Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2013, 22:50:54
aanrra aanrra is offline
Member

Data înregistrării: 26.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Alta problema cu bunica mea este ca scrie pe la biserici ca nu are ce manca in timp ce frigiderul si camara sunt pline. a mintit si un preot ca tatal meu o batea si ia dat parintele 4 milioane si a venit si acasa sa-l dojeneasca pe tata.
Daca este real ceea ce scrii,daca...de ce nu mergeti,tu si mama ta la biserica pe care o frecventeaza bunica si sa vorbiti cu preotul respectiv?In inceputul postarii spui ca nu aveti de mancare din cauza bunicii iar mai jos ,,frigiderul si camara sunt pline,,....pana la urma cum este??
,,Nu a fost niciodata un copil bun,nevasta,mama,bunica,,...cum vine asta???

Last edited by aanrra; 06.03.2013 at 22:53:54.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 00:15:00
ellami ellami is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aanrra Vezi mesajul
Alta problema cu bunica mea este ca scrie pe la biserici ca nu are ce manca in timp ce frigiderul si camara sunt pline. a mintit si un preot ca tatal meu o batea si ia dat parintele 4 milioane si a venit si acasa sa-l dojeneasca pe tata.
Daca este real ceea ce scrii,daca...de ce nu mergeti,tu si mama ta la biserica pe care o frecventeaza bunica si sa vorbiti cu preotul respectiv?In inceputul postarii spui ca nu aveti de mancare din cauza bunicii iar mai jos ,,frigiderul si camara sunt pline,,....pana la urma cum este??
,,Nu a fost niciodata un copil bun,nevasta,mama,bunica,,...cum vine asta???
pai cand e plin ia sa duca de pomana.
este logic, cand luam banii, luam de ale gurii, dar apoi ele dispar

daca am merge la preotul respectiv si am spune adevarul, bunica nici cu Iisus langa ea nu ar mai avea voie sa intre in biserica.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 14:00:54
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Ellami,raspunsul pe care ti l-am dat eu este unul foarte bun,mi l-a dat duhovnicul.Si am auzit si la televizor o parere la fel tot a unui preot.Daca nu vrei sa citesti treaba ta dar nu poti sa ocolesti adevarul.Acum din pacate pleci de pe forum si mai ai si ironii.Dar na.

Uite iti postez inca odata mesajul ,baga-l la cap,te sfatuiesc sa i-l zici bunicii tale si sa-l inveti sa-l zici si la scoala la serbarea de gradinita,iti da premiu sigur.Glumeam.

Dumnezeu sa o ajute pe bunica ta sa vina pe calea cea buna!Si pe tine de altfel!Doamne ajuta!

De ce pune atata accent pe morti?Adica DA,trebuie sa ii POMENIM,trebuie sa NE ADUCEM AMINTE DE EI dar nu sa ne dam tot din casa ca sa pomenim mortii.E MAI BINE DACA FACE POMANA UNOR VII,unor copii amarati,unoi oameni cu nevoi mari decat la morti.Zic inca odata ca mortii trebuie pretuiti si pomeniti dar nici chiar asa.Parerea mea.
Sfatul meu este sa vorbesti cu ea calm si intelegator si sa ii explici ce am zis.Nu e normal sa va lase pe voi fara mancare si sa dea tot din casa pentru morti,de pomana etc.
Fa-o sa inteleaga ca nu asta e scopul Mantuitorului Iisus Hristos,nu asta ne-a cerut El nu asta vrea El de la noi,El vrea sa ne iubim unii pe altii,sa ne pretuim ,sa facem MILOSTENIE dar nu sa ne lasam pe noi INFOMETATI!REPET MAI BINE SA FACA MILOSTENIE UNOR VII!E MAI MARE PRET!Si Hristos apreciaza mai muuuult asta!
Sfatuieste-o exact cum am zis.Vorbeste si cu preotul duhovnic sau un parinte oarecare si cere-i parerea si invat-o ADEVARATUL SCOP AL CREDINTEI SI AL MANTUITORULUI IISUS HRISTOS!Doamne ajuta!
Vechi 08.03.2013, 14:10:07
rainrainbow rainrainbow is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2013
Implicit

