![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 19.03.2013 at 10:21:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si ce ai descris tu mai sus ca fiind un model de credinta poate fi pana la urma tot o forma de snobism si exagerare.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.03.2013 at 11:06:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: eu am vorbit despre normalitatea care a dispărut. Last edited by ovidiu b.; 19.03.2013 at 11:03:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu au avut ce să rezolve din moment ce nu au avut probleme. Rugăciunea și credința, adică Dumnezeu, doar le-a ferit, le-a întărit și le-a ajutat să-și ducă până la capăt sarcina.
Last edited by ovidiu b.; 19.03.2013 at 11:04:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Si de unde sa stie ca are o problema daca nu se duce sa se caute?
Problemele care crezi tu ca sunt probleme, atunci cand se manifesta intr-un mod evident si fara diagnostic medical prealabil, poate fi deja prea tarziu. Si atitudinea care o descrii tu ca fiind o virtute, poate fi o forma de snobism. Acum inteleg de ce a spus Sofia ce a spus si desi s-a exprimat prost, era doar o reactie la o alta forma de extremism pusa chipurile drept solutie-model la alt extremism.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos cred ca ne-a invatat sa fim cu grija in toate lucrurile vietii si sa facem tot ce este posibil omeneste. Este bine sa mergi la medic. Medicul este lasat de Dumnezeu pentru a te povatui si a te ajuta, nu pentru a te deznadajdui. Medicul poate face recomandari fantastic de bune pentru ca acel copil sa creasca bine in pantecele mamei, o poate invata sa stea mai linistita. Este gresit sa ne substituim medicului. Cateodata "rugaciunea si credinta" pot sa insemne si "corp sanatos al mamei". Este buna rugaciunea, dar este buna si paza buna, si intelepciunea. In ziua de astazi, recomandarea generala trebuie sa fie "calea de mijloc", sub acoperamantul rugaciunii si credintei. |
|
|||
|
|||
![]()
Să înțeleg că a nu face ecograf e o mai nou o formă de snobism? Dar dacă un duhovnic care vede mai mult decât un ecograf îți spune să nu faci ecograf, e tot o formă de snobism și exagerare?
Last edited by ovidiu b.; 19.03.2013 at 11:37:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos cred ca ne-a invatat sa fim cu grija in toate lucrurile vietii si sa facem tot ce este posibil omeneste./QUOTE]
Păi dacă ai citit ultimul meu mesaj e normal să nu fii de acord. Repet: nu sunt împotriva consultării unui medic, Doamne ferește! Sunt pentru, dar nu pentru a face lunar ecografie, inevestigații peste investigații etc (dacă lucurile decurg normal). Eu sunt pentru a nu face ecograf (dacă situația permite, aici te poți consulta foarte bine cu ginecologul, dar tu ca mamă trebuie să știi că ecograful se face doar în anumite situații, nu doar pentru a-ți vedea copilul în pântec și să-i faci o poză)... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cine l-a subtituit? De când ecograful = medic? ![]() Citat:
Calea de mijloc nu înseamnă alinierea la "normalitatea" societății în care trăim, ci tocmai cu disecenământ să deosebim binele de rău. Ecograful este bun în măsura în care mama prezintă simtome care necesită o investigație, un ecograf...adică este bolnavă. Ecograful este pentru oameni bolnavi, iar a fi gravidă nu e este o boală, ci o normalitate. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am spus să nu se caute! E bine să-ți faci niște analize pe care ți le recomandă medicul...de sânge, urină etc...Nu am spus să nu meargă la medic! Se poate monitoriza sarcina și prin alte metode...nu doar prin ecograf.
|
|