Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2013, 06:17:30
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Camy93 Vezi mesajul
Dragul meu,

e o diferenta intre religie si credinta. Cred ca doreai sa spui religie. Eu una iti dau dreptate, deoarece Dumnezeu, Tatal nostru, e PREA mare si bunatatea lui e inifinta ca sa poata fi cuprins intr-o singura religie. Cei care spun ca Ortodoxia e singura religie adevarata, ar trebui sa le fie rusine ca il trag pe Tatal nostru in jos si Il fac sa para mai putin puternic decat este. Desi ne place sa fim triumfatori, ar fi bine ca si cei ortodocsi, si cei catolici si toti ceilalti sa inteleaga ca Dumnezeu NU le apartine, ci Dumnezeu le are pe toate SI NU POATE FI CURPINS intr-un singur loc/timp! EL ESTE PESTE TOT, IN TOATE LUCRURILE si ar fi egoist sa spunem ca el este doar in religia noastra!
Sa inteleg ca Sfintii nostrii mint? Duhovnicii care au dat marturie mint? Pr.Arsenie Papacioc-Singur Ortodoxia, minte? Crezul nostru minte? Eu vreau sa fiu in comuniune cu Sfinti, si ptr. asta nu pot sa am alta credinta decat ei si sa marturisesc altfel! Nu pot sa ma ridic eu si sa spun:nu, Sfantul Ierarh Necatarie a gresit cand a spus ca in afara Bisericii Ortodoxe nu exista mantuire, nu a stiut ce spune! Ce face Dumnezeu cu fiecare in parte, El stie, noi nu stim daca se mantuiesc si ceilalti, nu ne dam cu parerea, ca e risc sa cazi in erezie! Noi marturisim regula, si nu exceptia, iar regula este: Biserica Ortodoxa este Biserica cea Una,Sfanta si Soborniceasca Biserica, are deplinatatea harului, detine Adevarul, se mantuiesc oamenii de 2000 de ani in sanul ei! Nu este vorba de egoism, mandrie, caci noi nu avem nici un merit, este vorba de Adevar, iar Adevarul este Unul, nu in 2000 de particele.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 07:01:03
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Tigrule te enervezi cam degeaba.
Discuțiile 'liberale' trebuie să fie conform cu dogma ortodoxă, nu conform cu ce ni se năzare nouă că e dogma...
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 10:24:49
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Sa inteleg ca Sfintii nostrii mint? Duhovnicii care au dat marturie mint? Pr.Arsenie Papacioc-Singur Ortodoxia, minte? Crezul nostru minte? Eu vreau sa fiu in comuniune cu Sfinti, si ptr. asta nu pot sa am alta credinta decat ei si sa marturisesc altfel! Nu pot sa ma ridic eu si sa spun:nu, Sfantul Ierarh Necatarie a gresit cand a spus ca in afara Bisericii Ortodoxe nu exista mantuire, nu a stiut ce spune! Ce face Dumnezeu cu fiecare in parte, El stie, noi nu stim daca se mantuiesc si ceilalti, nu ne dam cu parerea, ca e risc sa cazi in erezie! Noi marturisim regula, si nu exceptia, iar regula este: Biserica Ortodoxa este Biserica cea Una,Sfanta si Soborniceasca Biserica, are deplinatatea harului, detine Adevarul, se mantuiesc oamenii de 2000 de ani in sanul ei! Nu este vorba de egoism, mandrie, caci noi nu avem nici un merit, este vorba de Adevar, iar Adevarul este Unul, nu in 2000 de particele.

