![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: asta în cazul în care deții un apartament...oricum să achiziționezi o casă la țară e mult mai ușor Last edited by ovidiu b.; 20.03.2013 at 10:59:48. |
|
|||
|
|||
![]()
intradevar, este frumos la tara, insa in mediul rural- cel putin aici in zona Moldovei- din punct de vedere economic, situatia este dezastroasa!
Degeaba ai 1-2 maxim 3 hectare, daca le lucrezi intr-un mod arhaic, cu o productivitate scazuta! Fara ingrasaminte, fara irigatii si cu o buna parte din lucrari efectuate nemecanizat (mai ales la porumb si floarea-soarelui) nu ai cum sa obtii o productie la hectar care sa acopere macar cheltuielile facute, ca sa nu mai vorbim de profit! Apoi pretul scazut a produselor agricole- mai ales din cauza speculantilor si a lipsei unei retele de colectare si transport a produselor agricole- este alt motiv pentru care agricultura nu este atragatoare pentru tineret, care prefera sa plece la munca in strainatate! In zonele unde mai exista asociatii agricole sau unde suprafetele de pamant au fost preluate de oameni cu putere financiara, dar si bun gospodari (cazul lui Adrian Porumboiu), care lucreaza suprafete compacte de pamant cu tehnica moderna, se obtin productii destul de bune! Apoi cultura plantelor de nutret este oarecum neglijata, acest lucru constituind o grava eroare! Fara plante de nutret nu poti asigura dezvoltarea sectorul zootehnic, sector care ar putea fi o sursa importanta de venit! Daca vrei sa vezi cat de gospodar e un om de la tara, prima data te duci in grajd! Aici intradevar- si spun asta cu tristete- se cunoaste o anumita diferenta intre zona Moldovei si cea a Transilvaniei de exemplul! Pentru ca o bovina de exemplu sa dea o productie de lapte corespunzatoare, trebuie bine ingrijita si hranita! Apoi la porcine daca de obicei in zona Transilvaniei se sacrifica sa zicem 3 porci pe an intr-o gospodarie , iar pepararea carnii se face intr-un mod diversificat, in zona Moldovei de obicei se sacrifica doar un singur porc pe an intr-o gospodarie! In concluzie, pana cand taranii nu vor intelege sa-si uneasca pamanturile in asociatii agricole, iar guvernantii sa adopte masuri financiare si fiscale de stimulare a acestui lucru, Romania va ramane un importator masiv de alimente, desi conditiile naturale ne-ar permite sa fim mai exportatori de alimente, asa cum de altfel eram pe vremea lu'nea'Nicu! |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-am gândit de multe ori să ne mutăm acolo. M-a întrebat soția: ce vom lucra? Te pricepi la agricultură? Ai unelte? Cum vom trăi?... Dar copiii? Au școală, sunt copii prin sat/comună? etc. Dezastrul din satele românești este atât de serios încât mai degrabă ne gândim acum să vindem casa și curtea... Dar, parcă, e păcat... E atât de frumos acasă... Iar prețurile caselor și terenurilor aferente (intravilan) au scăzut, sunt de nimic... Deocamdată nădăjduim... facem răbdare, nădăjduim și ne pregătim de lucrările de primăvară care, în cazul nostru, înseamnă să curățăm curtea de bălării, să mai punem câteva flori, să îngrijim pomii și să facem curățenia de Paști... Cam atât mai putem face noi, în prezent, cu proprietatea de la țară. Ar trebui îngrijită, valorificată, dar nu sunt resurse cam de nici un fel. Nici bani, nici timp, nici pricepere... Că doar suntem orășeni și intelectuali, deh!... Vede cineva vreo soluție? Bănuiesc că sunt și alții în situații asemănătoare... Last edited by cezar_ioan; 22.03.2013 at 01:09:51. |
|
|||
|
|||
![]()
O veste buna pentru cei, care vor sa ramana in Romania, sau care vor sa se intoarca acasa:
"Acesta este un mesaj din partea autorului petitiei semnatate de dumneavoastra, "Recuperarea creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro", http://www.petitieonline.ro/petitie/10919050 . "Dragi petitionari, In sfarsit aceasta problema va fi adusa in discutie in fata Parlamentului European in data de 10 aprilie la Bruxelles. Va multumesc pentru increderea si sprijinul acordat. Pentru a ramane la curent cu progresul acestei chestiuni va rog sa ma urmariti pe pagina mea de Facebook oficiala http://www.facebook.com/Golban.Radu unde puteti gasi mai multe informatii despre acest eveniment si articole publicate de mine de-a lungul timpului despre problema creantei. Cele bune, Radu Golban." Deci exista perspectiva de a recupera acesti bani!!! Fiti cu ochii pe bani, sa nu va fuga printre degete! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Priceperea si-o aduna omul din practica. Sfarsitul de saptamana este ideal pentru putina munca fizica, daca in timpul saptamanii stati pe scaun si nu va miscati. Semintele se pun in pamant si le dai apa, cat le trebuie; restul il face si asa Dumnezeu. De fapt ceea ce e greu, e schimbarea conceptiei. Eu, daca as avea o casa, nu as vinde-o. Dar, fiecare face cum crede. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa acest episod, taranii hoti din Romania m-au mai furat de cateva ori. De un numar neprecizabil de ori, in jur de 8. Intrau in casa mea ca in casa lor, spargand (in mod fizic) la inceput incuietoarea. Pe urma incuiterile, fiindca dupa fiecare furt mai luam o masura de precautie. Degeaba. Pana la urma, am cedat. Am luat absolut tot din casa, ca sa nu aiba ce fura. M-am deconectat de la curentul electric, fiindca taranii romani sunt in stare sa fure curent electric. Am socotit ca nu mai au ce fura. Fals. Au gasit sa fure soba. Mi-au luat soba, cu totul. Curatind cu grija placi de teracota, fiindca pe locul sobei am gasit lutul galben al samotei. Fiindca ceea ce cititi prin literatura samanatorist-poporanista de tip "St.O.Iosif" este, dragilor, fabulatie. Or, poate o fi fost adevarat atunci, candva, intr-un timp mitic. In prezent si lasand exceptiile de o parte, taranul roman din majoritatea satelor romanesti are urmatoarele patru insusiri principale: 1) este rau 2) este hot 3) este lenes 4) este prost. Mai rau, mai hot si mai lenes (desi nu mai prost) chiar decat vecinul lui apropiat, taranul bulgar. Si incomparabil cu vecinul lui, taranul ungur. Pe taranul rus, nu l-am cunoscut, nu ma pronunt. Acuma, as fi foarte fericit sa vand aceasta frumusete de proprietate. O dau cu cat am luat-o: un euro metrul, dintr-un adevarat sat romanesc din partile Argesului, tinut al primilor voievozi munteni. Nici in Burkina Fasso nu gasiti asemenea super-oferta la asemenea super-pret: nu vrea nimeni ? Nu da nimeni un euro pe metrul de pamant sfant al patriei ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.03.2013 at 12:06:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vă înțeleg surprinderea. De mirare ar fi fost să nu se întâmple așa. Se mai întâmplă și atunci când ești acasă, darămite la o casă nelocuită.
Nu știu cum e la alții, însă la noi e bine știut că nu poți lipsi o vreme mai îndelungată de acasă fără să ți-o asiguri cumva, măcar încredințând-o unor vecini de încredere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil Mihnea Dragomir a impanzit satul cu leacuri homeopate, care - evident - n-au functionat si taranii au gasit de cuviinta sa-si recupereze banii platiti pe tratament in natura.