![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. De ce nu aveau Sfintii Apostoli icoane cu Domnul Iisus Hristos ca se inchine in fata lor? 3. Sfintii Apostoli, fiind in viata, au refuzat categoric sa primeasca inchinare de la oameni. De cand a aparut inchinarea la sfinti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte" (Tit 3:9) O intrebare mai prosteasca nici ca puteati pun,de parca cartile biblice contine toate cuvintele apostolilor rostite de ei de-a lungul vietii. Last edited by ioanna; 18.03.2013 at 09:55:40. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Acesta este raspunsul dvs. la o postare in care nici macar nu ma refeream la icoane.
2. Am folosit, de mai multe ori, expresia "inchinare in fata icoanelor". Inca nu am sugerat niciodata ca va inchinati la icoane. |
|
|||
|
|||
![]()
22. Și Pavel, stând în mijlocul Areopagului, a zis: Bărbați atenieni, în toate vă văd că sunteți foarte evlavioși.
23. Căci străbătând cetatea voastră și privind locurile voastre de închinare, am aflat și un altar pe care era scris: "Dumnezeului necunoscut". Deci pe Cel pe Care voi, necunoscându-L, Îl cinstiți, pe Acesta Îl vestesc eu vouă. (Faptele Apostolilor 17) Având în vedere demersul pedagocico-teologic al apostolului Pavel, ar fi fost normal (normal în viziunea ortodoxă) ca el să înceapă a se ploconi și a-și face cruci înaintea acestei "icoane", apoi cu venerație să sărute acea reprezentare "iconografică" a Dumnezeirii ca să înțeleagă tot atenianul cum stă treaba cu "fereastra deschisă spre transcendent". Dar când colo, nici pomeneală! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.In acest puct 2 exista multa viclenie. Stiti prea bine cam care erau tehnicile de pictura din acele vremuri; era cam greu sa porti la gat o bucata de piatra sau de lemn pe care era pictat ceva, ca sa nu mai spun cam cati pictori se gaseau. Oricum, atat in catacombele Romei cat si in bisericile primilor crestini care exista si azi pe teritoriul Turciei putem vedea picturi cu chipuri de sfinti, inclusiv picturi cu sfanta Fecioara Maria. Acestea sunt dovezi clare ca acei crestini nu se fereau sa foloseasca icoanele; tocmai pentru credinta lor au fost prigoniti. Dumneavoastra alegeti sa ignorati ceea ce faceau primele counitati de crestini spunand ca, chipurile, nu erau chiar de pe vremea apostolilor. Am totusi convingerea ca acei crestini care au trait in catacombele Romei sau in orasele subterane de pe teritoriul Turciei aveau credinta fundamentata chiar pe invatatura data de apostoli, chiar daca au trecut vreo 200 ani de la moartea apostolilor. Si evident, ei, cei prigoniti pentru credinta lor, pot fi pentru noi un model mult mai demn de urmat decat inchipuirile unei pseudo profetese si a unor sarlatani care au inventat un presupus sfarsit al lumii care n-a venit, dupa care au inventat "speranta celei de-a doua veniri" ca sa nu mai cada in ridicol. 3. Sfantul apostol Ioan, in viata fiind, s-a inchinat unui inger. Asta e o dovada de umilinta. Sfantul apostol Petru, in viata fiind, s-a opus cand un crestin i s-a inchinat. Asta e tot o dovada de umilinta. Dumneavoastra va puneti intotdeauna in postura celui lipsit de umilinta (care nu doreste sa recunoasca valoarea sau sfinteinia unui om facand gesturi exterioare, cum ar fi, de exemplu, sarutatul mainii) si alegeti intotdeauna atitudinea aroganta a celui care nu se inchina, chipurile, pentru ca asta ar displace Domnului. Domnului ii place umilinta, iar cine e capabil sa se umileasca in fata unui semen de-al sau pe care il vede, cu atat mai mult va fi capabil sa se umileasca in fata Lui Dumnezeu pe care nu Il vede. Last edited by nutucutu; 18.03.2013 at 10:16:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cata dreptate aveti! Mi-a placut! Toata stima!Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Speranța celei de-a doua veniri e de la apostoli, nu de la "șarlatani", dacă nu știați până acum... Last edited by centesimusoctavus; 18.03.2013 at 10:36:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Speranta celei de-a doua vine de la apostoli. Sarlatanii au adaugat o zi anume pentru a doua venire, profetie la care au renuntat cand au vazut ca au dat-o in bara, zeciuiala, anularea unor carti din Sfanta Scriptura pe care le considera "literatura", rastalmacirea cuvintelor Domnului, inventarea unor aberatii gen Isus Hristos=arthanghelul Mihail etc |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Puteați s-o spuneți de la început. Ziua (anul) și profeția era corectă căci este pe paginile Scripturii, interpretarea evenimentului a fost greșită. Iar cel greșit nu poate fi numit șarlatan, cred că cunoașteți definiția șarlatanului. Dacă nu, aveți la dispoziție dicționarul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar dumneavoastra ar trebui sa stiti ca in Sfanta Scriptura este scris ca nimeni nu cunoaste ceasul cand va fi a doua venire, numai Tatal. Lucrul asta ne este spus chiar de Domnul nostru Isus Hristos. Iar adventistii prefera sa puna la indoiala cuvintele spuse chiar de Domnul nostru. Va lansati in analiza a tot felul de "profetii" si puneti accent pe invatarea pe de rost a diverselor citate din Sfanta Scriptura insa nu puneti accent pe lucrul de baza pe care l-am invatat de la apostoli, adica lupta cu pacatul, sfintirea proprie etc. In afara de a ataca religiile istorice si pe credinciosii lor, de a face comparatii, mai faceti si altceva in timp ce asteptati cea de-a doua venire? Din acest motiv pleaca oamenii din bisericile istorice: pentru ca este mai simplu sa spuna ca sunt pur si simplu sfinti doar pentru ca cineva ii convinge de asta, insa mult mai greu sa ia crucea, sa se lepede de sine si sa-L urmeze pe Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|