Scuze daca am fost cam dur.Pe Parintele Arsenie Papacioc,pe parintele Iustin Parvu ii apreciez maxim.Sunt de nota 10 alaturi de Sfantul Arsenie Boca
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 10:31:12
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Iertati-ma daca am fost prea dur.Acum ma mustra constiinta
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 20:11:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Tigrule, stii ce carte am acum in maini?
"Cantare de biruinta canatand. Predici la duminicile de peste an" de pr. dr. Constantin Necula de la Sibiu.
In prefata isi justifica titlul: "Am ales drept titlu nou celor doua volume reunite acesta Cantare de biruinta cantand..., aducand aminte cititorului ca propovaduirea nu poate fi rupta de liturgic si Euharistie, de aceea rostirea propovaduitoare a Evangheliei nu este alta decat o binecuvantata cantare a Biruintei Vietii asupra mortii si a pacatului, nu e alta decat un arpegiu din cantarea cea vesnica a Invierii. Desigur, credinciosii nostri vor sti ca formula din titlu este, de fapt, cea rostita de preot inaintea momentelor celor mari ale Pogorarii Duhului Sfant in Dumnezeiasca Liturghie peste Cinstitele Daruri, pentru a le sfinti. O invocare a bucuriei intalnirii cu Dumnezeul Cel Viu. Predica n u poate fi altfel. Nu poate converti altfel sufletele la Hristos Domnul, la valorile Imparatiei Sale."

Si sa stii ca respectivul care a scris aceste randuri este un preot tanar, care face misiune printre tineri si printre protestanti. Am avut bucuria sa il vad si eu, nu este deloc scortos, e foarte de treaba. De aici rezulta ca si predica e tot o cantare :).
Vechi 09.03.2013, 20:18:25
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Scrisoarea Sfântului Ignatie către o cucoană care nu accepta că sunt „mulți chemați, puțini aleși” și că aleșii sunt tocmai adevărații ortodocși

Ce spectacol vrednic de plâns si de plâns în hohote: creștinii care nu știu în ce constă propriu zis creștinismul! Privirea noastră întâlnește acest spectacol neîncetat; rareori vedem câte o excepție, rareori putem întâlni în numeroasa gloată a celor ce se numesc creștini, unul care e creștin nu doar cu numele, ci și în fapt. Întrebarea pe care o puneți dumneavoastră a devenit o întrebare obișnuită astăzi: „De ce să nu se mântuie, întrebați dumneavoastră, „păgânii, mahomedanii si așa numiții eretici. Printre ei se găsesc oameni cât se poate de buni. A-i pierde pe acești oameni buni ar fi contrar milei lui Dumnezeu.”… Mai mult, aceasta e contrar chiar rațiunii umane sănătoase! Doar ereticii sunt si ei creștini. Să te socoți mântuit iar pe membrii altor credințe – pierduți, este o nebunie, este o trufie fără margini!” Mă voi strădui să vă răspund cât se poate mai scurt.

- Creștinilor! Voi vorbiți despre mântuire dar habar nu aveți ce este mântuirea, de ce au nevoie oamenii de mântuire și, în sfârșit, nu-L cunoașteți pe Hristos – singurul mijloc al mântuirii noastre! Iată adevărata învățătură despre acest obiect, învățătura Sfintei, Universalei Biserici: Mântuirea constă în restituirea părtășiei cu Dumnezeu. Această comuniune a fost pierdută de întregul neam omenesc prin căderea în păcat a proto-părinților. Tot neamul omenesc e o categorie de ființe pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atât a celor virtuoși cât și a răufăcătorilor. Ne zămislim în fărădelegi, ne naștem în păcat. „Voi pogorî la fiul meu, plângând, în iad” zice sfântul patriarh Iacov despre el însuși și despre sfântul său fiu Iosif, cel cast și minunat. Coborau în iad, după sfârșirea pribegiei pământești, nu doar păcătoșii ci și drepții Vechiului Testament. La atâta se limitează puterea faptelor bune omenești. Acesta e prețul virtuților firii noastre căzute! Ca să se refacă comuniunea omului cu Dumnezeu sau, cu alte cuvinte, ca omul să obțină mântuirea era necesară răscumpărarea. Răscumpărarea neamului omenesc a fost săvârșită nu de un înger, nu de un arhanghel, nu de vreo ființă și mai înaltă dar mărginită si creată – ci a fost săvârșită de însuși nemărginitul Dumnezeu.

