![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Antihristul nu iese din Biserica Ortodoxa nici cea catolica.
|
|||
|
|||
![]()
A fi ortodox nu inseamna sa stii tot. Important este sa fi in biserica spovedit si impartasit. Biblia si sfintii parinti arata insa aici ca am dreptate. Templu lui Dumnezeu este biserica si asta e sarea (Mat.5:13)cu care au sarat crestinii. Templu lui Dumnezeu nu prea poate sa fie in acest caz templu lui Solomon deoarece crestinii ortodocsii nu au avut niciodata aceasta idee! (despre papa ca e antihrist au avut insa).Inainte era sinagoga si acum biserica. In dialogul purtat cu sectantii am observat iar aceasta paralela intre sinagoga si biserica >Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului
|
|
|||
|
|||
![]()
Murdar! Curat murdar, coane!
![]() Până acum tu ai dovedit doar contrariul, adică tu nu ești de acord cu Sfânta Tradiție. Eu rămân la părerea mea inițială. S-ar putea să greșesc, totuși, în final, poate vei lua în cosiderare invitația de a citi catehismul ortodox. |
|
||||
|
||||
![]()
de ce crezi ca nu l-as fi citit?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu s-a referit la citit în sensul propriu al verbului "a citi".
Ci la faptul că nu ți l-ai însușit și nu-l respecți.
|
||||
|
||||
![]()
il respect, cum sa nu-l respect?
|
|
||||
|
||||
![]()
Din păcate te contrazic (multe din) postările tale.
|
|||
|
|||
![]()
Se face confuzie mare de tot. Traditia bisericii si traditia din biserica. Si aici e mult de discutat. Daca pui piciorul drept cand intrii in biserica e traditia ta credinta ta. Si nu e rea. Dar daca vii cu inovatii necanonice asta e partea doua si nu e bine de tip : sa pun un ban ca sa treaca vamiile... Dar nu acesta e subiectul de aici. Ati astupat ce se discuta. Si traditia bisericii in sens de invatatura este mai presus de toate! Deoarece biserica este stalp si temelie al adevarului.Si tot biserica (turma care ramane intacta si nu poate fi biruita) este sarea si lumina pamantului si nu biblia sau Nt citit aiurea sau dupa cum ne duce mintea!
Nt ne poate ajuta in multe lucruri dar (asa cum a ajuns apocalipsa) poate ajunge o ratacire pentru orisicine! Ati vazut siguranta adventistului? Domnule asa trebuie sa fie. Spune:babilonul isi traieste ultimele clipe... Si mereu ramane cu ochii in soare deoarece intelegand gresit profetia aceasta nu are cum sa se implineasca! |
|
|||
|
|||
![]()
Mie imi place tare anecdota aia mai veche...
Se zice ca in Polonia anului 1940, pe strazile unui oras, la vreme de noapte, un neamt hitlerist fugarea un polonez din Rezistenta. Fug ei ce fug si la un moment dat, neamtul il incolteste pe polonez. Baga glont pe teava, cu gand sa-l lichideze pe bietul polonez. Cand, pogoara asupra-i o lumina puternica si o voce grava, de o nesfarsita bunatate ii spune neamtului: "Fiule, nu-l ucide! Acest om va fi Papa!" La care neamtul surprins, tremurand, priveste in sus si intreaba: "Si eu?". "SI TU!" raspunde Vocea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, din cate stiu, ortodoxia nu sustine ca Sf. Petru a fost episcopul Romei, ci episcopul Antiohiei. Daca ai cumva citatul de care zici din Mineiul ortodox, poate scrie de episcop, nu de episcop al Romei. |
|