![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vă rog să îmi recomandați o carte/ lucrare despre Sfânta Liturghie, respectiv despre semnificațiile acestei slujbe.
Mulțumesc! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.librarie.net/carti/68882/...fantul-Gherman http://www.librarie.net/carti/170964...nahul-Grigorie
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
http://www.librariasophia.ro/carti-S....-so-1393.html
E o carte pe care am primit-o de la un frate de manastire mi-a daruit-o atunci cand cautam niste raspunsuri legate de alegerea caii in viata,o recitesc acum si cred ca o voi reciti in momentele grele. Last edited by ffflorina; 10.03.2013 at 19:04:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nota autorului: "Scopul principal al acestei carti a fost ca poporul lui Dumnezeu sa realizeze necesitatea unei participari cat mai vii, cat mai inflacarate si mai autentice, la Taina Impartasirii cu Iisus Hristos, pentru schimbarea si indumnezeirea fapturii umane. Pentru ca sa accentuez maretia neegalata a Sfintei Liturghii, m-am straduit sa aduc fapte adevarate, in legatura directa sau indirecta cu taina Sfintei Euharistii, atat spre folosul simplilor participanti, cat si celor ce se impartaseau din Potirul Vietii. Experientele acestea le-am preluat din vietile sfintilor, din ceea ce am auzit si am vazut personal in cei 43 de ani de slujire preoteasca la parinti imbunatatiti si nevoitori, smeriti si cu har, la monahii din Sfantul Munte sau la crestinii simpli, dar cinstitori de Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei Kuraev, "Despre Hristos"
va postez cateva fragmente "Și atunci cînd tratăm subiectul mai îndeaproape, nu pot să nu remarc un lucru straniu, un lucru pe care îl constat la numeroase suflete ortodoxe, în numeroase familii dreptmăritoare. Iar constatarea este următoarea: adeseori, poposind la cineva, observ cu multă tristețe - chiar și în casele unor tineri slujitori bisericești - că în locul dedicat al casei, în "ungherașul sfînt", nu se află vreo icoană de-a Mîntuitorului. În multe case ea lipsește cu desăvîrșire. E drept, există icoane ale Maicii Domnului, din cele mai variate, sunt și o mulțime de icoane mai mici și mai mari ale Sfinților. Dar oamenii nici nu sesizează vreo lipsă prin faptul că nu au icoana lui Hristos. Ca să vă dați seama, în Epistola către Evrei, Ap. Pavel vorbește despre sfinți ca fiind "nor de mărturii" (Evrei 12:1). Se crează impresia, însă, că în mintea unor oameni acest "nor" devine atît de dens că nu mai lasă să se întrezărească "Soarele" după el - tocmai Acela despre Care aceia mărturisesc." "Pentru început, aș vrea să ne lămurim într-o chestiune cam încurcată azi, dar care, de fapt, este foarte simplă. Ce înseamnă a fi creștin? Nu v-ați întrebat? E un subiect plin de confuzie. În realitate, însă, e simplu de tot: creștin se numește omul care Îl privește pe Hristos prin ochi de Apostol. Vă dați seama, îl putem califica pe creștin ca bun, ca rău, ca deștept, ca obtuz - dar ele nu țin decât de particular. Pe Hristos Îl putem privi cu ochi diferiți. E limpede că un fel de privire este a lui Iuda și un alt fel este a Sfîntului Apostol Petru. Privirea lui Ponțiu Pilat e și ea diferită. Irod are și el o viziune asupra lui Hristos. Înțelegem, dar, că a fi creștin nu înseamnă să te uiți la Hristos ca și Pilat, ci așa cum se uitau la El Apostolii. O altă nedumerire apare imediat, și anume, unde se pot găsi acești "ochi"? Cum putem face rost de acea privire de ucenic, de acel om care Îl vedea pe Hristos, care Îl auzea, care viețuia împreună cu El, care Îl iubea - mai ales ca acesta din urmă, pentru că inimii care iubește i se descoperă lucrurile cele mai importante." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ati citit... | timeea89 | Generalitati | 11 | 23.01.2015 11:36:59 |
Ne-a citit la morti! | bitaionela | Vrajitoria | 21 | 20.06.2011 21:24:41 |
Merită citit ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 20 | 26.04.2010 10:07:36 |
Ce carti de misiologie-sectologie ati citit? | Mirean | Secte si culte | 22 | 14.04.2009 12:56:42 |
Daca a citit cineva | truthtostone | Generalitati | 0 | 22.11.2008 13:23:27 |
|