăruiască sănătate sufletului și trupului iar inima mea să-și găsească liniștea. Roagă-L să mă învețe să fac mereu fapte bune, să șteargă din mintea mea amintirile prostești, învață-mă să respect toate poruncile Sale, pentru ca să scap de chinurile veșnice și să nu fiu oprit să intru în Împărăția Sa Cerească a lui Dumnezeu. O, Preasfântă Maică a lui Dumnezeu! Tu care ești bucuria tuturor celor suferinzi ascultă-mă pe mine care sufăr! Tu care ești numită ''Cea care alină supărările'' aină-mi necazurile mele! Tu Rug aprins, ocrotește lumea și salvează-ne pe toți, de săgețile arzătoare și vătămătoare ale dușmanilor! Tu, Salvatoarea celui piedut, nu mă lăsa să mă pierd în adâncul păcatelor mele! Căci după Dumnezeu tu ești întreaga mea speranță și ocrotire. În această viață te rog să fii apărătoarea mea și mediatoarea mea privitor la viața veșnică înaintea Fiului tău preaiubit, Domnul nostru Iisus Hristos. Iar eu te voi respecta, Preasfântă Maică a lui Dumnezeu și preabinecuvântată Fecioară Maria până la sfârșitul vieții mele. Amin.
|
||||
|
||||
![]()
Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, liniștește sufletul meu cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și întristarea sufletului meu cu harul Său.
Potolește furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc și stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică și împrăștie ceața nelegiuirilor mele de la fața mea, căci acestea mă împresoară și mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârșit; totul îmi este greu, chiar și rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele șoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topește gheața din jurul sufletului meu și încălzește-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu mă alunga de la fața ta, ci primește rugăciunea robului tău. Tristețea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta și nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde și apărarea tututror credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Amin. Prea Sfântă Maică a lui Hristos, Prea Curată, Prea Binecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbește precum valurile mării lovesc corăbiile! El mă urmărește ziua și mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă – duhul meu se cutremură. Grăbește, Prea slăvită Maică și mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine și să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârșită și este cel mai mare vrăjmaș al puterilor iadului. Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forte diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu ești gata să-1 eliberezi din legăturile iadului. Slobozește-mă și pe mine. Privește cum satana vrea să mă facă să mă împiedic și să-mi zdrobească credința, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ție, ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii. Amin.
|
|||
|
|||
![]()
Pe Tine te stiu folositoare si pazitoare prea tare a vietii mele Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care risipesti tulburarea napastelor si izgonesti asupririle diavolilor ,asadar Tie ma rog intotdeauna izbaveste-ma de stricaciunea chinurilor mele.Amin!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() O, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Fecioară stăpână, ceea ce ești mai înaltă și mai presus decât îngerii și arhanghelii și mai cinstită decât toată făptura; mirarea cea mare a îngerilor, propovăduirea proorocilor, podoaba cea aleasă a arhanghelilor, întărirea cea tare a mucenicilor, lauda cea preamărită a apostolilor, povățuitoarea cea tare a călugărilor, înfrânarea cea tare a postitorilor, curăția și mărirea fecioarelor, veselia cea lină a maicilor, înțelepciunea și învățătura pruncilor, cârmuitoarea săracilor și a văduvelor; îmbrăcăminte celor goi, sănătate celor bolnavi, izbăvire celor robiți; liniște celor de pe mare, liman bun celor înviforați, povățuitoare neostenită celor rătăciți, mergere ușoară celor călători, odihnă bună celor osteniți, acoperământ și scăpare celor asupriți; nădejde celor fără de nădejde, ajutătoare celor lipsiți; celor săraci bogăție neîmpuținată, celor întristați de-a pururea mângâiere, celor pe care nu-i iubește nimeni iubire cu smerenie; celor păcătoși mântuire către Dumnezeu; tuturor creștinilor îngrădire tare, ajutătoare nebiruită și folositoare. Prin tine Cel nevăzut S-a făcut văzut, pentru care aducem rugăciune ție, noi robii tăi, Doamna noastră. O, preamilostivă împărăteasa Luminii celei înțelegătoare și preamărită, care ai născut pe Împăratul nostru, Hristos Dumnezeu, Cel ce dă viață tuturor, ceea ce ești mărită de cele cerești, minte îngerească, stea cu totul luminoasă și mai sfântă decât toți sfinții; împărăteasa împăraților, stăpâna tuturor făpturilor, Fecioară încuviințată de Dumnezeu, mireasă nenuntită, palat al Preasfântului Duh, scaun de foc al nevăzutului Împărat, chivot ceresc purtător al Cuvântului lui Dumnezeu, căruța cea în chipul focului; odihna Dumnezeului celui viu, zămislirea negrăită a trupului