![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-eu cred ca e printre cei mai eretici patriarhi pe care i-a avut romania. Patriarhul Daniel acorda doctorului mason Irinel Popescu crucea patriarhala Cultul personalitatii la Patriarhul Daniel Obiectivul Patriarhului Daniel, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii” -Eu il apreciez pe PS Longhin de Bânceni-chiar daca este el in Ucraina- e un episcop cu adevarat ortodox si antiecumenist. PS Longhin de Banceni (Parintele Mihail Jar) – Conferința “Copiii,calea spre Hristos” –Parintele Mihail Jar un episcop ortodox antiecumenist cu o viata sfanta |
|
|
||||
|
||||
|
Faptul ca nu esti de acord cu unele viziuni de-ale sale, nu-ti da dreptul de a-l gratula cu diverse epitete pe Patriarhul nostru. Ne respectam ierarhii, chiar daca nu intotdeauna ii intelegem, asa e firesc.
Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 14:39:21. |
|
|
|||
|
|||
|
-ecumenismul este erezie,patriarhul este cu ecumenismul,este ecumenist deci e eretic,raspandeste erezia ecumenista in loc sa fie impotriva ereziilor si a ecumenismului asa cum sunt sfintii,marii nostri duhovnici,PS Longhin de Bânceni....
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 15:20:29. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu știu dacă vă dați seama, dar prin cele de mai sus tocmai v-ați declarat în schismă față de BOR.
|
|
|
|||
|
|||
|
Frate, ei gandesc/cred altfel, adica de fapt opus in multe privinte decit noi, nu te-ai obisnuit pina acum? Nu e mai putin adevarat ca, in timp ce Papa Benedict al XVI-lea asculta, fie si oarecum indirect, de doleantele SSPX in domeniul liturgic, stilistii romani , rusi si greci au fost tratati extrem de dur, inclusiv fizic (Glicherie a fost lovit peste rect cu sirma ghimpata, de exemplu). Nu ca fanaticii ultraschismei nu sunt niste fanatici. Dar ramin tot oameni, oricit de timpiti ar fi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ortodocsii asculta de Hristos in primul rand, de Capul Bisericii, si deci de dreapta invatatura. Nu asculta orbeste de un om, pentru ca nu avem infailibilitatea umana. Putem sa constatam o invatatura gresita chiar si la un ierarh, dar schisma este doar despartirea de Biserica, nu se face asta chiar daca un preot sau ierarh greseste. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu-i cunosc. In sensul ca am auzit de numele lor, dar atat.
Nu se vorbeste despre ei. Nu stiu ce activitati au, in afara de a scrie carti. Nu stim noi, oamenii de rand. Si chiar vreau sa va intreb: voi ati vazut la biserica voastra vreodata vizita unui episcop? Exista un tron special pentru ei in orice biserica... Am vazut mi se pare o singura data in Timisoara...la catedrala. In alte parti totusi se duc printre oameni, fac controale, merg la slujbe in biserici. Citeam ce actiuni frumoase organizeaza in diaspora (ma refer la ierarhii ortodocsi). Unii se straduie si sunt iubiti de oameni.
|
|||
|
|||
|
IPS Daniel a fost condamnat inainte sa fie ales, probabil ca unii chiar au urmarit ca Biserica sa aiba in frunte un patriarh slabit si am sarit si noi si am muscat din el in buna traditie romaneasca. Si apoi asteptam ca schiopul caruia noi i-am rupt piciorul sa castige la maraton.
|
|
|
|||
|
|||
|
Totuși, cred că-ar mai bine, dacă ne-am ruga pentru el!
|
|
|