Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu e cazul, aspectele dogmatice privitoare la botez imi sunt clare. Aveam doar o curiozitate in privinta cultului din care faceti parte, insa mi-ati lamurit-o, iar intre timp s-a rezolvat si problema pe care a avut-o site-ul d-voastra, deci cine este interesat de convingerile adventistilor, modul in care intelegeti d-voastra Scriptura citeste direct de la sursa: http://www.adventist.ro/index/convin...2-botezul.html
|
Atât curiozitatea dv. cât și saitul adventist sunt pe lângă topicul de față. În schimb aspectele dogmatice ale botezului penticostal și ortodox sunt importante. Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi inițiat topicul de față.
Deci, are importanță dogmatică dacă cel botezat e cufundat de trei ori sau doar o dată? Din punct de vedere penticostal și din punct de vedere ortodox. Acesta ar fi primul aspect.
Al doilea aspect: are importanță dogmatică faptul că botezatul matur din filmulețul postat de dvs. stătea cu mâna afară din apă în momentul cufundării? Din ambele puncte de vedere.
V-am adresat dumneavoastră întrebarea, deoarece vă apreciez postările echilibrate și bine documentate.