Pedepsele – partea neamului omenesc, au fost înlocuite cu pedeapsa luată de El; lipsa meritelor omenești a fost înlocuită de vrednicia lui infinită. Toate faptele bune omenești neputincioase, pogorâtoare în iad, au fost înlocuite cu o singură faptă bună, plină de putere: credința în Domnul nostru Iisus Hristos. Când iudeii L-au întrebat pe Domnul: „Ce să facem ca să facem lucrurile lui Dumnezeu” Domnul le-a răspuns: „acesta este lucrul lui Dumnezeu, să credeți în Cel pe Care l-a trimis El” (In. 6, 28, 29). Un singur lucru bun ne e necesar pentru mântuire: credința; dar credința ca lucrare. Prin credință, numai prin credință, putem intra în comuniune cu Dumnezeu, prin mijlocul tainelor pe care ni le-a dăruit El. În deșert dar, si cu păcat cugetați și ziceți că oamenii buni dintre păgâni si mahomedani se vor mântui, adică vor intra în comuniune cu Dumnezeu !… Nu !… Biserica a recunoscut întotdeauna că există un singur mijloc de mântuire: Răscumpărătorul! Ea a recunoscut că cele mai mari virtuți ale firii căzute pogoară în iad. Dacă drepții adevăratei Biserici și făcătorii de minuni care credeau în Răscumpărătorul ce urma să vină, pogorau în iad, cum vă închipuiți că păgânii și mahomedanii care nu au cunoscut si nu au crezut în Răscumpărător vor căpăta mântuirea numai pentru că ei vi se par dumneavoastră drăguți și buni, când mântuirea nu se obține decât printr-un singur, vă repet, un singur mijloc și acesta este credința în Răscumpărător!

complet aici:http://ortodoxiesaumoarte.wordpress....tii-ortodocsi/

recomand si: Cuvântul Sfântului Ignatie Briancianinov – Despre citirea Evangheliei, a Sfintilor Parinti si despre pazirea de cartile care cuprind invataturi mincinoase
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 13:29:56
Camy93 Camy93 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2013
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Dragul meu,

aceasta este parerea ta si nu te voi convinge cumva sa o schimbi. Ma bucur ca simti ca traiesti in Adevar, felicitari. Eu una pur si simplu il vad pe Domnul mai sus de toate, e infinit, e fara limite, deci nu poate fi curpins intr-un singur loc, pentru ca el este PESTE TOT si unde este El, E IUBIRE, E RECUNOSTINTA, E MILA... SI ACESTE SENTIMENTE TRAITE DE UN CREDINCIOS NU POT FI DECAT ADEVARATE!

Si ca o mica paranteza: CREDINTA este in sufletul omului, indiferent in ce religie s-a nascut! Daca noi Il vrem pe Domnul in sufletul nostru, nu ne va refuza si ne va asculta rugaciunile si va fi alaturi de noi pentru ca IUBIREA lui e infinita!

@Tigrut: da, am 19 ani :)

@Lucian: Pupatul a 100000 de icoane nu inseamna respect fata de Dumnezeu. Asta poate sa o faca si un aurolac. A-ti dobandi mantuirea si a fi pe placul lui Dumnezeu inseamna mai mult decat atat.
Cat despre Michael Jackson: Cel care l-a dat in judecata pentru hartuire sexuala a fiului lui a recunoscut dupa moartea lui Michael Jackson ca nu a fost decat o minciuna ca sa poata lua bani de pe urma lui, el fiind sarac lipit. Atat el cat si fiul lui au jucat un teatru extraordinar ca sa puna mana pe bani. Ziceai mai sus de tigrut ca se contrazice cu Judecata, dar tu ce faci, stimabile?

Iar la ideea ta cu extraterestrii.. ce te face sa crezi ca Dumnezeu nu a adus fiinte la viata si pe alte planete? Trebuie sa fii naiv sa crezi ca in atatea sisteme solare si atatea planete doar pe Pamant este viata. Sunt sigura ca Dumnezeu a avut grija de mai mult decat stim noi, dar nu putem comenta, pt. ca suntem niste oameni simpli.

