Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2013, 11:16:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zabulon Vezi mesajul
Dvs. credeti cu adevarat in invierea mortilor (sau credeti in nemurirea celui care moare)? In functie de ce va veti raspunde, veti sti cat de importanta este Invierea pentru dvs. A tine o zi (pe care Domnul nu a ceruto), mimand importanta invierii, este doar o nascocire omeneasca.
Cred in Cuvantul Scripturii, care ne arata ca venirea lui Hristos va fi cauza prefacerii lumii si a invierii trupesti a mortilor si de asemenea cred ca omul, fiind o creatura unica, creata dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu se afla intr-o permanenta relatie cu El, deci cred in indestructibilitatea relatiei dintre Dumnezeu si om ca persoane, cred ca pentru El nici o persoana cu care a stat in relatie nu mai inceteaza de a exista. Nu mai continui dialogul cu d-voastra, din moment ce reluati la nesfarsit aceleasi subiect, ajungand in final la discutii sterile. Numai bine.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:30:00
zabulon zabulon is offline
Banned

Data înregistrării: 05.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred in Cuvantul Scripturii,
Din postarile dvs. se vede mai mult cum contraziceti Scriptura. Va dau un exemplu:

Ioanna spune:
Citat:
Nu sustinem conceptia adventista conform careia invie prima data dreptii, trec o mie de ani, dupa care invie pacatosii
Iar Scriptura spune:
"cei morti întru Hristos vor învia întâi,"(1 Tesaloniceni 4:16 - Biblia Sinodala)
"Iar ceilalti morti nu înviazã pânã ce nu se vor sfârsi miile (sau cei o mie) de ani. "(Apocalipsa 20:5 - Biblia Sinodala)

Citat:
Nu mai continui dialogul cu d-voastra,
Oricum nu a fost un dialog. Eu vorbeam despre catehismul ortodox si invataturile adventiste iar dvs. o dadeati cu "obsesia mea pentru Decalog". Eu puneam o intrebare clara,dvs. o dadeati cu tot felul de inventii, fara legatura cu subiectul in discutie.

Ganduri bune sa va dea Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:44:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zabulon Vezi mesajul
Din postarile dvs. se vede mai mult cum contraziceti Scriptura. Va dau un exemplu:

Ioanna spune:

Iar Scriptura spune:
"cei morti întru Hristos vor învia întâi,"(1 Tesaloniceni 4:16 - Biblia Sinodala)
"Iar ceilalti morti nu înviazã pânã ce nu se vor sfârsi miile (sau cei o mie) de ani. "(Apocalipsa 20:5 - Biblia Sinodala)
Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și care vor auzi vor învia.

Deci vezi cum s-au facut deja 2000 de ani ?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:22:51
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și care vor auzi vor învia.
Deci vezi cum s-au facut deja 2000 de ani ?
,,Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac Se pare ca unii nu cred intr-adevar asta.
Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Centesimus fura din banii de zeciuieli, ca sa-si cumpere cartele de telefon ...
Exagerati cu gluma; exista weirless.
Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar si noi facem foarte rau ca ne razboim cu ei si in general toti.
Iti dai seama ce tragic ar fi pentru unii daca s-ar inchide sectiunea "secte si culte"? :) Daca ma gandesc bine, n-a adus un plus pozitiv, doar polemici si "razboaie".

Last edited by ioanna; 06.03.2013 at 13:30:20.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:34:38
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Exagerati cu gluma; exista weirless.
"wireless", perhaps?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:37:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ce ne mai legăm de fiecare virgulă. Ca să arătăm cât de atenți și știutori suntem noi?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 14:44:45
zanzabucu zanzabucu is offline
Banned

Data înregistrării: 05.03.2013
Implicit

Citat:
,,Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac Se pare ca unii nu cred intr-adevar asta.

Cititi si :"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40 - Biblia Sinodala)

Inca o asemanare: si ortodocsii si adventistii cred in mostenirea vietii vesnice. Ramane doar sa intelegem ca aceasta va fi dupa inviere (asa cun ne spune Domnul Iisus Hristos). Nu mortii mostenesc viata vesnica ci cei inviati din morti.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 20:18:15
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zanzabucu Vezi mesajul
Cititi si :"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40 - Biblia Sinodala)

Inca o asemanare: si ortodocsii si adventistii cred in mostenirea vietii vesnice. Ramane doar sa intelegem ca aceasta va fi dupa inviere (asa cun ne spune Domnul Iisus Hristos). Nu mortii mostenesc viata vesnica ci cei inviati din morti.
Si dupa ce vom epuiza asa-zisele asemanari vor urma ... diferentele, nu-i asa?
Chestia cu asemanarile e un fel de "killing me softly", o moarte inceata, la foc mic.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Răspunde