![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai sunt si unele invataturi mai anevoie de inteles, dar cele despre botez (subiectul nostru) sunt cat se poate de clare. Nu este nevoie nici de intelegerea ortodoxa, nici de interpretarea adventista. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma bucur oricum ca d-voastra ati inteles botezul. Botezul d-voastra il considerati valid, in timp ce al nostru il considerati invalid, pentru ca taina initierii a avut loc in pruncie. Am inteles asta. Nu ati spus insa si ce propuneti: repetarea botezului in Biserica Ortodoxa sau trebuie sa venim la d-voastra, sa trecem la cultul adventist. Last edited by ioanna; 23.02.2013 at 21:58:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sigur, trebuie repetat, noi ne-am afundam cu fata, ei se arunca pe spate. Probabil numai asa e valid :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In occident si cred ca in special in SUA ii invata ca asa face BC ca sa atraga membri noi. Adica vezi doamne daca ar lasa copilul nebotezat ar fugi la adventisti sau penticostali. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se mantuiesc in masura in care se straduie sa-si vindece cauza pacatului si fac cele ale Ortodoxiei. Last edited by ioanna; 23.02.2013 at 22:56:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Uite aici martiriul Sf. Policarp al Smirnei in 167 DC
Si apoi a fost dus in cetate, fiind Sambata cea Mare. Si toti incercau sa-l convinga sa se lepede de Hristos, macar si numai cu vorba, iar nu din suflet. El insa a raspuns proconsulului: „De optzeci si sase de ani Ii servesc (lui Hristos) si nici un rau nu mi-a facut. Cum pot sa blestem pe Imparatul meu, Cel ce m-a mantuit?“. La ce varsta s-a botezat ??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul temnicerului din Filipi nu are cum sa cuprinda si copii. Daca cititi versetul anterior (Fapte 16:32) veti vedea ca se spune: "I-au vestit Cuvantul Domnului atat lui (temnicerului) cat si tuturor celor din casa lui". Apoi, toti acestia, din casa temnicerului, carora li s-a vestit Cuvantul, au fost botezati. Intrebare: cati bebelusi, din casa temnicerului, au ascultat Cuvantul, au crezut si au fost botezati? Mai sunt 4 cazuri (Corneliu, Lidia, Stefana, Crisp) in Sfanta Scriptura, unde se vorbeste despre botezul unei persoane si a celor din "casa lui". Dar, in toate cazurile (la fel ca in cazul temnicerului din Filipi) se vede ca este vorba de persoane care au ajuns la un grad de maturitate. Sau, dvs. nu ati auzit de case in care toate persoanele sa fi depasit conditia de bebelus sau copilas? Eu cred ca sunt cele mai multe astfel de "case" (la mine pe scara, din 30 de apartamente, doar la 2 sunt copii - dar si aceia marisori, de scoala). Nu mai cautati, in Sfanta Scriptura, cazuri de botez a pruncilor sau copilasilor. Nu veti gasi. Nu aveti cum. Botezul crestin (scripturistic) este legat de credinta celui care se boteaza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca adventistii de ziua a saptea contesta putinta copiilor de a se impartasi de Hristos, pe baza credintei celor apropiati lor, asa cum o arata faptul biblic al impartasirii unor adulti de darurile lui Hristos prin credinta acelora,iarasi e problema lor, nu a noastra. Daca adventistii de ziua a saptea sunt ferm convinsi ca in "casa" acelor oameni din relatarile biblice nu puteau exista si copii, e doar convingerea lor, nu o certitudine. Chiar si adventistul stie din relatarile Sf. Irineu dar si a altora ca in sec.II se botezau pruncii, odata cu "casa", deci eu prefer sa cred in crestinii aceia, mai apropiati de Hristos, decat in cei rasariti prin sec.XIX. Daca adventistii de ziua a saptea considera ca doar botezul lor e valid, cum spunea patrunjeluldigital, sa le fie de bine, nu-i invidiez deloc. Din partea mea pot sa se considere unicii crestini din lume. Last edited by ioanna; 27.02.2013 at 18:19:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i bagati in seama pe adventistii de ziua a saptea; nu va incredeti in ei. Cercetati ce spune Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|