Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca postez si ceva de nu are legatura cu subiectul, insa sunt foarte nelamurita si am marea rugaminte sa ma ajutati, daca se poate. Pe 23 ianuarie fetita mea in varsta de 5 luni s`a stins din viata.... Duminica, pe 3 martie se implinesc cele 40 de zile si voi face parastas sambata 2 martie. Si am cateva intrebari daca ma puteti ajuta cu raspunsuri deoarece nu am mai trecut printr`o inmormantare pana acum si chiar nu stiu cum trebuie sa procedez. In primul rand as vrea sa stiu cate lumanari se impart in biserica dupa terminarea slujbei, am auzit fel si fel de pareri, ba 22, ba 40, ba 44.... Totodata as vrea sa stiu ce trebuie sa fac cu panza de doliu de deasupra usii ? Se da cuiva, se patreaza in casa, se pune la mormant, se leaga de un pom... iarasi pareri din mai multe parti. Deasemenea stiu ca se impart vase cu mancare, trebuie impartit un numar anume? Cana in care s`a pus apa timp de 40 de zile se patreaza in casa sau se imparte ? Si fetitei care a carat apa in acest timp, am inteles ca trebuie sa`i impart galetusa cu care a carat, ceva lucrusoare sau bani si un vas cu mancare. In galeata pe care i`o impart trebuie pus ceva ?
Multumesc anticipat!
|