Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2012, 09:59:13
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
India este cel mai mare,divers, puternic,pur centru spiritual din lume si primele sisteme filosofice religioase acolo au aparut.

idei si filozofii pagane, care duc numai si numai la rau, si nu ajuta cu absolut nimic o societate, dimpotriva, o fac sa regreseze; si asta se intampla in India.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 02:02:00
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit 3.

1. Refuz sa cred ca omul este doar un simplu proces biologic, o mare de atomi sau cum vrei sa privesti stiintific; un accident al inertiei aleatoare din cosmos.

2. Nu stiu exact cine a zis, dar citez: "Omul fara Dumnezeu este doar un biet animal rational, care vine de nicaieri si se duce spre nicaieri."

3. Constiinta strigatoare ca tragedia omului, a istoriei si a intregii umanitati va fi supusa intr-un final unei dreptati absolute.

Toate cele bune!
Vechi 13.03.2013, 04:07:10
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Undeva aici pe forum cineva a pomenit de teoria evoluționistă, n-am s-o susțin niciodată, nici măcar Charles Darwin nu credea în propria-i teorie dar a trebuit să se supună ordinii piramidei masonice am văzut asta în filmul INGERUL DIGITAL, s-au făcut tot felul de speculații mai ales în manualele școlare din clasele V și IX unde li se tot împoaie capul elevilor cu porcăria asta științifică.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 08:57:00
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
Undeva aici pe forum cineva a pomenit de teoria evoluționistă, n-am s-o susțin niciodată, nici măcar Charles Darwin nu credea în propria-i teorie dar a trebuit să se supună ordinii piramidei masonice am văzut asta în filmul INGERUL DIGITAL, s-au făcut tot felul de speculații mai ales în manualele școlare din clasele V și IX unde li se tot împoaie capul elevilor cu porcăria asta științifică.
Intr-adevar, decat sa studieze copiii porcarii stiintifice mai bine sa vada filmul "Ingerul digital" intre doua slujbe. In felul asta nu vor fi supusi ordinii piramidei masonice si, as adauga eu, isi vor lua intotdeauna medicamentele la timp.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 14:06:35
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Mai nou orice copil de 11-12 poate și mai mic își dă seama că nu e adevărat, când eram și eu clasa V tot făceam haz pe teoria asta și râdeam de prima lecție de istorie însă nu aveai cum să nu știi că nu aveau cum să existe anii 3000000-2500000 î.Hr. pentru că sunt doar 7521 de ani de la facerea lumii până acum.Poate greșesc.Corectați-mă.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 18:05:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
este o minciună.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 18:08:53
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Mai nou orice copil de 11-12 poate și mai mic își dă seama că nu e adevărat, când eram și eu clasa V tot făceam haz pe teoria asta și râdeam de prima lecție de istorie însă nu aveai cum să nu știi că nu aveau cum să existe anii 3000000-2500000 î.Hr. pentru că sunt doar 7521 de ani de la facerea lumii până acum.Poate greșesc.Corectați-mă.
greșești.
nici un om cu un dram de rațiune și o sumă elementară de cunoștințe, nu crede în teoria Pământului tânăr.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 19:26:38
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
greșești.
nici un om cu un dram de rațiune și o sumă elementară de cunoștințe, nu crede în teoria Pământului tânăr.
Logic. Sunt ruine si mistere atit de vechi, incit teoria asta, a Pamantului tanar, crezuta de credinciosi doar pentru ca au spus-o niste clerici, intre care si cativa sfinti, pica.
Inca ceva: o testoasa din cele din Dobroagea poate trai peste un secol si ceva. Se pare ca si dnosaurii si diversele lor rude traiau chiar mai mult. Asa ca nu pot fi inghesuite generatiile lor in varsta scurta a Pamantului bisericesc, sa ii zic asa. Si cum e cam greu sa negi fosilele de dinosauri...
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 19:31:50
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Intr-adevar, decat sa studieze copiii porcarii stiintifice mai bine sa vada filmul "Ingerul digital" intre doua slujbe. In felul asta nu vor fi supusi ordinii piramidei masonice si, as adauga eu, isi vor lua intotdeauna medicamentele la timp.
Corect. Sincer, cand aud la ce delir ajung unii adepti (nu ma refer aici pe forum; repet, nu jignesc pe nimeni, aici s-au scris lucruri inca acceptabile in cea mai mare parte, insa tocmai discutam cu cineva zilele trecute, si nu imi venea sa cred cat batea campii, altfel om foarte inteligent) ma intreb si eu, desi nu psihiatru, dar ca tot omu' empiric: nu cumva nebunia se si ia? Uneori?
Ce mai gogonata chestie e alianta pecetluita intre oculti si reptilieni. =))
Parca mai de bun-simt sunt aia care se cred Napoleon sau traiesc mental in basmele cu Harap-Alb.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2013, 18:11:51
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Eu cred ca pamantul e tanar. Ma puteti numi prost, retrograd, invechit, dar eu cred asa cum spune Biblia. Colegul Celestial Pottery spunea de generatiile de dinozauri.
Dar cine stabileste cate generatii de dinozauri au trait pe pamant?
Iar la urma urmei, daca negam faptul ca pamantul e mai tanar decat cred evolutionistii, atunci inseamna ca tot ce scrie in Biblie e o legenda.
Nici un personaj de acolo nu exista, totul e alegoric, totul e o poveste.
Astea sunt consecintele acceptarii evolutionismului teist.
Mai demult citeam o carte de cardinalul Ravasi - Intrebari privitoare la credinta.
Omul facea eforturi "monstruoase" sa mentina adevarul Bibliei, sustinand in acelasi timp ca totul e o alegorie. Ca nici Adam si Eva, nici Cain sau Abel sau Set, nici Noe sau Enoh nu sunt personaje reale, ci doar alegorii, metafore. Bietul cardinal, nici nu mai stia cand a devenit omul om. Ba zicea ca odata cu limbajul, ba odata cu constiinta. Dar pe urma isi dadea seama ca nici asa nu merge, fiindca dupa evolutionisti, totul a aparut treptat, si limbajul, si ratiunea si constiinta. Asa ca omul inceputurilor era de fapt un sub-om, sau o jumatate de om, sau un om redus mintal, etc.
Doamne, cate aberatii!
Ce eforturi penibile trebuie sa faca unii ca sa impace ateismul , pardon, evolutionismul cu crestinismul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Discutie din cealalta lume NEYRA 383 Intrebari utilizatori 8 19.08.2010 19:08:55
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul sophia Impartasania (Taina Euharistiei) 37 06.03.2010 15:46:44
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. LERIM Biserica Ortodoxa Romana 9 07.07.2007 14:00:44