Last edited by Camy93; 09.03.2013 at 13:41:29.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 18:32:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Si ca o mica paranteza: CREDINTA este in sufletul omului, indiferent in ce religie s-a nascut! Daca noi Il vrem pe Domnul in sufletul nostru, nu ne va refuza si ne va asculta rugaciunile si va fi alaturi de noi pentru ca IUBIREA lui e infinita!
Asta spun sectantii. Biserica ne invata ca Hristos este Calea si ca nimeni nu vine la Tatal decat prin El. Nu exista mai multe cai.
Credinta fara fapte este moarta. Faptele sunt legate si de marturisirea dreptei credinte.

Citat:
@Lucian: Pupatul a 100000 de icoane nu inseamna respect fata de Dumnezeu.
Nu. Uneori este doar superstitie. Dar ironizarea celor care o fac este lipsa de respect fata de Dumnezeu si sfintii Sai.

Citat:
Cat despre Michael Jackson: Cel care l-a dat in judecata pentru hartuire sexuala a fiului lui a recunoscut dupa moartea lui Michael Jackson ca nu a fost decat o minciuna ca sa poata lua bani de pe urma lui, el fiind sarac lipit. Atat el cat si fiul lui au jucat un teatru extraordinar ca sa puna mana pe bani.
Mai informeaza-te cate poze cu copii goi s-au gasit asupra lui. Inclusiv fotografile cu copii dezbracati, platiti pentru asta, cand a fost in Romania.
Citat:
Ziceai mai sus de tigrut ca se contrazice cu Judecata, dar tu ce faci, stimabile?
Constatarea unor fapte nu este judecata. Exemplu: sa spui ca "iubirea" lui Michael Jackson fata de unii copii este nefireasca pentur ca asta este adevarul nu inseamna sa judeci pe cineva.

Citat:
Iar la ideea ta cu extraterestrii.. ce te face sa crezi ca Dumnezeu nu a adus fiinte la viata si pe alte planete? Trebuie sa fii naiv sa crezi ca in atatea sisteme solare si atatea planete doar pe Pamant este viata. Sunt sigura ca Dumnezeu a avut grija de mai mult decat stim noi, dar nu putem comenta, pt. ca suntem niste oameni simpli.
Inca o data: cand a facut Dumnezeu extraterestii? Sf Scriptura nu ne spune nimic despre asta. Sf Parinti nu ne spun nimic despre asta.
Ce sunt extraterestii?
A murit Hristos ptr extraterestrii?
Judecata de apoi va include si judecarea lor?
Exista Sf Euharistie ptr extraterestrii?
Avem dovezi stiintifice care sa ateste ca exista?
Care este scopul existentei lor?

Si o ultima intrebare: ideile astea vin doar din dorinta de a te contrazice cu mine pentru ca tu consideri ca eu as fi atacat pe cineva?
Eu am spus ceva mai multe lucruri. Poate imi raspunzi la tot.
Vechi 09.03.2013, 19:48:36
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

@Alin (tigru)

