Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2013, 20:26:17
elyaelya elyaelya is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.02.2013
Implicit Cateva cuvinte despre intalnirea cu parintele Cleopa

M-am intalnit cu parintele Cleopa, in anul 2006, cand am mers cu o colega , la manastirea Sihastria. Eu pe atunci aveam17 ani si nu stiam nimic despre credinta, decat Tatal Nostru. Am ramas profund impresionata de invataturile acestui mare duhovnic, ce imi parea ca un BATRAN SFANT, iesit dintr-o icoana. Invataturile lui erau in special, despre dogmele bisericii ortodoxe , despre canoanele sfintilor Parinti, pe care indemna duhovnicii, care veneau la sfintia sa, sa le respecte neaparat.La parintele Cleopa, la chilie, era plin de sute de oameni, care veneau in valuri si de autocare venite din toata tara si din strainatate. In sfintia sa, lucra din preaplin, harul lui Dumnezeu. Eu am simtit acest har, de cate ori ma duceam la Sihastria si ma podideau lacrimile pentru pacatele mele, desi nu citisem mai nimic, din religie.Prezenta sa, era inconjurata de Duhul Sfant si tot ce stiu, este ca citea gandurile oamenilor, care veneau cu necazuri, la dansul. Multi dintre tineri cereau binecuvantare pe ntru manastire, fiind cuceriti de sfintenia vietii sale. Parintele Cleopa a indrumat mii de oameni, pe calea credintei Ortodoxe si avea vorba sa, care mangaia pe tot omul- "sa ne vedem cu totii la Rai". El isi spunea siesi, in marea lui smerenie,"mos putregai" si te facea sa-ti simti nimicnicia de om pacatos, in fata lui Dumnezeu.
Ca sa ne mai mangaie , pe noi pelerinii veniti de departe, ne povestea despre viata lui din pustie, cand s-a intalnit cu dracii, care il necajeau necontenit- aceasta au fost luptele sfintiei sale in pustie, pe care noi, la nivelul nostru mic, nu putem decat sa ni le imaginam si sa ne minunam.
Parintele Cleopa, mi-a ramas pentru toata viata mea in suflet si m-a marcat foarte mult intalnirea pe care am avut-o , chiar daca a fost numai in grupul de pelerini. La manastirea Sihastria, am invatat sa ma rog si am invatat ca in viata nu e de pret mandria , ci smerenia, de care trebuie sa ne folosim mereu, pentru mantuirea noastra. Cum zicea un parinte de la manastire, Sihastria se mai poate numi si " smerenia' si asta o vezi dupa un pelerinaj , acolo, la manastire.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturii ale marilor noștri duhovnici + cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 8 23.06.2011 13:10:48
Mărturii ale marilor noștri duhovnici + cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 1 17.02.2010 09:27:05
despre 'parinti clarvazatori' si ghicitori boby1976 Generalitati 3 17.12.2009 15:40:48
Despre PARINTI MarinaAlca Generalitati 60 07.11.2009 05:22:23
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56