Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Pai, s-a si semnat. Stai sa verific. Am gasit: La Florenta, in 1445.
Este. Dar, la asa o chestie nu ar putea lua parte. Fiindca ar avea piciorul in ghips.
Piata Rossetti, doar sa le spui sa nu exagereze cu ceapa. Sau la Dristor. Ori la fostul restaurant "Budapesta". Intr-un loc dintre acestea trei, sunt cele mai bune in oras. Vizavi de Urgenta Floreasca au decazut: au inceput sa vanda shaorma cu rosii. Niste criminali, isi bat joc de carne.
Bun, si acuma, daca ai salivat destul, trecem la exercitiul de vointa. Ii oferi Iuliei shaorma, tu iei falafelul. E post, omule. Si pe ritul rasaritean, si pe cel apusean. Oricum o iei si la orice calendar te uiti, tot post este. Sau de bazezi pe ce spunea Sf Ioan Chrysostom, doctor al Bisericii: "Bucurati-va cei ce ati tinut postul, bucurati-va si cei ce n-ati postit ! Vitelul este mult !". Reproduc din memorie. De fapt, nu mai stiu daca spunea chiar asa.
|
Stai linistit, frate. Evident ca stiu ca e post, si il tin. Cind am scris "shaorma", am gindit "ceva shaorma/falafel-like, dar de post". Si daca il cumpar seara, nu il si mananc seara, ci maine dimineata. Lipia, fie si libaneza sau asiriana, tot amidon este. A mea nu tine postul, pentru ca maica-sa o bate la cap sa mai puna kile. (Ai ei nu au tinut post never ever). Eu il tin, din doua motive: cel crestinesc, si cel de sanatate&silueta: trebuie sa scap odata de habitusul asta rostogolitor, a la Vladimir Harkonnen. Mai mult si mai amanuntit iti zic pe privat.
Avind in vedere modul absolut necoordonat in care actioneaza autocefaliile ortodoxe intre ele, e de asteptat ca rusii sa faca tocmai in ciuda Ecumenicului, si sa intretina o miscare ultraschismatica la noi, la greci si oriunde se poate. Ar incerca pe toate caile sa zadarniceasca o eventuala a doua Florenta-Ferrara.