Sa stii ca si eu aveam probleme in a intelege anumite chestiuni si judecam preotii si ierarhii. Si asta pentru ma luam si eu dupa ce zicea unu si altul, nu facusem eu personal o cercetare amanuntita ptr. a intelege. Ti-as sugera, daca vrei sa intelegi cu adevarat cum sta treaba, sa citesti istoria BO, cum au aparut celelalte culte si de ce (de la Schisma pana in prezent) si apoi sa spui daca a fost bine sau nu. Sa stii ca protestantii la inceput, au avut multe discutii cu ortodocsii, cand au vazut ca nu suntem cu catolicii au presupus ca suntem ca ei, dar nu s-a ajuns la nici un consens, caci ei doreau ca noi sa devenim protestanti. Deci ei stiu de BO, nu e ca si cum nu au cunoscut alta cale. Ma refer aici mai ales la liderii lor. In Sf.Scripura spune clar ca preotii sunt importanti, ca ei sunt unealta Domnului. Nu putem spune ca preotimea nu este folositoare. Incurci lucrurile. Orice preot, indiferent daca este curvar,betiv,hot, poate sa savarseasca Tainele si Sf.Liturghie, harul nu se ia de la el. Omul care este preot greseste, are patimi si pacate ca noi toti. Nu putem sa ii judecam cand nici noi nu suntem mai buni! Si noi le avem pe ale noastre si daca ar fi sa aplicam ce spui tu despre preoti si la mireni, ar fi jale mare. Stii ca in canoane scrie ca la un pacat grav, curvia de ex., mireanul nu are voie sa intre in Biserica? Asa faceau inaintasii nostrii. Cand cineva gresea dintr-un sat, iesea din comunitate, stia toata lumea ca tu ai facut ceva rau daca nu te impartasesti. Dar nici ei nu ii lasau. Chiar daca erau scosi oarecum din comunitate, parintii lor, bunicii se rugau ptr. ei cu lacrimi sa ii ierte Dumnezeu si sa se indrepte. Asa ar trebui sa facem si noi, sa ne rugam cu lacrimi sa se intrepte si preotii nostri, ca doar vin din randul nostru! La Judecata nu vei fi intrebat de pacatele preotului, ci de cat de mult te-ai rugat ptr. sufletul lui! Cand vei ca un preot face prostii, de ce judeci in loc sa iti fie mila ca are o asa mare raspundere pe umeri si sovaie? Si ei cad ca si noi, nu sunt Sfinti. BO este ptr. pacatosi si bolnavi. Cadem, ne ridicam, cadem din nou, ne ridicam iarasi. Nu mai judeca preotii ca nu e bine, roaga-te ptr. ei. Cand judecam pe cineva ne facem noi pacate si lor li se pun lauri.

Erau doua familii. Una credincioasa si alta necredincioasa, care traia si in desfranare. Dupa ce au murit, s-au trezit ambele familii in iad. S-au uitat mirati unii la altii si intreaba cei din familia necredincioasa:
-Ce e cu voi aici? Noi stim de ce am ajuns aici, caci am fost necredinciosi si desfranati, dar voi?
-Noi suntem aici caci v-am judecat pe voi!

Sa nu judecam pe nimeni, caci nu stim noi ce e in sufletul lor si cum va lucra Dumnezeu cu ei. Chiar asa pacatosi si rai cum sunt, macar merg la Biserica si incearca sa faca ce pot. Nu suntem noi Dumnezeu sa facem judecata si sa spunem cine are voie la Biserica si cine nu.

Nu stii ce este Revelatia Divina? Nu stii cum lucreaza harul? Nu stii ce este Duhul Sfant? Daca ai stii, nu ai mai pune la indoiala ce spun Sf.Parinti si duhovnicii! Biserica este infailibila, cele 7 sinoade sunt infailibile-citeste-le!

Icoanele au rostul lor, cum de nu stii ce reprezinta? De ce nu cercetezi inainte sa te pronunti? Ai vazut copilasii mici cum se comporta in preajma icoanelor, mai ales cei crescuti in familii credincioase? Ei nu vad un lemn pictat, ei vad o persoana vie! Ei cand saruta icoanele, parca ar saruta direct persoanele din icoane, ci nu lemnul! Citeste ce sunt icoanele si cate minuni s-au petrecut, mai ales in Athos!

Babele sunt femei batrane care merita respect, orice ar face. Din nou, nu judeca ptr. ca te deranjeaza una sau alta la ele, caci nici tu nu esti perfect. Sunt batrane, nu mai au mult de trait, ce stii tu ce viata au dus, ce este in sufletul lor? Tu de ce esti atent la ce fac oamenii, si nu la ce spune preotul la Sf.Liturghie? Stii cine a scris suljba Sf.Liturghii pe care o facem noi si de care te plangi ca e cam lunga? Daca ai fi atent la ce se spune si ai simti cu inima, nu ai mai zice ca e lunga, ci prea scurta! Ce este Sf.Liturghie, stii?

