Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2013, 10:34:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Ortodocsii se pot face o nunta crestina doar cu persoane care au religie ortodoxa sau catolica. Cu dispensa episcopala se mai fac si nunti cu protestanti.
Sunteti sigura ca, in cazul casatoriei ortodoxe dintre o parte ortodoxa si o parte catolica nu este nevoie de dispensa episcopala ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 18:24:52
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sunteti sigura ca, in cazul casatoriei ortodoxe dintre o parte ortodoxa si o parte catolica nu este nevoie de dispensa episcopala ?
Daca stau bine sa ma gandesc, nu pot pune mana in foc... Acum vreo 10 ani, sau mai multi, stiu cam am intrebat ceve de genul asta si preotul mi-a raspuns ca el a celebrat casatorii mixte catolic-ortodox, ba chiar o nunta protestant - ortodox, dar cu dispensa episcopala... de unde am dedus ca pentru catolic-ortodox nu era nevoie de dispensa. Specific ca nu e un preot tocmai prieten cu catolicismul... poate oi fi inteles eu gresit. Subiectul asta nu l-am aprofundat pentru ca nu am avut de ce.

In urma cu cativa ani am intrebat o data daca putem fi nasi pentru o familie mixta (ea greco-catolica, el ortodox) care se casatoreau in biserica greco-catolica si mi s-a raspuns ca daca se casatoreau in biserica ortodoxa era ok, puteam fi nasi, dar nu in cazul expus de mine. Respectiva familie tot nasi ortodocsi (practicanti) a avut, dar proveneau din Ardeal unde e ceva mai multa toleranta, pentru aceia nu au fost probleme.
Reply With Quote
Răspunde