@tiger avalon
un duhovnic la km departare care omite o parte din problemele familiei ellei,pt ca nu e informat suficient nu poate s o ajute.lectia asta e ca si cum ai preda o la analfabeti.deci e inutil.bunicuta daca e vinovata n o sa recunoasca niciodata.mai mult,poate sa faca pe victima si lumea s o creada sa zica "uite domne cum vrea sa scape de o batrana!".cu omu siret e mai greu s o scoti la capat.
ellami ai zis ca e un preot pe care babuta nu l suporta,cheama l mai des acasa ca ala e bun pt ea.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 14:13:11
Banned

Implicit

biblia spune ca pe omul greu de cap trebuie sa l suporti.de omu siret nu stiu...mi se pare ca spune sa te feresti de el,dar daca e din familie...mai cauta.cel putin stiu ca crucea nu trebuie lepadata.toate au un sfarsit pana la urma.

Last edited by rainrainbow; 08.03.2013 at 14:14:42. Motiv: adaugare
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 14:50:47
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rainrainbow Vezi mesajul
nu e bine s o judeci pe bunica ta fara cine stie ce dovezi.
Dar nici noi nu avem dovezi; doar spusele nepoatei, pe care nu o pot crede decat pe jumatate, caci este subiectiva. Nimeni nu a stat de vorba cu bunica. Si atunci nu prea putem trage o concluzie. Intotdeauna trebuie ascultate ambele parti.
Oricum, nepoata se cam contrazice: pe de o parte vrea sa faca milostenie pentru tatal ei, dar cand se uita cat costa o prajitura, isi cere iertare, caci e mai mult decat are; pe de alta parte face economii, punand pensia mamei de o parte. Din punctul meu de vedere, nepoata e mai putin credibila ca bunica. Aceasta din urma face acte de caritate, isi ajuta vecinele.
Faptul ca nepoata numeste "bilet" acatistul, care se da la Liturghie, mie imi spune tot despre credinta acesteia.
Dar cazul nu e pierdut, nepoata, fiind tanara, se poate oricand intoarce cu fata spre Dumnezeu, ceea ce ii si doresc din tot sufletul. Va aprecia atunci atat pe bunica, cat si faptele ei. Poate asa i se vor rezolva si celelalte probleme: serviciul, sotul, familia, etc. Noi toti cadem in genunchi in fata lui Dumnezeu, atunci cand avem probleme de rezolvat, si nu numai.

Last edited by Miha-anca; 08.03.2013 at 14:52:49.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 18:46:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Sa nu exageram.
Chiar si daca un sfert din ce a povestit despre bunica e adevarat, este un caz patologic.
Poate nici nu face milostenie, ia mancarea din casa si o vinde.
Poate are o tulburare bipolara si cand gandeste cumva, cand pe dos.
Sau poate face special chestiile astea ca sa-si dispere co-locatarii de care ar vrea sa scape dar nu poate altfel.

Se vede insa si ca este si o doza de subiectivism si trece anumite lucruri sub tacere, lucruri care poate ar pune povestea in alta lumina.

Ca si nepoata are nevoie de Dumnezeu - este iarasi evident si dupa celalalt topic deschis, dar din punctul asta de vedere, toti suntem perfectibili.
Vechi 08.03.2013, 20:30:14
Banned

Implicit trebuie spovedanie

m am gandit ca poate fi o alta cauza.tu sau cineva din familia ta a tainuit unele pacate la spovedanie,poate primiti aceasta cruce tocmai pt pacatele din trecut.stiu si eu din experienta ca Dumnezeu ne mustra ca sa ne indreptam.parerea mea ca e ca toate pacatele sunt mustrate,dar nu intotdeauna la timpul lor si Dumnezeu vrea sa ni le reaminteasca pt ca nimic nu este ascuns de fata Sa.te poate mustra prin suportarea altei greutati.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 20:32:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dar nici noi nu avem dovezi; doar spusele nepoatei, pe care nu...
eu nici nu m am obosit sa citesc toate mesajele,mi s a parut o pierdere de timp :))
dar ma bucur ca ai evlavie la Maica Domnului :)
Reply With Quote
Răspunde