Baticul. Din nou, nu ai cercetat. Femeile trebuie sa isi acopere capul in Biserica si la rugaciune, scrie chiar in Sf.Scriptura(citeste NT). Daca scrie acolo, inseamna ca asa este! Sau alegem doar ce ne palce si restul scoatem din Sf.Scriptura cum a facut Luther? Baticul ala de pe cap nu urateste pe nimeni, daca vezi ca o femeie este urata ptr. ca are ceva pe cap, ochii tau sunt de vina, vezi impatimit si nu curat.
Baticul se poarta din respect ptr. locas, ptr. Ingeri, ptr.Hristos, ptr. barbati. Mergem la Biserica ptr. a fi atenti la slujba, nu sa ispitim barbatii. Baticul de pe cap reprezinta supunere, suntem roabele Domnului, a ingerilor ceresti, este si un simbol sa aratam a cui suntem!

Cerceteaza, studiaza, citeste, vorbeste cu duhovnici iscusiti din Romania, caci sunt multi tare! Daca in trecut oamenii se puteau mantui fara sa stie prea multa carte, acum nu mai se poate. Trebuie din partea noastra o cunoastere! Cine stie, scapa!
Nu iti zic din rautate, ci te indemn la studiu. Nu poti sa intelegi ceva daca nu cunosti.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 20:05:48
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dragul meu,

aceasta este parerea ta si nu te voi convinge cumva sa o schimbi. Ma bucur ca simti ca traiesti in Adevar, felicitari. Eu una pur si simplu il vad pe Domnul mai sus de toate, e infinit, e fara limite, deci nu poate fi curpins intr-un singur loc, pentru ca el este PESTE TOT si unde este El, E IUBIRE, E RECUNOSTINTA, E MILA... SI ACESTE SENTIMENTE TRAITE DE UN CREDINCIOS NU POT FI DECAT ADEVARATE!

Parascheva este nume de fata! Sfanta Parascheva de la Iasi!

Din nou, lipsa de cercetare. Citeste cum au aparut celelatle culte. Citeste sa vezi ce sursa a folosit Luther in traducerea VT si de ce a spus scrisa acea sursa! In primele secole era doar o Biserica, cea ortodoxa, inclusiv in vest si Germania! Nu este logic ca din moment ce la inceput era doar o Biserica Crestina inseamna ca doar una este cea Adevarata? Si ca s-a intamplat ceva de s-au despartit de ea catolicii, apoi de catolici protestantii care s-au impartit si ei in sute de grupulete, caci asa se intampla cand interpretezi dupa capul tau Sf.Scriputra. Hristos a venit si a spus ceva, citeste NT. Vezi tu acolo ceva care sa spuna ca si budhistii si vrajitorii sunt pe calea Sfinteniei? Sunt si vrajitori ca spun ca fac bine, cei cu wicca. Ei o numesc magie alba. Daca unu crede intr-un Zeu pagan, altul intr-o sculptura din lemn, altul in moarte eterna, altul in Hristos, toti au credinta buna? Sa fim seriosi.

Credinta poate sa fie una buna sau una rea. Sa nu uitam ca si tatal minciunii are putere si el pacaleste oamenii. Martirii si Sfintii din primele veacuri, cei persecutati de romani, au spus ca acei zei sunt draci! Deci iata ca si satana poate face religii! Nu contesta nimeni ca Dumnezeu iubeste pe toti oamenii, dar in acelasi timp El a spus oamenilor ce sa faca daca vor sa ajunga in Imparatia Cerurilor si sunt convinsa ca Dumnezeu nu a impartit Adevarul in mi de bucatele, ci L-a spus pe tot. A spus omului tot ce trebuie sa stie. Avand in vedere ca BO este prima Biserica, ca este cam la fel de 2000 de ani, ca are atatia Sfinti si Martiri, nu pot sa marturisesc ca si hindusii sunt pe aceiasi unda! Nu pot sa spun eu cine se mantuieste sau ba, caci Dumnezeu face asta! Eu spun doar care este credinta cea dreapta si care este Biserica Adevarata! Daca toate credintele si religiile ar fi bune, atunci nu ar mai exista erezia.

Last edited by Parascheva16; 09.03.2013 at 20:19:53.
Reply With Quote
Răspunde