Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2013, 12:21:36
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia, Sophia...
Să știi că porți inclusiv vina cuvintelor smintitoare pe care (vrând-nevrând) le scrii pe aici!

Apropos de prima din multele idei dezvoltate de tine în postarea de mai sus: știi care-i singurul caz în care își poate lua unul din soți lumea-n cap și părăsi (creștinește) casa?
Evident că nu, altfel n-ai fi scris ce ai scris. Te invit să-l cauți și să meditezi asupra lui!
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 14:14:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sophia, Sophia...
Să știi că porți inclusiv vina cuvintelor smintitoare pe care (vrând-nevrând) le scrii pe aici!

De exemplu... Nu stiu la ce te referi. Eu m-am ferit sa dau sfaturi si am scris cu sufletul. Vorbele voastre mi se par mai rele.

Apropos de prima din multele idei dezvoltate de tine în postarea de mai sus: știi care-i singurul caz în care își poate lua unul din soți lumea-n cap și părăsi (creștinește) casa?

Daca te referi la cazul femeii violate de sot si care a dat nastere la fata handicapata, eu spuneam sa fi plecat in noaptea aia de acasa la slujba de Inveiere, sau in alta parte, decat sa stea s-o ia sotul in primire. Si daca el repeta aceste fapte, atunci cred ca si preotul ar sfatui-o sa divorteze.
Evident că nu, altfel n-ai fi scris ce ai scris. Te invit să-l cauți și să meditezi asupra lui!
Ti cum vezi problema? Ce ar trebui sa faca o femeie cu un astfel de sot?
Vechi 13.03.2013, 14:37:17
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Să facă ceea ce ne învață Biserica și duhovnicii noștri: să-și ducă crucea și să se roage pentru soț. Valabil și pentru soțul ce se roagă pentru soție.
Nu să dea bir cu fugiții.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 14:49:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Să facă ceea ce ne învață Biserica și duhovnicii noștri: să-și ducă crucea și să se roage pentru soț. Valabil și pentru soțul ce se roagă pentru soție.
Nu să dea bir cu fugiții.
NU este asa. Preotul meu mi-a spus altfel.
Mai citeste si scripturile. Sunt permise divorturi in anumite cazuri cand unul este foarte pacatos si il trage si pe celalalt dupa el.

Si cred ca tot n-ai inteles la ce m-am referit eu: femeia nu este datoare sa stea in pat odri de cate ori vrea sotul. Sexul nu este obligatoriu in casnicie. Ca se cheama atunci viol. Si nu se face sex in noaptea de inviere nici daca-ti cere sotul cu bata.
Vechi 13.03.2013, 14:53:04
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
NU este asa. Preotul meu mi-a spus altfel.
Poate l-ai întrebat altceva.

Citat:
Mai citeste si scripturile. Sunt permise divorturi in anumite cazuri cand unul este foarte pacatos si il trage si pe celalalt dupa el.
Arată-mi și mie unde scrie asta.

Citat:
Si cred ca tot n-ai inteles la ce m-am referit eu: femeia nu este datoare sa stea in pat odri de cate ori vrea sotul. Sexul nu este obligatoriu in casnicie. Ca se cheama atunci viol. Si nu se face sex in noaptea de inviere nici daca-ti cere sotul cu bata.
Da' cine a zis că femeia-i mașină de sex? Da' tu crezi (la modul general) că doar femeile-s obligate de berbanții lor (care-s niște porci, vorba clasicilor) să facă sex mereu? Ai să fii uimită să afli că și invers e cam la fel.
Reply With Quote
Răspunde