lui Hristos, cuibul Vulturului ceresc, turtureaua cea cu bună glăsuire, porumbița cea preabună, lină și fără de răutate; Maică iubitoare de fii, adâncul milelor, picătura care risipește mânia lui Dumnezeu, adâncimea cea nemăsurată, taina cea negrăită, minunea cea neștiută, minune nespusă; Biserică nefăcută de mână omenească a însuși Împăratului tuturor veacurilor; tămâia cea cu bun miros, veșmânt cinstit, porfiră de Dumnezeu țesută, rai sufletesc, odrasla pomului celui de viață purtător, floarea cea preafrumoasă, care ai înflorit nouă veselia cerească, strugurele mântuirii noastre, paharul Împăratului ceresc, întru care s-a dres de la Duhul Sfânt vinul harului celui neîmpuținat; solitoarea legii, începătura credinței celei adevărate a lui Hristos, turnul cel neclintit, pieirea ereticilor, sabia mâniei lui Dumnezeu împotriva tuturor celor nelegiuiți; îngrozire diavolilor, biruință în războaie, păzitoare adevărată tuturor creștinilor și lumii încredințată mântuire. O, întru tot milostivă Doamnă Fecioară, stăpână Născătoare de Dumnezeu, auzi-ne pe noi cei ce ne rugăm ție și arată mila ta poporului dreptcredincios; roagă pe Fiul tău să ne izbăvească de tot răul. Și păzește locașul acesta și toate orașele și satele și părțile creștinești și tot poporul cel binecredincios, care scapă și cheamă numele tău cel sfânt de toate nevoile, de boală, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră și de războiul cel dintre noi, de toate durerile și de toate necazurile. Ca să nu fie împuținați robii tăi nici cu răni, nici cu îngrozire, nici cu moarte, nici cu dreapta mânie a lui Dumnezeu; ci îi păzește și îi mântuiește cu mila ta, Doamnă, ceea ce te rogi pentru noi și pentru buna întocmire a văzduhului, spre vremi aducătoare de roadele cele de folos, pe care nouă le dăruiești. Ușurează, ridică și miluiește, stăpână preamilostivă, Născătoare de Dumnezeu prealăudată, de toate nevoile pe cei ce sunt în primejdii. Adu-ți aminte de robii tăi și nu trece cu vederea lacrimile și suspinarea lor; ci ne înnoiește pe noi cu bunătatea ta, ca să ne mângâiem cu mulțumire, aflându-te pe tine ajutătoare. Milostivește-te, Doamnă preacurată, spre ajutorul poporului celui binecredincios. Nădejdea noastră, adună pe cele risipite: pe cei rătăciți pe cale povățuiește-i, pe cei căzuți de la dreapta credință iarăși la credință întoarce-i, pe cei bătrâni sprijinește-i, pe cei tineri îi învață, pe prunci hrănește-i și preamărește pe cei ce te preamăresc; dar mai ales păzește sfântă Biserica Fiului tău și o ferește întru lungime de zile. O, milostivă și preaîndurată împărăteasă a cerului și a pământului, Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, miluiește cu mijlocirea ta poporul dreptcredincios și toată dreptcredincioasa creștinătate. Păzește-o sub acoperământul milei tale, apăr-o pe ea cu cinstitul tău acoperământ și roagă pe Hristos, Dumnezeul nostru, pe Care mai presus de fire L-ai întrupat, să ne încingă pe noi cu putere de sus, ca să ne putem apăra împotriva vrăjmașilor noștri văzuți și nevăzuți ce se oștesc asupra noastră. Caută spre noi toți cu folosința ta cea preamilostivă, ridică-ne pe noi din adâncul păcatelor și ne luminează ochii inimii spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, iar la înfricoșătorul județ, pe Fiul tău pentru noi roagă-L. Pe cei ce s-au mutat întru dreapta credință din această viață în cea veșnică, împreună cu îngerii, cu arhanghelii și cu toți sfinții, împărtășește-i ca să stea de-a dreapta Fiului tău și Dumnezeu; și cu rugăciunea ta învrednicește pe toți ortodocșii creștini să viețuiască cu Hristos și cu bucurie în locașurile îngerești să se desfăteze. Că tu ești, Doamnă, mărirea celor cerești și ajutătoarea pământenilor; tu ești nădejdea și folositoarea tuturor celor ce aleargă la tine și cer ajutorul tău cel sfânt; tu ești rugătoarea cea fierbinte către Fiul tău și Dumnezeul nostru, că rugăciunile Maicii mult pot spre îmblânzirea Stăpânului. Și cu a ta mijlocire îndrăznim să ne apropiem de sfântul altar, de harul preasfintelor și de viață făcătoarelor Taine, deși suntem nevrednici. Pentru aceea și pe icoană văzând chipul tău cel întru tot cinstit și pe Cel atotțiitor cu mâna ținând, ne bucurăm noi păcătoșii și cu umilință căzând, pe acesta cu dragoste și cu frică îl sărutăm, așteptând, Doamnă, prin sfintele și de Dumnezeu primitele tale rugăciuni, să ajungem la cele cerești ale vieții celei fără de sfârșit și să stăm fără de rușine în ziua judecății de-a dreapta Fiului tău și Dumnezeului nostru, slăvindu-L pe El împreună cu Cel fără de început al Lui Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață Făcătorul Lui Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru | claudiu-marius | Rugaciuni | 208 | 18.02.2019 20:00:38 |
Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 18 | 25.03.2018 04:20:35 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu | alecsandru | Rugaciuni | 20 | 06.02.2010 18:42:59 |
Maria Nascatoare de Dumnezeu | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.08.2008 12:39:39 |
|