![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Mi s-a spus că ești creștin – a zis W... - Știu că sunteți pastor protestant – a răspuns Valeriu. - Dar cum poate un naționalist român să fie creștin? Hristos a înfrățit toate neamurile, deci este o contradicție în definiție dacă admitem creștin și naționalist - Domnul pastor este evreu. Nu dorește mântuirea evreilor? Oare n-a iubit și Domnul poporul evreu? - Desigur – a răspuns W.. Domnul s-a născut din seminția lui David și eu mă trag din seminția lui Israel și-mi iubesc neamul, pentru a cărui mântuire Însuși Hristos a vărsat lacrimi. - Înțeleg deci că domnul pastor este un naționalist, un naționalist evreu. Românii sunt și ei naționaliști. Noi ne-am născut prin fire români, dar prin har și prin Adevăr suntem creștini. Evreii nu sunt creștini nici după 2000 de ani! Naționalismul românilor nu este șovin, nici imperialist, nici rasist, ci decurge firesc din îmbinarea dintre credință și felul nostru propriu de viață. Noi mergem înfrățiți cu toți dreptcredincioșii pe calea lui Hristos, către Înviere. Prin Hristos toate neamurile au format Noul Israel și cu această conștiință tratăm noi problema națională, inclusiv problema evreiască. - Atunci de ce sunteți antisemiți - Nu suntem antisemiți. Toate relele care vin peste poporul evreu sunt din vina lui. Nu înțelegeți oare că ei ispășesc sîngele nevinovat pe care L-au vărsat și pe care continuă să-L urască? Noi iubim poporul evreu și-l dorim mântuit, dar trebuie să-i spunem adevărul răspicat azi, așa cum și Domnul i l-a spus atunci. Numai așa îi așteptăm pe evrei în Noul Israel și avem mare râvnă pentru pocăința lor. - Dar evreii au fost uciși de legionari la abator, spânzurați ca animalele! - Este o înscenare josnică! N-avem cunoștință ca cineva să fi spânzurat evrei la abator. Și sunt evrei care știu asta foarte bine! - Dar evreii uciși în pădurea de la Jilava? - A fost un act necontrolat al unor oameni fanatici, într-o împrejurare socială tulbure. Dar dacă puneți aceste crime pe seama legionarilor, atunci nu trebuie puse pe seama tuturor evreilor crimele săvârșite de Elena Lupescu ori de Ana Pauker și de toți evreii stăpâni pe Securitate - Văd că îți iubești neamul, a zis W. - Ne iubim neamul, dar și pe toți oamenii din lume. Dorim din suflet încreștinarea întregului popor evreu, însă asta depinde de el, nu de noi. Știm că există o „rămășiță” a evreilor care urmează pe Domnul. Aveți toată dragostea noastră în Hristos, dar suntem triști pentru că până și atunci când un evreu se încreștinează, în loc să vină la sursa directă, la Adevăr și la har, o cotește puțin, e puțin sectar, are ceva de cârtit, rămâne puțin în afară de Dumnezeu. W. i-a răspuns: - Voi aveți marele noroc că v-ați născut creștini și când vă treziți la Hristos, știți unde să intrați – dar noi... Eu sunt evreu de sute de generații și strămoșii mei au fost dușmanii lui Hristos, deci când L-am aflat, am fost pus în fața dureroasei dileme de a nu ști pe ce ușă să intru! - Înțelegem drama de care ne vorbește domnul pastor; dar dacă sunteți cu adevărat însuflețit de credința cea dreaptă, o veți găsi în Ortodoxie. Poate că de aceea ne-am întâlnit aici... - Vrei să mă faci ortodox? - E o poruncă sfântă! - Poate vrei să mă faci și legionar? – a întrebat malițios W. - Aș dori să nu fi auzit această remarcă. Înțeleg însă perspectiva diferită din care privim lucrurile. Dar țin să vă precizez că noi nu ne găsim pe o poziție politică sau naționalistă, ci pe poziția celei mai autentice învățături creștin-ortodoxe. De aici cheamă Domnul oile cele rătăcite ale casei lui Israel. La aceasta W. a șoptit: - Evreii nu mai sunt israeliți! - Pentru acest cuvânt aș dori să vă sărut! – a răspuns Valeriu. W. a stat câteva clipe pe gânduri, apoi a continuat: - Știi că Jurnalul de la Jilava al lui Codreanu a contribuit la încreștinarea mea? Un antisemit învață pe un evreu despre creștinism! Este cu adevărat surprinzătoare întâlnirea noastră de astăzi! - Și o dorim rodnică! – a încheiat discuția Valeriu. http://razvan-codrescu.blogspot.dk/2...legionari.html |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A fost Miscarea Legionara o miscare cruciato-cavalereasca? | mihailt | Generalitati | 6 | 03.11.2010 21:11:49 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|