![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu cand am fost vinovata am platit cu umilinta peste masura si batjocura,cei care n au regrete n au patit nimic,dar nu trebuie sa ne para rau,trebuie sa intelegem ca ei sunt mai impovarati ca noi,dar nu arata.si totusi sa simtim compasiune. omul vinovat e impietrit cu inima,reactioneaza ca un nebun din nestiinta,dar noi trebuie sa l iertam pt ca nu el se lupta pt sufletul nostru nici pt al sau cu astfel de comportament libertin si cu orice alte cauze.in plus el nici nu se simte marioneta in mana diavolului,cum ne simtim noi sau poate se simte mai tarziu.cel mai bine e sa evitam de la inceput conflictele ca din cauza orgoliilor si lipsei de smerenie ne certam. chiar am citit ieri despre smerenie si m am simtit atat de mica in fata unei virtuti atat de mari.m am intrebat cine poate fi eroul ala care poate trece si prin asta.Iisus a spus:invatati nu din carti,nu de la ingeri ci de la Mine ca eu sunt bland si smerit cu inima...of...dar cat apogeu de desavarsire ni se cere?un om mai presus de oameni..si noi niste furnici ![]() Last edited by rainrainbow; 02.03.2013 at 11:00:34. |
|
|||
|
|||
![]()
chiar mi am dat seama de ceva.atunci cand ti se face rau si nu ierti,omul respectiv e plin de mandrie si de satisfactie,deja se simte buricul pamantului.atunci cand ierti el se micsoreaza in proprii lui ochi si deja nu se mai simte asa de important.pana la urma trebuie actionat si cu putina indiferenta fata de suferinta ca numai asa il dezarmezi.sau atunci cand primesti o palma,un pumn sau un sut...ce o mai fi...
![]() Last edited by rainrainbow; 02.03.2013 at 11:19:37. Motiv: modificare |
|
||||
|
||||
![]()
Hm. Eu stiam ca uciderea lui Abel de catre Cain a adus razboiul in lume. A fost prima crima.
|
|||
|
|||
![]()
aia a fost prima crima,e buna si afirmatia ta,dar eu ma refeream la raul acumulat nu la cine a fost primul care l a adus...e ceva mai mult decat o singura crima.din cate stiu eu razboiul nu se duce doar intre 2 persoane.de exemplu razboiul intre 2 ideologii consecutive,se lupta care sa pastreze puterea punand in joc viata a mii de oameni,deci nu o crima ci uciderea unei mase de oameni,tinerea de minte a raului duce la dezastre.daca am uita tot raul,distrugerea ar fi evitata intr un fel.asta e concluzia pe care am tras o eu.cred ca cel care a adus primul rau in lumea spiritelor-moarte sufleteasca- este Lucifer,moarte pamanteasca-Adam si Eva si prima crima savarsita pe pamant-Cain.trebuie sa ne raportam putin si la evenimentele trecute sa intelegem de ce se tine minte si ce anume.si am citit asta intr o carte:"tinerea de minte aduce razboaiele".
Last edited by rainrainbow; 03.03.2013 at 12:28:03. Motiv: modificare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() dar vorba Parintelui Boca... Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi de la un moment dat, dai din ceea ce ești. ca, Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El. Subscriu aici, pentru ca in timp am vazut ca prin diverse imprejurari, Dumnezeu mi-a dat sansa sa arat acelei persoane (sau poate i-a deschis ei ochii!!!) ca nu sunt asa cum ma judeca ea, iar astazi imi zambeste si chiar glumim! Sigur, e loc de mult mai bine, dar fata de cum era, Slava Domnului ca a trecut!! cred ca si in iertare trebuie sa ai rabdare, cu tine insati mai ales, de aia zic ca am simtit o mare usurare cand am vazut ca pot ierta din toata inima!! poate dura ceva timp dar acel moment de respiratie profunda de uimire... ai impresia ca Dumnezeu mai intai tie ti-a facut un mare bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dulceață, văd că ești tare deșteaptă și că pe toate le știi tu mai bine ca toți, și atunci ce să fac, să mă supăr pe tine din invidie? Nu. Uite, îți pun o întrebare de 100 de puncte... dacă tot vorbim despre iertare: Pe ce motiv și pe cine s-a mâniat fratele mai mare atunci când a aflat că s-a întors acasă fiul risipitor, fiul acela al pierzării care pierdut era de s-a găsit și mort era de a înviat? (...