În prealabil postat de cezar_ioan
Când soția mea era însărcinată cu Maria, fetița noastră de 3 anișori,
doctorița ginecolog a început să recomande tot felul de analize, ecografii etc. Eu am refuzat din start, gândindu-mă pe de o parte că soția se simțea foarte bine iar pe de altă parte că, firește, mecanismul clientelar al echipelor de bișnițari din maternități începe să se pună în mișcare. Nu aveam deloc chef să bag plicuri în buzunar unui șir de gură-cască asociați în jurul unui doctor care profită de faptul că o femeie e gravidă...
Soția însă a fost temătoare și a purces la drum: începea lunga plimbare prin labirintul analizelor....
Ce a urmat am mai povestit cu alt prilej: la început analizele X arătau că în corpul mamei lipsește nu știu ce substanță, apoi la o altă analiză că dimpotrivă, o altă substanță are o concentrație de 20 ori mai mare, apoi că e posibil să avem un viitor copil supermalformat etc. La ecograf lipsea când o mână, când un picioruș, ba nu aveam inimă, ba aveam două, ba aveam băiat, ba aveam două fete... mă rog, tot bâlciul de rigoare care poate fi întâlnit prin camerele de tortură ale bietelor femei însărcinate... (asta, apropos printre altele și de inexistenta preocupare pentru psihologia medicală din spitalele noastre precambriene)
Inutil să spun cât stres a început să se adune, ce îngrijorări etc. În mintea soției, vreau să zic... Că într-a mea se aduna tot mai multă furie, eu realizînd de la început ce farsă ni se pregătește.
Momentul critic a fost când soția a căpătat credința, cu ajutorul bunilor sfătuitori, că Maria se va naște handicapată și ca urmare că se impune avortul. Anticipasem asta cu mult timp înainte...
Atunci am hotărât că, gata, timpul discuțiilor s-a terminat. Am pus piciorul în prag, am terminat cu diplomația, am trecut la "măsuri ferme", adică la etapa numită "circ": mi-am făcut bagajele și am declarat sus și tare că plec unde oi vedea cu ochii (nu prea departe, se înțelege, întrucât sunt cam miop de-o vreme) dacă mai continuă o secundă toată farsa asta. Am mers însă, simulînd disperarea de cauză, la duhovnic (asta așa de ochii nevestei, că de fapt mă consultasem cu părintele de la bun început), ne-am sfătuit îndelung, am convins-o și pe soție să vină la preotul nostru. Și, după spovedanie, slavă lui Dumnezeu, s-a lăsat liniștea. Graviduța s-a potolit, curajul ei a revenit, a acceptat să rugăm iarăși fierbinte pe Domnul să poarte grija sarcinii (între timp, nu-i așa, rugăciunile se cam răriseră și se răciseră...), s-a reîntors la rugăciunile obișnuite către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, către sfinții ocrotitori ai copiilor... Candela a prins din nou să licărească...
Eram acum pregătiți amândoi, sufletește, pentru eventualitatea unui copil cu probleme de sănătate. Eram liniștiți.
Maria s-a născut fără probleme, a primit 10 la naștere, s-a născut practic singurică, în ușa taxiului întrucât cei de la camera de gardă din Maternitate nu reușeau să își termine cafeaua deși gravida urla de se auzea hăt-departe.
Astăzi Maria este o fetiță cu o sănătate foarte bună, excelent dezvoltată psihic și care merge regulat și cu bucurie nu numai la "grădi" ci și la ... "Amin-Amin", cum numește ea Biserica.
De curînd am intrebat-o pe Andra: mai ții minte când erai sigură că Maria trebuie avortată?
A pus ochii în pământ, a lăcrimat, s-a înroșit, apoi m-a îmbrățișat și mi-a spus fericită: Slavă Domnului pentru toate!
Mari ticăloșii se petrec în jurul minunii apariției unui copil...
Stă în puterea noastră, însă, să depășim ispita prin credință în Dumnezeu și prin ascultare de duhovnic.
|