Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2013, 16:39:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-s-a promovat o petitie impotriva persoanelor care nu doresc acte electronice de identitate, cu un titlu batjocoritor de genul: Cip-cirip, alo Evul mediu! In conditiile în care:
- Marea Britanie a experimentat 2 ani sistemul cheltuind sume fabuloase dupa care a renuntat, partidul care a initiat abrogarea legilor biometrice castigand si alegerile cu o astfel de platforma;
- Franta a declarat neconstitutionala legislatia actelor de identitate electronice,
- Olanda nu are acest sistem!!!

-hai sa fim si noi "medievali" ca englezii, francezii, olandezii...
poate că cipul chiar nu este bun.
dar astfel de mesaje gen "ai primit cipul, te-ai lepădat de Hristos", are darul de a îndepărta mulți oameni, care ar rezona la alt tip de mesaj.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 16:52:57
antoniap
Guest

Implicit

Scrisoare deschisa poporului roman transmisa de arhimandritul Iustin Parvu

Popor român

Îți scriu pentru că sper ca măcar acum,să îți amintești cine ai fost,cine ești și poate așa vezi încotro te îndrepți!Ești singurul popor european care trăiește încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puțin, nu știu dar știu că ești unic în Europa, această Europă care te lovește, te jignește și te umilește. De ce o lași să facă asta, când tu ești singurul popor născut , crescut și educat în granițele sale ?Ești primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăblițele de la Tărtăria , și o recunosc toți cei care le-au studiat. (...) Continuare in link-ul de mai jos:

http://gandeste.org/adevaruri/scriso...in-parvu/20571

Last edited by antoniap; 17.03.2013 at 16:55:12.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 20:58:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
poate că cipul chiar nu este bun.
dar astfel de mesaje gen "ai primit cipul, te-ai lepădat de Hristos", are darul de a îndepărta mulți oameni, care ar rezona la alt tip de mesaj.
Cred ca problema e mai generala si un pic mai teoretica. Am constatat existenta unei anumite "teologii a inselarii", si asta nu de azi, de ieri. In special misticii rusi sufera de aceasta eroare.

Acuma, toata lumea stie ca lui Sarsaila i se mai spune "Inselatorul". Diferenta dintre perceptia apuseana a lucrurilor si o anumita perceptie rasariteana vine odata cu raspunsul la intrebarea: "Este posibil ca omul sa ajunga in stare cazuta fara adeziunea vointei la pacat?" "Nu, nu este posibil" raspundem noi. "Da, este posibil" raspund adeptii acestei teologii rasaritene a inselarii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 11:42:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acuma, toata lumea stie ca lui Sarsaila i se mai spune "Inselatorul". Diferenta dintre perceptia apuseana a lucrurilor si o anumita perceptie rasariteana vine odata cu raspunsul la intrebarea: "Este posibil ca omul sa ajunga in stare cazuta fara adeziunea vointei la pacat?" "Nu, nu este posibil" raspundem noi. "Da, este posibil" raspund adeptii acestei teologii rasaritene a inselarii.
Si interesant de subliniat este faptul ca o astfel de deviere de esenta de ortodoxie i-a "prins" tocmai pe fanii "hiper-ortodoxizari" printr-un antiecumenism de tip stilist de Slatioara.