și cine a pregătit boul vițel prea îngrășat atât de gustos?) N-ai să știi să-mi răspunzi decât dacă ai să te în-duioșezi cu multă compasiune creștină. Am să-ți comunic răspunsul cel conform cu părerea mea abea după ce-mi răspunzi frumos, așa cum știi tu... ca să ni se arate curcubeul. Până atunci stau afară cu Azorică și nu intru. (PS: mersi pentru floricică, deși în traducerea mea liberă, ceea ce ai codificat tu mai sus înseamnă că sunt un adevărat maimuțoi ce torn prostia cu tolceriul și care trag cu ochiul ispititor căci n-am gură să vorbească și să zâmbească ci sunt mut ca prostul încuiat de păcat) Și o întrebare suplimentară: Cum se face că el îngrijindu-se de porci și hrănindu-i cu roșcoave de cai morți, cum de tocmai el nu avea și trebuia să rabde foamea? Last edited by vsovivivi; 04.03.2013 at 10:12:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() nu te am jignit cum crezi u.esti ceea ce vrei sa pari.dar daca asa ai interpretat ..cine sunt eu sa te contrazic?.si tu esti istet,nu te mai subestima atata ![]() n am nevoie de puncte,ca doar nu platesc la vami cu ele.raspunsul la intrebarea nr 1: motivul-mandria.intrebarea nr 2: de prost si de lacom de placeri pacatoase.mai exista pe forum pilda cu fiul risipitor.vezi acolo mai multe detalii.trebuia sa te duci la biserica sa ti spuna pilda mai clar sa intelegi ca toti suntem fii risipitori.ne am ingropat talantii si n am orbit de pacate. Last edited by rainrainbow; 04.03.2013 at 11:01:12. Motiv: modificare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() n ai aratat in public,dar ai plans acasa,invata te sa fi peste tot la fel ca si Domnul e peste tot si asta din partea noastra ar putea fi perceputa ca o iertare fatarnica fara inima indurerata si fara iubire de aproapele,dar asteptarile sunt mari si eu zic ca ai inceput bine ![]() eu zic..Doamne fereste sa dau din ceea ce sunt.in cazul oamenilor cu viata imbunatatita se poate aplica,dar in cazul meu care abia am strigat dupa ajutor si inca ma aflu in valurile necrutatoare,abia ma chinui sa apuc mana Domnului,nu pot sa dau daca haina mea de botez nu e stralucitoare.mai intai trebuie sa iau de la mine(murdaria) si sa arunc cat mai departe,in cele mai e jos ale pamantului de unde a si venit,direct in gura ispititorului :)) sa se sature de serpii propriilor ispite.sa manance cu ceea ce m a amagit ca eu m am cam saturat. Dumnezeu cere mila nu jertfa,nu cere minuni.nu trebuie sa intelegem ca prin a ne sfintii trebuie sa devenim sfinti.trebuie sa alegem simplitatea si smerenia cele mai bune arme. "diavolul poate sa fuga intr o clipa de la un capat al pamantului la celalalt si noi nu putem sa tinem pasu cu el,dar se loveste,se impiedica de smerenie."(asta spunea pr.Cleopa) Dumnezeu ne da oportunitati in diferite imprejurari sa ne impacam cu oamenii,cateodata noi le respingem din mandrie,alteori acceptam.eu am iertat cu greu si acum simt umilinta si greutate si inca nu suport persoana in cauza,iertarea mea e fatarnica,dar am rabdare cu mine.nu am asteptari spectaculoase pe moment.cel putin nu mai exista tensiunea aia intre mine si persoanele de partea vinovatului suparat :)) , macar asa la suprafata deocamdata.trebuie macar sa ne gandim ca l suparam pe El si cata durere in inima avem atunci cand il suparam! ![]() iertarea noastra egoista in timp se va transforma in dragoste pt aproapele,numai cu ajutorul lui Dumnezeu ca fara El nu suntem nimic si nu putem nimic.apoi trebuie sa i multumim ca a actionat pt noi.daca noi nu iertam Dumnezeu ne smereste si ne pasc alte suferinte Dumnezeu ne face un bine,ne scapa de mandrie .totusi mintea mea intunecata nu poate sa inteleaga cum te poti vindeca de niste umilinte care te au vatamat prin alte umilinte?poate ai tu un raspuns. Last edited by rainrainbow; 04.03.2013 at 12:24:15. Motiv: modificare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ți-aș putea da un indiciu dar mă abțin ca să nu zici că mă laud și că n-am fost la biserică. Cu ce crezi că poți plăti la vămi dacă nu aduni din timp puncte albe? Cu punctele negre în desagă nimeni nu poate trece de ele oricâți bani și câte pungi ar avea pe mână. Last edited by vsovivivi; 04.03.2013 at 14:00:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iertarea pacatelor ca urmare a milosteniei? | costel | Spiritualitatea ortodoxa | 27 | 05.03.2013 14:31:12 |
Pacatul si Iertarea | Mosh-Neagu | Pocainta | 26 | 28.01.2013 17:45:08 |
despre iertarea pacatelor | alinuu | Intrebari utilizatori | 23 | 06.07.2011 18:08:46 |
Iertarea de aproape contradictorie Matei 18 cu 15-17 | Radu32 | Despre Sfanta Scriptura | 23 | 06.08.2010 09:38:13 |
Iertarea! | amatyyy | Umanitare | 26 | 17.05.2009 12:56:37 |
|